XS
SM
MD
LG

Prva utakmica četvrtfinala play-offa pripala Konjarniku

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Prva utakmica četvrtfinala play-offa odigrana je neposredno po završetku meča drugog para u kojem je FON slavio protiv Novog Pazara rezultatom 3:2.

Domaći su poveli na početku 2. minuta, strelac je bio Ljujić posle dobro izrađene akcije. Samo pola minuta kasnije gosti su izjednačili preko bivšeg kapitena FON-a Andrije Stankovića. Puno uzbuđenja je viđeno na samom startu, igrao se 4. minut kada je Arsić ponovo doveo Konjarnik do vođstva. 

Gosti se ne predaju i već u 6. minutu preko Goluba stižu do novog poravnanja rezultata, doduše i golman domaćih Drndarević je slabo intervenisao. Stanković je samo minut kasnije totalno preokrenuo rezultat, šutem sa preko 15 metara iznenadio je uspavanog Drndarevića.

Period posle trećeg gola gostiju protiče u neprestanoj jurnjavi domaćih igrača ne bi li što pre vratili pozitivan rezultat, ali ih brzopletost i nedovoljna koncentracija sputavaju u tome. Konjarnik u 17. minutu zbog nagomilanih prekršaja gostiju ima šansu da iz kaznenog udarca sa 10 metara izjednači rezultat, ali Ristanović nije precizan. Dva minuta kasnije Milosavljević je prisebniji sa 10 metara i donosi poravnanje rezultata, rezultatom 3:3 se otišlo na odmor.

Posle samo 16 sekundi igre u nastavku Ljujić je svojim drugim golom, opet doveo Konjarnik u vođstvo. Ovaj put glavom je savladao protivničkog golmana. Nije kazaljka okrenula ni pun krug, a Ljujić stiže do het-trika, odnosno rezultat je prvi put dva razlike u korist jedne od ekipa, gosti su podlegli pritisku važnosti meča.

Bečej se iz šoka vratio tek u 30. minutu, Bodonji je prefinjenim šutem sa 6 metara smanjio zaostatak na jedan gol razlike. U preostalom delu utakmice prilike se ređaju na obe strane, ali ih napadači propuštaju, a od 35. minuta gosti se odlučuju na postavku bez golmana, sa 5 igrača u polju.

Ogromnu šansu da obezbedi pobedu dva minuta pre kraja propušta Ristanović kada sa 6-7 metara pogađa stativu Bečejaca. Sve nalete gostiju momci u ljubičasto-belim dresovima su uspeli da zaustave i tako su poveli u seriji sa 1:0. Revanš u Bečeju se igra u subotu od 19 sati, a eventualna majstorica 4. maja u Šumicama. 

KONJARNIK - BEČEJ 5:4 (3:3)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: 300. SUDIJE: Jakšić Aleksandar i Milić Bojan. STRELCI: Ljujić 2, 21. i 22, Arsić 4. i Milosavljević 19.min (10m) (Konjarnik), Stanković 2. i 7, Golub 6. i Bodonji 30.min (Bečej). ŽUTI KARTONI: Milutinović i Arsić (Konjarnik), Novaković (Bečej).

KONJARNIK: Drndarević, Milosavljević, Ristanović, Ljujić, Šljukić - Antić, Milutinović, Vićić, Arsić, Bosnić, Rovčanin, Janković, Ratković.

BEČEJ: Vadaski, Jovanović, Novaković, Stanojević, Stanković - rezerve: Jorgić, Živkucin, Živić, Mitić, Korać, Bodonji, Mandić, Golub, Stanić.