XS
SM
MD
LG

Sjajan meč na Banovom brdu, Tedić pogodio za drugu pobedu Čukaričkog

Sjajan meč na Banovom brdu, Tedić pogodio za drugu pobedu Čukaričkog-SlobodanTedić-

Čukarički je ostvario i drugu, minimalnu pobedu u Super ligi, posle Napretka na Banovom brdu je savladan i surdulički Radnik – 1:0. Ispostavilo se da je meč rešen u sedmom minutu, posle prelepe akcije, centrirao je Ćirković, a Tedić je glavom u padu savladao Kostića, bio je to gol vredan sva tri boda.

Početak meča je protekao u apsolutnoj dominaciji Čukaričkog. Već u 49. sekundi susreta Birmančević je u opasnoj kontri zaustavljen prekršajem, a Miroljub Kostić je zaradio žuti karton. U četvrtom minutu odlična prilika za belo-crne, Stojanović je proigrao Birmančevića, a ovaj je sa sedam metara, iz izgledne pozicije, šutirao preko gola Radnika.

Bila je to samo najava onoga što će se dogoditi u sedmom minutu. Prelepu akciju Brđana započeo je Ovusu, reprezentativac Gane je „promešao“ odbranu rivala, dodao do Ćirkovića, koji je sjajno centrirao sa desne strane, a Tedić je glavom u padu savladsao Ivana Kostića – 1:0.

Gosti su prvi put zapretili u 20. minutu i to je bilo prilično opasno. Ristović je brzo reagovao posle greške odbrane Čukaričkog, šutirao je sa 30 metara, bio je za malo neprecizan, lopta je prohujala pored desne stative Belićevog gola. Sjajnu akciju imao je Čukarički u 24. minutu, Stojanović je ponovo proigrao Birmančevića, koji je fintom „zalomio“ čuvara, ali je potom šutirao preko gola sa 16 metara.

Probao je i Ovusu tri minuta kasnije, sa 18 metara šutirao je pravo u Kostića. Još bolju priliku domaći su imali u 32. minutu, ali je Kostić odbranio šut Tedića sa osam metara. U finišu prvog poluvremena Surduličani su bili opasniji. Najbolju priliku imali su u 39. minutu, kad je Damnjanović sa 15 metara pogodio stativu. Nešto kasnije pokušao je i Georgijev, ali je sa 25 metara šutirao u Belića.

Gosti su imali i prvi ozbiljniji pokušaj u nastavku, posle tri minuta igre Jokić je šutirao skoro sa ivice šesnaesterca, ali je Belić bio sjajno postavljen, ukrotio je i ovaj udarac. Uzvratio je 30-tak sekundi kasnije Ovusu, ali je sa 17 metara šutirao preko Kostićevog gola.

Posle kontre koju je istrčao Puškarić, Čukarički je imao još jednu šansu, ali je Birmančević šutirao u golmana Radnika. Surduličani su imali sjajnu priliku u 59. minutu, Makarić je prelepo pronašao Damnjanovića, a ovaj je sa pet metara promašio gol Belića. Imao je potom dobre dve prilike Ovusu, najpre u 63. minutu, kad je posle solo akcije i njegovog šuta Kostić krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Zatim i tri minuta kasnije, posle prelepog dodavanja Stojanovića, reprezentativac Gane je šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala pored leve stative gola Radnika. Fantastičnu priliku da reši pitanje pobednika Čukarički je imao u 78. minutu. Bogosavac je inicirao kontru, Kajević je je šutirao, a na drugoj stativi se Tedić iz neposredne blizine nije najbolje snašao, iako je u tim trenucima gol Radnika već bio prazan.

U 80. minutu prelepa akcija Brđana, Kajević je petom proigrao Vidosavljevića, a najmlađi igrač na terenu je sa 14 metara pogodio prečku. Odmah šansa i na drugoj strani, Makarić je posle ubacivanja sa leve strane bio najviši u skoku, ali je Šapić ispred Belića skinuo loptu gotovo sa gol-linije.

Fantastičan napad iskreirao je Đorđević u 88. minutu, izašao je sam pred golmana Kostića, ali mu je ovaj skinuo čist zicer. Mogao je i Tedić da pogodi, ali je glavom posle kornera šutirao pored gola Surduličana.

Čukarički – Radnik 1:0 (1:0)

Strelac: 1:0 – Tedić u 7. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Svetozar Živin i Milan Šutulović. Žuti kartoni: Puškarić, Đorđević (Čukarički), M. Kostić, Damnjanović (Radnik).

ČUKARIČKI: Belić, Tedić, Ovusu (od 78. Aleksić), Puškarić, Stojanović (od 74. Kajević), Bogosavac, Ćirković, Đorđević, Šapić, Kovač, Birmančević (od 68. Vidosavljević).

RADNIK: I. Kostić, M. Kostić, Jokić, Stevanović, Stanković, Georgijev (od 46. Dimitrić), Damnjanović (od 78. Mićić), Stamenković (od 46. Makarić), Ristović, Kričak, Stanisavljević.


Radnički (N) 2 : 1 Javor Matis
Voždovac 1 : 3 Crvena zvezda
Mladost 1 : 1 Proleter
Spartak ŽK 1 : 2 TSC
Čukarički 1 : 0 Radnik
Vojvodina 5 : 0 Rad
Inđija 1 : 0 Napredak
Partizan 4 : 0 Mačva
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 3 3 0 0 9
2 Partizan 3 3 0 0 9
3 TSC 3 3 0 0 9
4 Crvena zvezda 3 3 0 0 9
5 Čukarički 3 3 0 0 9
6 Radnički (N) 3 2 0 1 6
7 Inđija 3 1 1 1 4
8 Mladost 3 1 1 1 4
9 Radnik 3 1 0 2 3
10 Spartak ŽK 3 1 0 2 3
11 Proleter 3 0 2 1 2
12 Voždovac 3 0 1 2 1
13 Mačva 3 0 1 2 1
14 Napredak 3 0 0 3 0
15 Javor Matis 3 0 0 3 0
16 Rad 3 0 0 3 0