XS
SM
MD
LG

Gde će se igrati superligaške utakmice?

Blizu polovine klubova Mozzart Bet Superlige još se nije opredelilo gde će početi narednu sezonu. Zbog renoviranja stadiona, promene podloge ili neodgovarajućih objekata koji ne zadovoljavaju stroge propise, našli su se u “nebranom grožđu”. Nije mnogo vremena ostalo do sastanka Zajednice Superlige, gde će se odrediti takmičarski brojevi, praviti raspored i odrediti mesto odigravanja utakmica.

Izuzev Crvene zvezde, ostali klubovi nisu ni počeli najavljenu zamenu travnate podloge najnovijom - hibridnom. Ukoliko i krenu sa najvaljenim radovima, moraće da se pronađu alternativu u bližem okruženju, koja će komisijski zadovoljiti stroge propise. Vojvodina kreće u korenito renoviranje Karađorđa i privremeno rešenje nađeno je u Bačkoj Topoli na stadionu TSC-a, gde će pored prvenstvenih igrati kvalifikacije Lige koferencije. Radnički iz Niša je najavio postavljanje hibridne podloge, ali nemaju alternativni plan, mada im se nameće ultaramoderni stadion u Leskovcu.

Čukarički je definitivno odlučio da mnogo toga promeni na Banovom brdu i dok budu trajali radovi ligu će igrati na svom terenu a evropske utakmice u Loznici. IMT -e je za ligu prijavio stadion Čukaričkog, ali ukoliko domaćin bude i dalje koristio svoj teren “Traktoristi” moraju naći drugo rešenje. 

U Kragujevcu je najvljeno rušenje popularnog “Čika Dače” i izgradnja novog i modernog stadiona. Kompletan igrački pogon mora se preseliti van grada na Lepenici. U kombainaciji je i dalje stadion u Donjoj Trnavi, koji mora u kratkom roku otkloniti brojne nedostatake. Nameće se stadion Metalaca u Gornjem Milanovcu, mada je najam preskup za ne baš punu kasu kragujevačkog superligaša. U kombibnaciji je bio Lazarevac, ali se odustalo zbog velike udaljenosti. Spartak ŽK je prijavio kao alternativu sportski objekat u Senti, gde je ranije igrao TSC.

Železničar je uporan i veruju da mogu stvoriti odgovarajuće uslove u sportskom centru Mladost za odigravanje utakmica Superlige. Dinamika radova se odvija na zadovoljavajući način i obećavaju da će biti spremani, ako ne za uvodnih nekoliko kola, ono za veći deo sezone.

Kako smo doznali, najvljeno je iz FSS da će svih 16 superligaša dobiti moderne hibridne terene. Samim tim će ekipe dobiti optimalne uslove za rad i nova podloga bi trebalo da podigne kvalitet fudbala. Kako je krenulo teško je poverovati da će najvljeni radovi biti završeni u dogledno vreme.


IMT 7 : 1 RFK Novi Sad 1921
Železničar 5 : 3 Jedinstvo (Ub)
RFK Grafičar 1 : 0 Radnički (NB)
Radnički (SM) 1 : 1 Inđija Toyo Tires
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 37 22 9 6 75
2 Železničar 37 20 8 9 68
3 RFK Grafičar 37 17 9 11 60
4 Inđija Toyo Tires 37 13 15 9 54
5 Radnički (SM) 37 13 14 10 53
6 Jedinstvo (Ub) 37 14 11 12 53
7 RFK Novi Sad 1921 37 14 8 15 50
8 Radnički (NB) 37 13 6 18 45