XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Niša pripreme za novu sezonu počinju na pesku, stadionu i u teretani

Pripreme kreću 27. jula; foto: JV / Vanja Keser

Za ponedeljak, 27. jul trener Dragan Svetozarević najavio je prozivku odbojkaša Niša, a zbog epidemiološke situacije i zatvorenosti hale "Čair", pripreme će početi na otvorenom. U planu su, za početak, treninzi na terenu sa peskom, na stadionu "Čair" i u teretani.

Oko mesec i po dana pre početka nove sezone odbojkaši Niša bi trebalo da počnu pripreme za novu sezonu u kojoj brane vicešampionsko zvanje. Sezona u Superligi, prema ranijim najavama, trebalo bi da počne 15. septembra.

Najverovatnije krećemo od ponedeljka, 27. jula. Imamo terene na bazenu "Čair", pa je plan da prve nedelje da radimo na pesku, na stadionu i teretani. Dok se ne otvori hala, bićemo napolju i u teretani - kaže trener Dragan Svetozarević.

U planu je dosta prijateljskih utakmica, ali sve će zavisiti i od epidemiološke situacije i mera.

Imamo dosta novih igrača, prijalo bi nam da se hala što pre otvori kako bismo mogli da krenemo sa uigravanjem. Imamo planove i dgovore sa nekim klubovima da učestvujemo na turnirima, igramo prijateljske mečeve. Videćemo situaciju kakva bude, pratićemo mere, a biće dobro ako budemo mogli da idemo i van granica zemlje ili da nam ekipe iz inostranstva dođu - dodaje Svetozarević.

Dok je trajala pauza, Uprava Odbojkaškog kluba Niš radila je na dovođenju igrača. Pa su tako vicešampiona Srbije pojačali 24-godišnji srednji bloker Darko Savić, svetski prvak sa Iranom u konkurenciji odbojkaša do 21 godine korektor Bardia Sadat, bivši igrač slovenačkih, crnogorskih, egipatskih, kiparskih, nemačkih, rumunskih, francuskih i libanskih klubova tehničar Miloš Antonić i nekadašnji primač beogradskog Partizana, novosadske Vojvodine , Budvanske rivijere iz Crne Gore, rumunske Steaue i Busajtina iz Bahreina Marko Nikolić.

U planu je još pojačanja, vodimo razgovore i sa domaćim i stranim igračima. Sigurno je da ćemo u naredna dva meseca postići neki dogovor, a možda se desi da neki igrač dođe malo kasnije, ali sve zavisi i od epidemiološke situacije - kaže Svetozarević.

Odbojkaši Niša su prošle sezone ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem vicešampionskog mesta, a trebalo bi da ove sezone predstavljaju Srbiju u nekom evropskom takmičenju.


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34