XS
SM
MD
LG

Kataijev gol iz slobodnog udarca i fantastična odbrana Borjana, doneli Zvezdu novu pobedu u Evropi

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su drugu uzastopnu pobjedu u Ligi Evrope. Zvezda je u trećem kolu grupe L, savladala u Beogradu Gent sa 2-1.

Zvezda je dobro otvorila utakmicu. Od starta su izašli u presing i pritiskali su rivale. Bolju igru krnusiali su vodstvom u 12. minuti a strijelac je bio Geilor Kanga. Nastavila je Zvezda sa sjajnom igrom a u 22. minuti sjajnu priliku nije iskoristio Ivanić. U 30. minuti gosti su došli do izjednačenja. 

Ofoje je šutirao a lopta se od Bena i Degeneka odbila u gol. U 37. minuti, Borjan je odbrani udarac Jaremčuka. U završnici prvog poluvremena i jedni i drugi su imali velike prilike. Prvo je Botaka propustio šansu nakon greške Milunovića a onda je Katai pogodio prečku.

Zvezda je bolje otvorila nastavak te je zaprijetila preko Ivanića. U 59. minuti, Aleksandar Katai pogodio je sjajno iz slobodnog udarca za vodstvo Zvezde. U 64. minuti, Gobeljić je ima zicer ali sa par metara na prazan gol nije postigao gol nego je pogodio stativu. Potom su gosti preuzeli inicijativu. 

Prijetili su Jaremčuk, Ofoje i Dorš ali je Borjan bio na visini zadatka. U sudijskoj nadoknadi Jaremčuk je imao sjajan pokušaj ali je Borjan fantastičnom odbranom donio pobjedu Zvezdi.

U drugom susretu grupe, Hofenhajm je sa 5-0 savladao Liberec. Hofenhajm je sada prvi sa devet bodova, Zvezda ima šest, Liberec tri a Gent nula.

Zvezda u narednom kolu gostuje Gentu 26. novembra.


Crvena zvezda 2 : 1 Gent
Hoffenheim 5 : 0 Slovan Liberec
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hoffenheim 3 3 0 0 9
2 Crvena zvezda 3 2 0 1 6
3 Slovan Liberec 3 1 0 2 3
4 Gent 3 0 0 3 0