XS
SM
MD
LG

Student polufinalista Kupa Srbije

Foto: H.D.Vujanović

Istorijski dan za obe ekipe, pobednik ulazi u polufinale Kupa Srbije što bi bio  najveći uspeh u dosadašnjem bitisanju bilo kog kluba. Trećeligaš je već napravio veliko iznenađenje izbacivši u prethodnom kolu Ekonomac, dok se Zemunci nalaze u strašno dobroj seriji, na poslednjih šest utakmica u prvenstvu imaju četiri pobede i dva remija, plus pobedu u osmini finala kupa nad Konjarnikom.

Počelo je veoma zanimljivo. Zemun preko Majstorovića pogađa stativu u 3. minutu, par sekundi kasnije uzvratio je Janjić na drugoj strani, takođe pogodivši stativu protivničkog gola. U 5. minutu ponovo je uzdrman okvir gola domaćih, nakon šuta Denića sa 6 metara. Mreža se najzad zatresla u 9. minutu. Student je poveo 1:0, a strelac je bio Janjić šutem sa 11 metara. Denić odmah potom pogađa prečku gola Studenta i tako nastavlja niz šuteva koji završavaju na vratnici.

Student dolazi do drugog pogotka u 13. minutu kada se Šmrkić prošetao kroz neodlučnu odbranu gostiju i lagano finiširao. Milosavljević u 16. minutu divno pogađa rašlje gola Studenta sa 8 metara i smanjuje rezultat. Gosti do kraja poluvremena ne uspevaju da izjednače iako pucaju iz svih raspoloživih oružja, tako da Student odlazi na odmor sa minimalnom prednošću. 

Kako je završio prvo Zemun nastavlja i drugo poluvreme, napadima. Iz jednog takvog, već u prvom minutu nastavka, Lekić pogađa okvir gola udarcem sa 13 metara. Isti igrač 3 minuta kasnije pogađa prečku iz blizine, nakon lepe akcije Zemunaca. Golman Studenta Sokić je pravio čuda na golu, činilo se da je začarao mrežu, plus u 31. minutu Lekić po treći put danas pogađa okvir gola. Zatim Milosavljević 3 minuta pred kraj sa pola metra uspeva da prebaci prazan gol, nije jasno kako je to uspeo.

Radojičić u kontranapadu posle greške golmana Zemuna Margetića postiže pogodak i odvodi Student u polufinale, igrao se 38. minut. Isti igrač je dve sekunde pre kraja potvrdio pobedu kada je već sve bilo završeno i dotukao goste. Plasman u polufinale Kupa Srbije je najveći uspeh u istoriji ovog mladog kluba iz prestonice, a ujedno se nalaze na prvom mestu Treće lige Beograd i očekuju drugoligašku promociju. Šta reći za Zemun, osim da su pogodili šest puta okvir gola i da im je magični Sokić odbranio preko deset udaraca kad su svi već videli loptu u golu. Polufinale je na programu za dve nedelje, tačnije 31. marta.

STUDENT - ZEMUN SAMO PRAVO 4:1 (2:1)

SALA: SC Rakovica. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Galić Branko i Biorac Ivan. STRELCI: Janjić 9, Šmrkić 13. i Radojičić 38. i 40.min (Student), Milosavljević 16.min (Zemun SP).
STUDENT: Sokić, Radojičić, Veličković, Šmrkić, Janjić - rezerve: Čičković, Brkić, Simčević, Glavonjić, Milutinović. 
ZEMUN SAMO PRAVO: Margetić, Milosavljević, Arsić, Đuričić, Mandić - rezerve: Radmanović, Denić, Majstorović, Milenović, Tomić, Grujić, Lekić, Jelić.

Foto: H.D.Vujanović