XS
SM
MD
LG

Saopštenje za javnost OFK Sinđelića iz Niša

OFK Sinđelić želi da se obrati javnosti povodom događanja u Zoni Centar FS RIS i sve većih neregularnosti u ovom takmičenju. Pre svega želimo da napomenemo da OFK Sinđelić godinama u nazad ne učestvuje ni u kakvim nečasnim radnjama koje narušavaju integritet takmičenja čime se posebno ponosimo. Naš klub svaku utakmicu igra pošteno i bez ikakvih kalkulacija bez obzira na to ko je protivnik.

Međutim, ovako nešto ne može se reći i za neke druge klubove. Već od početka sezone 2021/22 počelo je sa neregularnostima u takmičenju a sve sa ciljem da se OFK Sinđelić na svaki mogući način onemogući da se bori za osvajanje lige. U do sada pet odigranih kola, jedan klub je uspeo da namesti čak tri utakmice i da na četvrtoj uz pomoć pritisaka i zakulisnih radnji obezbedi sebi suđenje koje bi mu omogućilo povoljan rezultat. To znači da je ovaj klub odigrao samo jednu utakmicu u regularnim uslovima u ovih pet kola. Postoje informacije da će ovaj klub nastaviti sa nameštanjem utakmica i tokom narednih kola a da će se onim klubovima koji ne pristanu na dogovor delegirati sudije koje će ih na svaki način onemogućiti da ostvare bilo kakav povoljan rezultat protiv pomenutog kluba. OFK Sinđelić ima informaciju da se već vrši veliki pritisak i za utakmicu šestog kola na klub koji igra protiv pomenutog kluba kako bi i ova utakmica bila nameštena. Takođe, poznato nam je da se priča ovde neće završiti i da će se sa nameštanjem rezultata nastaviti i u narednim kolima.

S druge strane, na utakmicama koje igra OFK Sinđelić vrše se pritisci da se delegiraju one sudije koje će suditi tako da po svaku cenu spreče našu ekipu da dođe do pobede. Ovakvo delegiranje sudija se očekuje i u utakmici šestog kola koje OFK Sinđelić igra na gostovanju.

Sve što je navedeno i ne čudi s obzirom da ovo nije nešto što je novo, već nešto što traje godinama. Ranije pomenuti klub je već godinama poznat po besprizornom i besramnom nameštanju ogromnog broja utakmica tokom svake sezone.

Zbog svega ovoga OFK Sinđelić je odlučio da se obrati javnosti kako bi obavestio sportsku i celokupnu javnost da će učiniti sve kako bi se sprečilo dalje rušenje našeg kluba, favorizovanje kluba koji ne radi ništa drugo osim što namešta utakmicu za utakmicom, i sprečilo dalje narušavanje integriteta takmičenja.

OFK Sinđelić ulaže velika sredstva i ogroman trud već godinama unazad kako bi mogao da ostvari uspeh u takmičenju ali isključivo pošteno i na terenu i neće dozvoliti da sve ovo bude ugroženo zbog toga što neki drugi klub ne želi ili ne ume da odigra utakmicu čiji rezultat nije unapred dogovoren ili nema svesrdnu pomoć sudija.

Počev od utakmice šestog kola naš klub će snimati svaku utakmicu koju bude igrao bilo na domaćem bilo na gostujućem terenu kako bi mogli da dokumentujemo bilo kakav pokušaj da se izazove incident ili da suđenje na našim utakmicama bude tendenciozno.

Takođe, obaveštavamo javnost da više nećemo ćutati na neregularnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo. Pored toga, pozivamo sve klubove Zone Centar FS RIS da ne učestvuju u neregularnostima i tako ne čine sebe saučesnicima u ovim nezakonitim radnjama.

OFK Sinđelić će se obratiti oficiru za integritet takmičenja FSS za svaku utakmicu pojedinačno za koju bude postojala osnovana sumnja da će biti nameštena.

I na kraju želimo da postavimo pitanje organima koje vode takmičenje šta su do sada preduzeli i šta nameravaju da preduzmu u budućnosti kako bi se zaustavile pomenute neregularnosti i da li će dozvoliti jednom klubu da u jesenjoj polusezoni namesti 12 od 15 utakmica i na šta liči takmičenje u kojem se jedan klub ovako beskrupulozno ponaša bez ikakvog straha od zakonskih posledica.

O daljim koracima koje će OFK Sinđelić preduzeti kako bi zaštitio sebe i integritet celokupnog takmičenja u ligi obavestićemo javnost u narednom saopštenju koje će biti uskoro izdato.

 


15 .kolo Zona "Centar"
OFK Sinđelić 3 : 1 Jedinstvo (GM)
Bukovik 3 : 0 OFK Napredak 1929
Aluminijum 2 : 3 Delijski Vis
Mladost (B) 1 : 0 Mladost (M)
Rudar 1 : 4 Car Konstantin
Malošište 2 : 0 OFK Niš
Orljane 4 : 3 Pukovac
Naša krila 1936 3 : 3 Morava
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Car Konstantin 15 12 2 1 38
2 OFK Sinđelić (-1) 15 12 0 3 35
3 Jedinstvo (GM) 15 8 2 5 26
4 OFK Napredak 1929 15 7 3 5 24
5 Pukovac 15 7 3 5 24
6 Mladost (B) 15 7 3 5 24
7 OFK Niš 15 7 2 6 23
8 Orljane 15 7 2 6 23
9 Bukovik 15 6 2 7 20
10 Malošište 15 6 2 7 20
11 Morava 15 4 4 7 16
12 Mladost (M) 15 4 3 8 15
13 Rudar 15 4 2 9 14
14 Delijski Vis (-1) 15 3 5 7 13
15 Naša krila 1936 (-5) 15 3 6 6 10
16 Aluminijum (-1) 15 2 1 12 6