XS
SM
MD
LG

Bratislav Ćirić: Pojačaćemo tim, želimo plasman među prvih osam!

Prvenstvo jesenjeg dela  Prve lige Srbije  odigrano  je u složenim uslovima. Od svakog fudbalera, trenera, ljudi u rukovodstvima zahtevan je dodatni napor, da se sve obaveze  ostvare.

Fudbaleri Radničkog, pored  novonastalih problema kada je u pitanju korona virus, u sezonu ušli su sa mnogo neizvesnosti. Tim je formiran u hodu, otišao je Dejan Čelar, došao po godinma i stažu, mlađi Nikola Puača, tokom sezone "ispadali" su iz ritma standardni prvotimci, dolazili novi igrači, što je zahtevalo konsolidaciju u hodu.

Posle 17 utakmica, Radnički "prezimljuje" na 13. mestu sa 19 bodova, 5 pobeda,  4 nerešena ishoda i 8 poraza. Gol razlika negtivna 18:28.

U klubu je , naravno, rezultat ocenjen neusešnim i zbog toga se uveliko radi na stvaranju boljih uslova, obezbedjenju jače finansijske baze i dovođenju fudbera koji će pojačati pirotski tim.

Danas smo sa Bratislavom Ćirićem, predsednikom "razgovarali" u duhu vremena.  Nije online, ali smo razmenjivali mejlove. Postavili smo nekoliko pitanja, na koje je vredni predsednik  poslao odgovore !  

Pripreme!

Nakon zimske pauze a u dogovoru sa stručnim štabom i u skladu sa - nihovim planom priprema, okupljanje i prozivka ekipe održaće se u ponedeljak 11.01.2021. god.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, dogovor stručnog štaba i Uprave kluba je da se pripreme održe u Pirotu po planu koji je uradio stručni štab i sa organizacijom nekoliko probnih utakmica.

Naravno, momke očekuje naporan rad i intenzivni treninzi koji moraju za rezultat da imaju spremnost ekipe da nadoknade loše rezultate iz prvog dela prvenstva i da obezbede plasman u gornji deo tabele na kraju ove sezone. Uz sve to cela ekipa mora da ima svest o tome da igraju za FK Radnički iz Pirota, klub koji ima  ime i tradiciju i da samo napornim radom i pobedničkim mentalitetom mogu da ostave trag u Pirotu.

Prelazni rok

Što se pojačanja tiče, svi smo videli naše slabe tačke u prethodnom delu prvenstva i već radimo na tome da  dočekamo početak prelaznog roka i pojačamo ekipu na pozicijama na kojima do sada nismo imali adekvatna rešenja. Već vodimo preliminarne razgovore sa nekoliko igrača za koje smatramo da mogu doneti stabilnost ekipi i budu pojačanja u pravom smislu te reči. 

Ono što je izvesno je da će pripreme početi i mladi talentovani golman Ivan Dokić sa supreligaškim iskustvom koji će nam osim stabilnosti na golu doneti i rešenje za problem bonus igrača. S druge strane zahvalili smo se na saradnji nekolicini igrača, naravno uz konsultaciju sa stručnim štabom, na koje nećemo računati u nastavku prvenstva (Momić, Marković, Šuljagić, Velev, Jaćimović, Milanović). Osim Ožegovića kome je istekao Ugovor sa klubom, svi ostali igrači imaju ugovor i očekujem da ih vidim na prozivci.

Ciljevi

Što se tiče ciljeva ono što je imperativ je da sezonu završimo u gornjem delu tabele  i obezbedimo opstanak  u ovom rangu takmičenja. Puno smo propustili u jesenjem delu ali uz dobar rad i veliku želju koju svi imamo očekujem da taj cilj ispunimo.

Paralelno sa tim trudićemo se da obezbedimo stabilno finansiranje kluba, da smanjimo teret Gradu koji i dalje izdvaja ozbiljna sredstva i da još više pojačamo rad sa mladjim kategorijama za šta postoje nekoliko različitih varijanti.

Mlađe kategorije

Mladje kategorije su problem sa kojima su se sretale i ranije uprave kluba.Medjutim nikako ne stoji da se sa njima ne radi. Ono što je u proteklom periodu urađeno je da se bazična škola fudbala za najmlađu decu omasovila, ali nažalost zbog pandemije smo morali da prekinemo treninge uz nadanje da ćemo decu vratiti na teren što pre.

Generacija petlića i pionira je izvanredna, sa njima se ozbiljno radi a dokaz za to je da su 7 decaka iz tih selekcija  već viđena i bila pozvana u neke ozbiljnije i bogatije klubove. Naš zadatak je da tu decu zadržimo uz poštovanje strogih propisa kada su deca tog uzrasta u pitanju, da u njih ulažemo i da jednog dana oni budu osnova prvog tima. 

Što se tiče omladinaca i kadeta, imamo manji broj dece ali i tu ima kvaliteta. Ja sam zatražio saglasnost Upravnog odbora da sa najboljima iz tih generacija već sada zaključimo stipendijske ugovore i polako ih uvodima u treninge prvog tima, da jačaju i stiču iskustvo.Već smo upoznali njihove roditelje sa našim namerama i u narednim danima ćemo sa njima razgovarati i nadam se realizovati ove naše namere.

Prvenstvo se nastavlja 20. februara. Radnički u prvom kolu gostuje Slogi iz Kraljeva.


19 .kolo Prva liga Srbije
Kolubara : Dinamo
Loznica : Trayal
Zemun : Budućnost
Borac 1926 : GFK Jagodina
OFK Žarkovo 0 : 1 Železničar (P)
Radnički 1923 : GFK Dubočica
Kabel : Sloga (K)
Radnički (P) : Radnički (SM)
IMT : RFK Grafičar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 1923 18 13 4 1 43
2 Kabel 18 10 5 3 35
3 RFK Grafičar 18 8 6 4 30
4 Kolubara 18 8 5 5 29
5 Loznica 18 7 7 4 28
6 IMT 18 7 5 6 26
7 Borac 1926 18 8 2 8 26
8 GFK Jagodina 18 6 8 4 26
9 OFK Žarkovo 18 7 5 6 26
10 Budućnost 18 7 4 7 25
11 GFK Dubočica 18 5 8 5 23
12 Trayal 18 6 4 8 22
13 Radnički (P) 18 5 5 8 20
14 Radnički (SM) 18 5 3 10 18
15 Dinamo 18 5 3 10 18
16 Železničar (P) 18 5 3 10 18
17 Zemun 18 4 3 11 15
18 Sloga (K) 18 3 6 9 15