XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Bečeja u subotu gostuju Šumadiji u Aranđelovcu

Član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport Dane Mandić s odbojkašima Bečeja

Odbojkaši Bečeja su izgubili u minulom petom kolu kod kuće od visokopasiranog Banata iz Vršca, ali atmosfera u klubu je pozitivna. Potvrdu toga dobili smo u četvrtak uveče, kada je u ime lokalne samouprave član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport Dane Mandić uručio vredan poklon klubu u vidu kompletne sportske opreme za seniorsku ekipu.

- Imamo podršku lokalne samouprave i to nas raduje. Uostalom, mi širom Srbije pronosimo ime Bečeja i na najbolji mogući način pokušavamo da uzvratimo. Nešto ranije su jednoobrazne majice dobila u deca u mlađim kategorijama, pa je milina videti sportsku dvoranu „hrama sportova“ kada naš klub ima termin za trening, rekao nam je predsednik MOK Bečej Vasa Džigurski.

Pored zapaženog nastupa seniorske ekipe u Prvoj B ligi Srbije, u klubu dužnu pažnju poklanjaju i mlađim selekcijama.

- U ovom trenutku pedesetak devojčica i dečaka redovno trenira i predstavljaju bazu za neko novo vreme. Sa devojčicama kao trener radi Marinko Momčićević, a sa dečacima još uvek aktivni igrač Nebojša Milovac. Za koordinatora rada s mlađim selekcijama angažovali smo eksreprezentatvca Veljka Petkovića. Očekujemo od trojice stručnjaka da realizuju sveobuhvatan program rada s mladima, kako bismo u dogledno vreme imali zamene za sadašnje prvotimce iz sopstvene sredine, dodao je Vasa Džigurski.

Što senarednog šestog kola prvoligaškog B karavana tiče, Bečejci u subotu gostuju u Aranđelovcu i od 19 sati igraju sa Šumadijom. Zanimljivo je da Aranđelovčani i Bečejci imaju identičan skor posle pet odigranih utakmica, po jednu pobedu, četiri poraza, 9:12 set razliku i pet bodova.

- Kompletni putujemo i pokušaćemo što je moguće bolje da se suprostavimo Aranđelovčanima. Sve je otvoreno oko rezultata. Mnogo toga zavisi od naše igre, ispravno rezonuje trener-igrač Veselin Džigurski.

Ponovimo, atmosfera u klubu i oko njega je dobra, još da takav bude i rezultat u Aranđelovcu... Ali, prvenstvena trka je duga i tek posle odigrane polusezone, kad se odmeri snaga sa svima, moći će više da se kaže o učinku na povrarku u prvoligašku konkurenciju.          


9 .kolo Prva B liga
Bečej : Mladenovac
Užice : Loznica
Bavanište : Toplički Vitezovi
Futog : Šumadija
Vojvodina NS Seme2 : Banat
Topličanin : Kosovska Mitrovica
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Banat 8 7 1 21
2 Mladenovac 5 5 0 14
3 Futog 7 5 2 12
4 Bečej 8 4 4 14
5 Vojvodina NS Seme2 4 4 0 11
6 Loznica 7 4 3 10
7 Užice 8 3 5 11
8 Topličanin 6 3 3 10
9 Kosovska Mitrovica 7 3 4 9
10 Šumadija 7 2 5 8
11 Toplički Vitezovi 8 1 7 3
12 Bavanište 7 0 7 0