XS
SM
MD
LG

Kapičić: Crvena zvezda ima motiv više

Start finalne serije plej-ofa regionalne ABA lige je sve bliži. U petak 12. aprila u dvorani „Aleksandar Nikolić“ započeće repriza prošlosezonskog finala, a Crvena zvezda i podgorička Budućnost još jednom će direktno odlučivati ne samo o novom osvajaču šampionskog prstena, već i o učesniku Evrolige za sezonu 2019/20.

Kako se prvi meč približava, tako rastu pozitivne tenzije kod navijača, jer je težnja svih da se naš klub ponovo nađe u društvu evropske košarkaške elite. Jedan od onih koji sa pažnjom prate sva dešavanja u našem klubu je i legenda crveno-belih Dragan Kapičić.

Popularni Kaponja koji je za 12 sezona u crveno-belom dresu (od 1965. do 1977.) postao jedini igrač u istoriji našeg kluba koji je na zvaničnim mečevima postigao preko 6.000 poena, za medije je izneo svoja očekivanja pred start ključnim mečeva sezone:  

– „Mislim da oba tima imaju svoje šanse, ali da će Crvena zvezda imati motiv više, a razlog je osveta za poraz u finalu prošle sezone. To je san svakog Zvezdaša. Sve se svodi na borbu za Evroligu, a to je bio cilj Zvezde od starta sezone. Crveno-beli su pokazali u trećem meču protiv Partizana da poseduju veliki potencijal, a to je posebno vidljivo kod domaćih igrača.“ 

Legendarni košarkaš ističe da je važno odigrati dobro u Beogradu, ali da opet to i ne mora da bude presudno:

– „Pravilo da je domaći teren velika prednost je uvek važilo, ali mislim da u ovom slučaju to ne mora da bude presudno. Zvezda stvarno ima odličnu podršku sa tribina i bitno je da se serija otvori pobedom, ali su to dve ekipe koje mogu da igraju dobro i kod kuće i na strani. Budućnost će imati sigurno popunjenu dvoranu u Podgorici i tražiće svoju šansu tamo.“