XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Bečeja odložili naredne dve utakmice

Nadalje samo sa igračima iz sopstvene sredine  

Tronedeljna odbojkaška pauza zbog epidemiološke situacije   prekida se ovog vikenda, ali se kraj Tise produžava i narednih  dana!? Utakmice devetog i desetog kola Prve B lige Srbije protiv Madenovca i Užica odložene su zato što je par igrača Bečeja zaraženo korona virusom i u dvonedeljnoj su izolaciji, pa će ekipa imati nešto dužu pauzu. Takmičarska komisija OSS će odlučiti kada će odložene utakmice biti odigrane, a najverovatnije pre početka nastavka prvenstvene trke u februaru.

Bečejci su prvu pauzu iskoristili da poprave nivo ionako dobre forme pre prekida prvenstvene trke. Podsetimo, momci sa Tise su pre pauze zabeležili pobedonosni het-trik. Savladali su u Aranđelovcu Šumadiju sa 3:1, istim rezultatom pobedili kod kuće Topličke vitezove iz Kuršumlije, a onda su u Loznici savladali istoimenu ekipu s maksimalnih 3:0. Iz tog ugla gledano, pauza je naišla u nezgodan čas. Produženje vremena bez takmičarske odbojke, a sad i bez obolelih igrača na treninzima, pogotovo ne ide u prilog Bečejcima.

U međuvremenu Bečejci su ostali i bez pouzadanog primača Stefana Radevića, jer se mladi reprezentativac Crne Gore vratio kući, pa će u daljem toku prvenstva igrati samo sa igračima koji su ponikli kraj Tise.

- Ostali smo sa sopstvenim kadrom i jedna smo od retkih ekipa u saveznom stepenu takmičenja, ako ne i jedina, koja igra isključivo sa igračima poniklim u matičnoj sredini, ponosno ističe predsednik MOK Bečej Vasa Džigurski i dodaje. Startovali smo sa par igrača sa strane i nije išlo baš najbolje. Ako se napada prvo mesto i viši stepen takmičenja, onda angažovanje igrača sa strane ima smisla. Ali, kada se bori za plasman u sredini tabele, onda je to idealna prilika da se ukaže šansa igračima iz svoje sredine. Mi smo se opredelili za ovu drugu varijantu.

Dodajmo da se jesenji deo prvoligaškog B karavana završava poslednjeg decembarskog vikenda, kada Bečejci gostuju u Bavaništu istoimenom posledjeplasiranom rivalu, eto prilike da se zabeleži pobedonosni „poker“. O Mladenovčanima i Erama će se razmišljati kad dođe vreme za to.


13 .kolo Prva B liga
Bavanište 0 : 3 Mladenovac
Užice 1 : 3 Futog
Bečej 1 : 3 Vojvodina NS Seme2
Loznica 3 : 0 Topličanin
Toplički Vitezovi 3 : 1 Kosovska Mitrovica
Šumadija 3 : 2 Banat
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladenovac 13 13 0 38
2 Futog 13 10 3 25
3 Vojvodina NS Seme2 10 9 1 26
4 Banat 10 7 3 22
5 Šumadija 12 5 7 17
6 Loznica 11 5 6 15
7 Užice 12 4 8 14
8 Bečej 11 4 7 14
9 Topličanin 11 3 8 10
10 Kosovska Mitrovica 9 3 6 9
11 Toplički Vitezovi 12 3 9 9
12 Bavanište 10 1 9 2