XS
SM
MD
LG

Lak posao za lidera, Zvezda favorit u Novom Sadu, komšijski okršaj u Bačkoj Topoli

Sutra se utakmicama 23. kola nastavlja prvenstvo u Super ligi Srbije. Kolo se otvara derbijem donjeg dela tabele između pretposlednjeg Novog Pazara i Kolubare. U Pazaru ističu da je meč sa Lazarevčanima od ogromnog i presudnog  značaja. Za domaćina je od ključne važnosti način kako da zaustave strelca Đuranovića. Pored nekolicine povređenih, o kojima će poslednju reč dati lekari, duel će propustiti požuteli kapiten Delimeđac. Domaćin je četiri utakmice bez pobede, dok Kolubara igra po principu toplo - hladno, i najviše su primili golova (44).

Od 16:00 sastaju se Čukarički i Mladost. Brđani su porazom na "Rajku Mitiću" prekinuo niz od tri pobede, a na drugoj strani Lučanci su u seriji od tri vezane pobede. Veteran Puškarić sutra stoti put oblači  belo-crni dres, poziva na opreznost jer Mladost ima nezgodan i takmičarski tim, sastavljen od dobrih pojedinaca. Trener Saša Ilić biće prisiljen da menja, ali neće odustati od ofanzivnih namera. Rekorder lige sa 312 nastupa, Janko Tumbasević je u prošlom kolu postigao dva gola i biće glavna opasnost po domaćiina. Gosti znaju da im glavna opasnost dolazi od Kajevića, Kovača, Puškarića, Lukića...

Subotnji program završava se bačkim okršajem između TSC-a i Spartak ŽK. Oba rivala u prošlom kolu su doživeli poraze, uzdrmani su i tražiće mogućnost za popravni. Na utakmicama domaćina pada najviše golova i trenutno se nalaze nisko na tabeli, daleko od željene pozicije. Njihovi aduti su Banjac, iskusni Škuletić i Stojanov i prilika je da blede "golubove" savladaju i prekinu niz od dva poraza. Subotičane je posle poraza treći put napustio iskusni strateg Vladimir Gaćinović, koga je nasledio Nebojša  Vukčević, koji je sa ekipom tek nekoliko dana i sigurno je da ne može vući radikalne poteze.

Na Karađorđu će sve bolji Proleter dočekati aktuelnog šampion Crvenu zvezdu. Beograđani nemaju izbora osim pobede ukoliko žele da zadrže priključak sa vodećim Partizanom. Stanković u rosteru ima dovoljno igrača da može da sastavi dva tima i veliki su favoriti, uprkos usponu forme Slanobaraca. Domaćin je najneefikasniji tim lige i nadaju se da će im Kaluderović i Ninković popraviti gol razliku. Duel će propustiti požuteli Kun i povređeni Vukasović.

Vodeći Partizan očekuje posrnule Kragujevčane u svečarskoj atmosferi posle pobede u šesnaestini finala Lige konferencije nad praškom Spartom. Zbog toga su rešili da nagrade besplatnim ulaznicama verne navijače. Biće to sudar najefikasnijeg napada lige i jedne od najporoznijih odbrana. Domaćin je u seriji od šest vezanih pobeda, dok je gost u negativnom nizu od tri poraza. Pobeda crno-belih se ne dovodi u pitanje i gostima je cilj da ako izgube bar da namuče lidera. Gosti računaju na umor i emotivnu ispražnjenost crno-belih. Zašto isključujemo iznenađenje, jednostavno Partizan i Zvezda su po pitanju kvaliteta još više odmakli ostalim konkurentima i doćemo u situaciju da će o tituli odlučivati u međusobnom okršaju.

Na krovu mlad sastav Voždovca ugostiće Nišlije koji su u kupu protiv crveno-belih skupo prodali kožu i lutrija penali bili su na strani domaćina. Zmajevi su ostali bez strelca Vujinovića (MSL), koji je sa Stanisavljevićem učestvovao u realizaciji najvećeg broja golova. Prognozirati ishod duela je nezahvalno i moguća su sva tri znaka za kladioničare. 

Ponedeljak je rezervisan za utakmice u Gornjem Milanovcu i Surdulici. Metalac je ponovo domaćin, ovog puta kvalitetnijem sastavu Vojvodine u odnosu na Novi Pazar. "Stara dama" je vezala dve pobede i blagi su favoriti u ovom duelu. Milanovčani su prekinuli niz od četiri poraza, mada im je odbrana jedna od slabijih, i doveli su nekoliko kvalitetnih defanzivaca. Domaćin nema izbora, gori im pod nogama i ukoliko žele da ostanu u eliti moraju pobeđivali kod kuće, mada bi prihvatili bod protiv jakih "lala".

U Surdulici gostuje Napredak koji iza sebe ima turbulentnu utakmice sa Vojvodinom. Radnik je rekorder po broju remija (devet) i najmanje su postigli golova (18). Napredak je zamenio mesto sa Novosađanima, trenutno je šesti i igra promenljivo. Trener Dušan Đorđević svestan je da ga očekuje težak meč. Tvrdi da Kruševljani imaju vrhunske pojedince. Naš cilj je, kaže on, da nastavimo sa dobrim igrama i svaki bod je zlata vredan.


Vojvodina 2 : 1 Proleter
Čukarički 0 : 0 Partizan
TSC 2 : 1 Voždovac
Radnik 2 : 0 Novi Pazar
Napredak 1 : 0 Metalac
Spartak ŽK 4 : 3 Kolubara
Mladost 2 : 0 Radnički (N)
Crvena zvezda 4 : 1 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 3 1 81
2 Partizan 30 25 4 1 79
3 Čukarički 30 14 12 4 54
4 TSC 30 11 8 11 41
5 Radnički (N) 30 9 13 8 40
6 Voždovac 30 11 7 12 40
7 Vojvodina 30 11 6 13 39
8 Napredak 30 10 7 13 37
9 Mladost 30 10 6 14 36
10 Radnik 30 8 12 10 36
11 Spartak ŽK 30 9 7 14 34
12 Kolubara 30 10 4 16 34
13 Radnički 1923 30 8 6 16 30
14 Proleter 30 8 5 17 29
15 Metalac 30 7 6 17 27
16 Novi Pazar 30 5 10 15 25