XS
SM
MD
LG

Opštinskja liga Pećinci: Kameni - Kupinovo 2:1

Zanimljivo u Ašanji

Već na startu prolećnog dela sezone „veliki derbi“, koji je doneo promenu na čelu tabele. Kameni je osvojio bodove, koji su ga ponovo doveli na lidersku poziciju. Kako je prvenstvo vrlo kratko, ostaje da se vidi da će trenutna prednost Kamenog od tri boda u odnosu na Kupinovo i odlučujuća. U svakom slučaju, pobednik „derbija prvenstva“ je i u dodatnoj prednosti, s obzirom da je u oba meča osvojio bodove.

Viđena je zanimljiva utakmica, po neugodnom vetru, koji je u prvom poluvremenu bio „saveznik“ gostima. Već posle dva minuta igre Kupinovo je došlo u rezultatsku prednost: u 2. minutu, Milutinović odlično izvodi slobodan udarac, a lopta umnogome zahvaljujući i neugodnom vetru, završava iza leđa Ivanovića. Do poravnanja rezultata dolazi posle dvadesetak minuta igre: na ubačenu loptu iz ugla, s leve strane, odlično reaguje Radojčić, koji je bio odlično postavljen na „drugoj stativi“, te mu nije bilo teško da savlada Đuričića. Domaćin je odlučnije ušao u nastavak utakmice, te u 48. minutu dolazi u vođstvo: posle duplog pasa Jovanovića i Nedovića, uslredio je precizan šut Nedovića u „dalji ugao“ Đuričića za 2:1, što je ujedno bio i konačan rezultat.

Po okončanju vrlo borbene, ali korektne utakmice, pred rekordnim brojem navijača, utiske su izneli treneri oba rivala.

- Vrlo teška utakmica. Čestitao bih rivalu na hrabroj i odgovornoj igri. Moji fudbaleri su pokazali i kvalitet i borbenost, što je u krajnjem slučaju i odlučilo pobednika. Naravno, ovo je bila vrlo važna utakmica, ali ne i odlučujuća. Pred nama je još utakmica protiv kvalitetnih rivala , u kojima moramo prikazati kvalitetnu igru. Svaka utakmica je bitna i tako ćemo se i spremati (Zoran Janjić, Kameni).

- Drago nam je da je utakmica protekla u sportskom ambijentu. Kameni je zasluženo pobedio, mada smo i mi imali šansi u prvom poluvremenu. Nas i u sledećem kolu očekuje očekuje veliki derbi i utakmica protiv OFK Brestača. Potrudićemo se da do kraja prvenstva sve utakmice pobedimo i videćemo gde će nas to dovesti (Dragan Kurjački, Kupinovo).

AŠANJA. Igralište: FK Kameni. Gledalaca: 400. Sudija: Stefan Mušicki (Ruma). Pomoćnici: Bojan Pavlović (Ogar) i Nikola Živanović (Sremski Mihaljevci). Delegat: Slobodan Orlović (Obrež). Strelci: 0:1 Milutinović u 2, 1:1 Radojčić u 24 i 2:1 Nedović u 48. minutu. Žuti kartoni: Mileusnić, Sali, Blanuša, Ivanović i Radojčić (Kameni), Aleksić, Radošević, Stajčić i Vukić (Kupinovo).   Igrač utakmice: Borislav Nedović (Kameni).

KAMENI: Đ. Ivanović, Labuhar, Dobrić, Dobriković , Blanuša, Mileusnić (od 64. S. Ivanović), Jovanović, Nedović, Sali, Radojčić (od 90. Cvejić) i Marković.

KUPINOVO: Đurićić, Mihajlović, Jeftić, Stajčić, Vukić, Plavšić (od 82. Pavlović), Budimčić (od 54. Zujić), Milutinović, Aleksić (od 74. Bošković), Radošević i Savić.

Pred rekordnim brojem navijača


Kameni 2 : 1 Kupinovo
Lovac 5 : 2 Mladost 1935
Sloven 1 : 1 Vitez
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kameni 7 6 0 1 18
2 Kupinovo 7 5 0 2 15
3 OFK Brestač 6 4 0 2 12
4 Sloven 7 3 1 3 10
5 Mladost 1935 7 2 0 5 6
6 Vitez 7 1 2 4 5
7 Lovac 7 1 1 5 4