XS
SM
MD
LG

Pred utakmicu koja rešava sve: Kameni ili OFK Brestač?

Kameni - OFK Brestač, 17. oktoibar 2021

Nije se skoro dogodilo da u poslednjem kolu u prvenstvu Opštinske lige Pećinci, u međusobnom meču, prve dve ekipe na tabeli, rešavaju kojoj će pripasti titula! Pre utakmice u Brestaču, nedelja, 29. maj, 17.00, Kameni iz Ašanje, ima 30, a OFK Brestač 27 bodova. Jesenas, OFK Brestač je ubedljivo savladao Kamenog, kao gost, 5:1 i tako prekinuo seriju od pet uzastopnih pobeda ekipe iz Ašanje, kojoj je to i jedini poraz. Računica je jasna: domaćina samo pobeda vodi u Međuopštinsku ligu Srem, dok je gostima dovoljan i bod.

Fudbalski poslenici iz Brestača su optimisti. Čini se da nisu previše opterečeni važnošću nedeljne utakmice.

- Iza nas veoma uspešna sezona – kaže trener seniorske ekipe Duško Kovačević – U klubu organizovano radimo s tri selekcije: prvi tim, kadeti i Škola fudbala. S ponosom ističemo da je naša kadetska ekipa u svoj ligi osvojila prvo mesto, te će se od naredne sezone takmičiti u višem rangu. Seniorski tim se dobro kotira. Za nas je važnije da smo formirali mladu ekipu, koja dugoročno gledano treba da bude „stub stabilnosti“ kluba. Dakle, naše planove smo ispunili. Što se tiče plasmana seniorske ekipe, zaista nismo opterećeni. Ako se i dogodi da izborimo plasman u viši rang, sigurno smo da nećemo igrati samo jedno kolo. Realnu šansu imamo. Ali, polazimo od toga da će se fudbal igrati i posle ovog derbija, bez obzira kako se završi. Naravno, učinićemo sve da se posle utakmice ne kajemo zbog toga što smo imali priliku, a nismo dali sve od sebe da je iskoristimo. Bili smo sagovornici da se u našoj ligi igra dvokružno zbog malog broja ekipa. Tako je prvenstvo zanimljivije i kvalitetnije. Naš rival je se zasluženo nalazi na lidetskoj poziciji. Ima dosta jak individualni kvalitet, a uz to krasi ga velika borbenost iu kompaktinost. Pokušaćemo da neutrališemo njivove kvalitete, odn. da se suprotstavimo organizovanom igrom, pa ćemo videti šta će nam to doneti. Srećni smo zbog toga što smo u nedelju jedan od aktera velikog derbija i što ćemo biti u prilici da našim navijačima, odn. ljubiteljima fudbala priredimo fudbalski spektakl. Želimo da derbi protekne u fer borbi. Rivalu želimo srdačnu dobrodošlicu, a za pobedu ćemo se boriti i jedni i drugi. Ubeđeni smo da niko ne može da izgubi: fudbal će pobediti! To je najvažnije!

Svoje viđenje utakmice izneo je i Marko Micković, sportski direktor Kamenog.

- Došlo je vreme za finale! – tvrdi Micković – Cela sezona će stati u poslednjih 90 minuta. Pred nastavak Opštinske lige Pećinci, većina ljubitelja fudbala u Sremu očekivala je baš ovakav scenario. Na početku sezone nismo sebi postavili cilj da budemo šampioni, ali smo se potajno nadali da možemo da dodjemo do prvog mesta. Sada pred poslednje kolo i derbi u Brestaču i dalje sve držimo u svojim rukama, jer nam je potreban samo bod za povratak u Medjuopštinsku ligu Srem posle samo jedne sezone pauze. Poštujemo i respektujemo našeg protivnika, ali još više verujemo u našeg trenera i igrače koji su maksimalno spremni da nam donesu veliku radost. Očekujemo da ćemo imati najveću podršku naših navijača iz Ašanje koji su najavili dolazak u Brestač u ogromnom broju. Svi sa nestrpljenjem očekujemo nedeljni derbi i radujemo se ovom fudbalskom spektaklu koji je možda i najveći derbi u celom Sremu narednog vikenda.


Mladost 1935 3 : 1 Sloven
Kupinovo 0 : 3 Lovac
OFK Brestač 0 : 1 Kameni
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kameni 12 11 0 1 33
2 OFK Brestač 12 9 0 3 27
3 Kupinovo 12 6 0 6 18
4 Mladost 1935 12 5 0 7 15
5 Sloven 12 4 2 6 14
6 Lovac 12 3 2 7 11
7 Vitez 12 1 2 9 5