XS
SM
MD
LG

Ivan Nedeljković novi trener SBB Vukova!

Ivan Nedeljković - foto: SBB Vukovi

SBB Vukovi imaju novog trenera seniorske ekipe! U pitanju je dugogodišnji igrač i kapiten Vukova Ivan Nedeljković! Samim tim, Nedeljković je i završio igračku karijeru. On je ujedno i prvi domaći glavni trener tima od 2007. godine, kada je Vukove vodio Aleksandar Hadži-Pavlović.

Nedeljković je rođen 29.1.1988. godine u Beogradu. Za klub Vukova nastupao je od 2003. godine, kada je klub i osnovan. Tokom prethodnih 16 godina za beogradski klub odigrao je preko 150 utakmica u svim takmičenjima i osvojio je 7 puta šampionat Srbije (Serbian Bowl IV, VII, VIII, IX, i X uz dva SAAF šampionata), jedan Kup Srbije i 6 puta CEFL ligu.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 13 utakmica i učestvovao u najvećim uspesima Srbije. Jedan je od najboljih igrača na poziciji safety u istoriji američkog fudbala u Srbiji. Osim toga pokrivao je i poziciju LB, a igrao je i u napadu na poziciji hvatača.

Ivan Nedeljković kaže da će ova promena doneti samo boljitak Vukovima: „Ništa se ne menja. Smatram sebe detetom ovog kluba i ove ekipe, učestvovao sam u uspesima i neuspesima kluba i kao tinejdžer i kao zreo čovek. Doživljavam ovaj klub kao nešto svoje”, rekao je Nedeljković.

Popularni Džimi će zapravo biti na čelu igračkog programa Vukova, a pored seniorskog tima biće glavni trener juniora. Ofanzivni koordinator biće Vojin Milić, koji će zvati napadačke akcije seniora i juniora. Poznat je već ostatak stručnog štaba juniora koji svoju prvu utakmicu igraju za dve nedelje: za igru ofanzivne i defanzivne linije biće zadužen Vladimir Uzelac, dok će lajnbekere trenirati Andreja Stevanović. Defanzivni koordinator obema ekipama biće HC Ivan Nedeljković:

„Prioritet će biti sređivanje igračkog kadra. Plan je da igru zasnivamo na momcima koji su ponikli u Vukovima, smatram da tu leži potencijal i snaga ovog tima. To je ujedno i formula koja u Evropi daje rezultate”, izjavio je Džimi.

U klub se vratio i Mihailo Stefanović, bivši WR kluba koji je preuzeo pionirski tim pre mesec dana. Na Otvorenom prvenstvu Beograda pre dve nedelje Vukovi su osvojili drugo mesto.

SBB Vukovi sledeće sezone osim u Sport Klub Prvoj ligi Srbije nastupaju u CEFL kup takmičenju.


Blue Dragons Beograd 47 : 8 Golden Bears Bor
Sirmium Legionaries SM 0 : 44 Indians Inđija
Black Hornets 44 : 58 Vukovi Beograd
Mammoths Kikinda 0 : 55 Wild Boars Kragujevac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Wild Boars Kragujevac 7 7 0 1.000
2 Vukovi Beograd 7 6 1 0.857
3 Indians Inđija 7 5 2 0.714
4 Black Hornets 7 4 3 0.571
5 Blue Dragons Beograd 7 3 4 0.429
6 Mammoths Kikinda 7 1 6 0.143
7 Golden Bears Bor 7 1 6 0.143
8 Sirmium Legionaries SM 7 1 6 0.143