XS
SM
MD
LG

Radnički preokretom do prvog kola kupa

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Radnički sa Novog Beograda je dočekao Slogu iz Kraljeva u pretkolu kupa Srbije. Obe ekipe su u prvenstvu startovale traljavo, pa im je danas šansa da se iskupe za propuste u dosadašnjem delu sezone. 

Igrao se 6. minut kada su domaći mogli do vođstva. Veličković je poslao upotrebljiv centaršut na 8 metara od gola, Maljković je natrčao na loptu i poslao je zamalo iznad prečke. Bez dešavanja je bilo do 14. minuta, a tada je Đuričić dobro zagrejao dlanove golmana gostiju Grujičića, udarcem sa oko 18 metara.

Gosti su izneneda poveli u 21. minutu. Dva igrača odbrane Radničkog su bila neodlučna, to je iskoristio kapiten Sloge Anđelković i sa 12 metara, iskosa, loptu poslao pod prečku. Domaći su potom pripretili u 31. minutu, Trninić je uputio snažan, ali neprecizan šut sa 18 metara, lopta je završila kojih desetak centimetara kraj leve stative.

U 40. minutu domaći nemaju sreće, prvo Đokić sa ivice kaznenog prostora pogađa prečku, lopta se odbija na glavu Vučinića koji je šalje u naručje dobro postavljenog Grujičića. Radnički završava prvo poluvreme u deficitu i pored terenske inicijative i sijaset stvorenih prilika za gol.

U nastavku domaći kreću na sve ili ništa, umalo im se to nije osvetilo u 49. minutu. Jevremović je u kontranapadu imao otvoren put ka golu, ali se odlučio na udarac sa 16 metara, golman domaćih je izašao i skratio ugao, sačuvavši svoj tim novih neprijatnosti.

Do izjednačenja domaći stižu u 54. minutu, Nuredini gađa Veličkovića u trepavicu, a on sa peterca loptu šalje iza leđa Grujičića. Samo dva minuta kasnije Veljović je mogao goste ponovo dovesti u vođstvo, njegov šut sa 5-6 metara je završio na ogradi iza gola.

U 59. minutu Tokalić u svom šesnaestercu nespretno startuje na Vučinića i to je jedanaesterac za domaće. Veličković je sigurno realizovao penal i doveo svoju ekipu do potpunog rezultatskog preokreta.

Domaći od 76. minuta ostaju sa 10 igrača u polju, Nuredini u roku od dva minuta dobija dva žuta kartona. Gosti preuzumaju terensku inicijativu, ali ne uspevaju da izjednače i dovedu utakmicu do izvođenja penala.

Tačku na ovaj zanimljiv meč je stavio Simić na asistenciju Veličkovića u trećem minutu nadoknade. Radnički se ovom pobedom kvalifikovao za sledeću rundu kupa.

 

 

RADNIČKI (NBG) - SLOGA 3:1 (0:1)

 

 

STADION: FK Radnički. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Bikić Nikola. POM.SUDIJE: Radišić Dejan i Laluja Bojan. STRELCI: Veličković 54. i 60. (k.u.) i Simić 90+3.min (Radnički NBG), Anđelković 21.min (Sloga). ŽUTI KARTONI: Simić i Nuredini (Radnički NBG), Tokalić, Grujičić i Veljović (Sloga). CRVENI KARTON: Nuredini 76.min (drugi žuti) (Radnički NBG).

RADNIČKI (NBG): Stojić, Marković (Popović), Nedeljković, Unković, Lazarević, Veličković, Maljković (Nuredini), Đuričić, Vučinić (Starčević), Đokić, Trninić (Simić).

SLOGA: Grujičić, Gočanin, Kruševac, Anđelković, Veljović, Aćimović (Čolić), Tokalić, Zarić (Sekulić), Jevremović, Savić (Jovanović), Markiš.