XS
SM
MD
LG

Treningom na pesku OK Niš počeo pripreme, stiglo još jedno pojačanje iz Malija

Čekajući dvoranu, počeli pripreme na otvorenom; foto: JV / Vanja Keser

Prvi trening u pripremama za novu sezonu u Superligi, koja bi trebalo da startuje 15. septembra, odbojkaši Niša počeli su na terenu sa peskom bazena Čair. Nakon testiranja igrača, trener Dragan Svetozarević je izvršio prozivku na kojoj su bili i novi igrač Niša Musa Kone iz Malija, kao i odbojkaš Crvene zvezde Uroš Nikolić koji je na probi u niškom klubu.

Pošto je hala "Čair" zatvorena i dalje, a početak nove sezone je zvanično za malo više od mesec i po dana, odbojkaši Niša, vicešampiona Srbije, počeli su sa treninzima napolju.

Rastezanje i ponovni susret sa mrežom upriličeni su na terenima sa peskom bazena "Čair", gde će i narednih dana Nišlije obavljati deo priprema. Prema ranijim najavama trenera Dragana Svetozarevića, ekipa će trenirati i na stadionu "Čair" i u teretani.

Plan je da radimo na terenima na pesku, na stadionu "Čair" i u teretani i da vidimo kako će se situacija dalje razvijati zbog pandemije - rekao je ranije Svetozarević.

Prozivku je izvršio trener Dragan Svetozarević, a ekipi se obratio i predsednik kluba Milan Pešić.

Među poznatim licima, koji su činili ekipu i prošle sezone, na treningu su bili i srednji bloker Darko Savić, tehničar Miloš Antonić i primač Marko Nikolić, dok se čeka da se priključi i korektor Bardia Sadat.

Na prozivci je bilo i najnovije pojačanje Musa Kone, 21-godišnji primač iz Malija. Prethodnih pet godina ovaj igrač je bio član ekipe Al Sad iz Katara. Ovaj 2 metra visok odbojkaš je potpisao ugovor sa niškim klubom.

Treningu je prisustvovao i dosadašnji igrač Crvene zvezde 22-godišnji Uroš Nikolić, 209 cm visoki bloker. Kako je rekao Milan Pešić, predsednik Niša, on je na probi u klubu.

Podsetimo odbojkaši Niša su prošle sezone ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem vicešampionskog mesta.


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34