XS
SM
MD
LG

Rogan: U dobroj smo poziciji, svaki meč do kraja biće kao finale

Rogan: U dobroj smo poziciji, svaki meč do kraja biće kao finale-ViktorRogan-

Posle dva vezana trijumfa u duelima sa Partizanom, ekipa Čukaričkog poražena je u naredna dva derbi susreta, na gostovanjima TSC-u u Bačkoj Topoli (1:0) i Crvenoj zvezdi na stadionu „Rajko Mitić“ (4:0). Četiri kola pre kraja plej-ofa, Brđani su na trećem mestu, sa 65 bodova koliko ima i drugoplasirani TSC, ujedno sa četiri boda viška u odnosu na najbliže pratioce, Partizan i Vojvodinu.

- Bez obzira na dva vezana poraza, nalazimo se u veoma dobroj poziciji. Naš cilj pred početak šampionata bila je treća pozicija, na kojoj se trenutno nalazimo, a koja bi mogla da nas uz povoljan rasplet u Kupu Srbije odvede u grupnu fazu evropskog takmičenja u narednoj sezoni. Nije ni drugo mesto daleko, TSC je trenutno ispred nas, ukoliko želimo da ih prestignemo, moraćemo da imamo bar bod više od ekipe iz Bačke Topole. Dosadašnjim učinkom smo prezadovoljni, u situaciji smo da od nas zavisi mnogo toga u finišu šampionata – kazao je jedan od najmlađih u timu Čukaričkog Viktor Rogan.

Desni bek koji je prošao omladinsku školu ekipe sa Banovog brda, a za prvi tim je odigrao već 36 mečeva, ističe da će biti pritiska u preostala četiri meča.

- To je normalno, ipak se borimo za drugo ili treće mesto. Ali, ako budemo odigrali kako treba i dobijemo sve do kraja, ispunićemo naš cilj i sigurno osvojiti treće mesto. Doduše, probaćemo da stignemo i do drugog mesta ako nam se za to ukaže prilika, ali ne zavisi samo od nas, TSC bi morao da kikse najmanje u jednoj utakmici u tom slučaju. Ipak, pre tih utakmica u Super ligi čeka nas teško gostovanje u Surdulici.

Kalendar takmičenja u ovoj sezoni je takav da će tri završne faze Kupa Srbije biti igrane u maju, počevši od četvrtfinalnih duela. Čukarički će za rivala imati Radnik, taj meč će biti na programu u četvrtak od 16 časova.

- Izuzetno bitna utakmica za nas, od velikog značaja. Želimo da što dalje doguramo u Kupu Srbije. Znamo ko nam je rival, jasno nam je da su Surduličani mnogo, mnogo bolji nego što je to bio slučaj u prvom delu sezone. Uostalom, nedavno su nas namučili na našem stadionu. Sa novim trenerom igraju veoma tvrdo, na mali broj golova. Uz to, poseduju veliki kvalitet u napadu, dovoljno je samo da pomenem imena Radulovića, Makarića, Dražića...

Shodno tome, jedan gol bi mogao mnogo toga da odluči u Surdulici?

- Moguće je da će biti tako. Uostalom, sa po jednim golom smo rešavali oba meča protiv Partizana, u ta dva duela dolazili do vrednih pobeda – istakao je Rogan.

Osvrnuo se mladi reprezentativac Srbije i na utakmicu protiv Crvene zvezde, u kojoj je njegov tim ubedljivo poražen.

- Ponovo smo slabo ušli u utakmicu protiv Crvene zvezde. Ali, zaista smo imali mnogo problema sa povredama, čak sam morao da počnem meč na poziciji levog beka, pa sam se posle vratio na desnu stranu... Posle dva primljena gola smo se konsolidovali, imali i svoje prilike u finišu prvog i na startu drugog poluvremena. Ipak, Zvezda nas je, moram da priznam rutinski nadigrala. Jednostavno, to je ekipa na nivou Lige šampiona, mi još nismo u tom rangu. Iskreno se nadam da ćemo se još jednom sastati sa njima do kraja sezone, najbolje bi bilo u finalu Kupa, ali dug je put do toga, najpre nas čeka izuzetno težak meč u Surdulici, a potom moramo da se spremamo za derbi sa Vojvodinom.

Do kraja šampionata Čukarički će odigrati još tri meča na svom stadionu na Banovom brdu, najpre protiv Vojvodine (ponedeljak, 18 časova), potom Novog Pazara (13. maj) i u poslednjem kolu sa ekipom Radnički 1923 (27. maj), uz prethodno gostovanje Voždovcu (21. maj).

- Najpre Surdulica, pa sve ostalo. Već sada znamo da nas čeka pakleno težak meč protiv odlične ekipe Vojvodine, ali nijedan duel u plej-ofu neće biti lak, pa ni protiv ekipa koje su ostale bez ambicija za Evropu. Biće ti protivnici prilično rasterećeni, igraće bez pritiska, ali svakako sa velikom željom da osvoje što više bodova – upozorio je Rogan.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42