XS
SM
MD
LG

Partizan na Ubu, "golubovi" sleću pored "Rajka Mitića", dupli program u Pančevu

Foto: FSS

U sredu je na programu 14 utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije. Među 32 ekipe našlo se 14 superligaša, 12 prvoligaša i tri srpskoligaša. Ranije su odigrana dva meča, Crvena zvezda je deklasirala Trayal (6:0), dok je Smederevo 1924 priredilo iznenađenje i eliminisalo TSC posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Od preostalih 14 utakmica, beležimo međusobno odmeravanje snaga superilgaša Železničara i Novog Pazara, odnosno IMT-a i Javor Matisa. Takođe, voljom žreba odlučeno je da prvoligaši između sebe odmere snage. Radi se o utakmici između Inđije i Kolubare, odnosno Mačve i Mladost GAT. Na osam duela prvoligaši će ugostiti članove elite, radi se o mečevima OFK Vršac – Mladost (Lučani), Jedinstvo – Patizan, Radnički (S. Mitrovica) – Radnik, Metalac – Radnički (Niš), GFK Sloboda – Napredak, Novi Sad 1921 – Vojvodina i Radnički(N. Beograd) – Čukarički. Čast da ugoste članove Super lige imaće srpskoligaši BASK - Radnički1923 i Dinamo (Pančevo), koje će biti domaćin Voždovcu.

Pažnju fudbalske javnosti privlači duel na Ubu između Jedinstva i Partizana. Ubljani sve bolje igraju u prvenstvu i dobri rezultati su najbolja pozivnica da navijači ispune stadion “Dragan Džajić” do poslednjeg mesta. Trener Žarko Jovanović kaže da se očekuje spektakl i biće to prvi zvanični meč dva protivnika.

- Klub na čelu sa Nemanjom Matić je zaslužio da nam pripadne čast da ugostimo lidera prvenstva Super lige u prvoj zvaničnoj i istorijskoj utakmici. Gledaćemo da se što bolje suprostavimo i prikažemo u pravom svetlu. Partizan je veliki favorit i suprostavićemo se u najačem sastavu - izjavio je poznati stručnjak.

U Beogradu se igra na četiri stadiona i u obližnjem Pančevu na programu su dva duela.

Srpskoligaš Dinamo 1945 ugostiće Voždovac u dnevnom terminu, a u 17:00 na sportskom kompleksu Mladosti sastaju se Železničar i Novi Pazar. Dva rivala su nedavno odmerili snage u prvenstvu pored Jošanice i slavio je domaćin minimalnim rezultatom. Šansa za revanš biće sutrašnji duel u koji “dizelka” ulazi izuzetno motivisana. Dolaskom trenera Nenada Mijailovića krenulo je Pančevcima, vezali su dve pobede i fenjer prepustili Radniku.

- Za mene je kup izazovno takmičenje. Možda je u Srbiji gurnut u drugi plan, ali mi utakmicu očekujemo sa velikom željom i ciljem da se nađemo u narednoj rundi. Nalazimo se u teškoj situaciji, rezultati su ohrabrujući, moramo da radimo i treniramo još bolje. Igrači su dobro odreagovali na loše stvari i njima pripadaju zasluge za pomak u rezultatima – naglašava Mijailović.

BASK će pored hipodruma ugostiti kragujevačkog superligaša. Ulogu favorita prepuštaju gostu.

- Oni su izraziti favoriti, promenom trenera su se podigli i njima je imperativ da prođu dalje. Pokušaćemo da pružimo dostojan otpor i ukoliko se ukaže prilika da prođemo nećemo je propustiti. Imamo zgusnut kalendar i već naredne srede očekuje nas utakmica Kupa Beograda. Kragujevčani dolaze u nevreme s obzirom da bodovno zaostajemo u prvenstvu, ali se nećemo obrukati - reči su trenera Nebojše Radišića.

Od četiri duela u Beogradu interesantno će biti iza južne tribine “Rajka Mitića”. Trener RFK Grafičara Marko Neđić, uprkos slabim rezultatima, veruje u svoje momke i podseća da su prošle godine u ovoj fazi takmičenja na “Rajku Mitiću” ugostili Vojvodinu i eliminisani tek posle izvođenja jedanaesteraca. Kaže da će duel sa Spartakom ŽK biti za uživanje. - U prvenstvu nas neće golovi, rekao sam igračima da će ova utakmica biti lepša od svake prvenstvene. Nećemo biti kompletni i izostaće Zvezdini igrači koji igraju na dvojnu registraciju Šljivić, Mijatović i Maksimović.