XS
SM
MD
LG

Vodeći Rumljani sa čvrstim Naftašima, za Želju Tisa "plitka" u Adorjanu, derbi začelja u Bačkoj Palanci

Na Severu, u Vojvodini, sve ide po željama favorita, autsajderima nikako da krene. Sloven je iz Kule doneo bod, dovoljno da im Železničar priđe na dva boda, najubedljivijom pobedom u prvenstvu (Kabel). Najbliži praioci su zaostali osam-devet bodova i borba za naslov se defnitivno svela na dva imena. Zanimljivo je istaći da je ovo treća sezona u tri ranga, gde se isti klubovi bore za naslov. OFK Kikinda je u Pazovi upisala i treći remi (bez datog i primljenog gola), Naftaši su iznenadili u Šajkašu, Omladinac i Radnički su ispratili rivale sa po tri gola u mreži. Domaćini i gosti imali su podjednak učinak (po tri pobede), dok su dve utakmice završane bez golova. Zahvaljujući raspoloženim strelcima Železničara prosek je popravljen (17 golova).

Vojvođani će odigrati četiri utakmice u subotu i isto toliko dan kasnije.

Vodeći Sloven ugostiće u derbiju sve bolje Naftaše. Sloven se iz Kule vratio sa bodom i nisu zadovoljni izdanjem u poslednjem susretu u Kuli. Rival iz Elimira je iznenadio Borac i našao se sa Omladincem na deobi četvrtog i petog mesta. U Rumu putuju oslabljeni, bez dva štopera Grbića i Bjelice, ali na strani su osvojili više bodova nego na svom stadionu.

Radnički je uspešno startovao (sedam bodova) i učvrstio se u sredini tabele. Bez problema su nadigrali fenjeraša iz Bačke Palanke. U lokalnom derbiju ugostiće Borac iz obližnjeg Šajkaša, koji je neprijatno iznenadio neuspehom u odmeravanju snaga sa Naftagasom. Domaćin pun samopouzdanja, igra visoko i potencijalna su pretnja za svakog defanzivne orjentacije.

Derbi začelja odigraće OFK Bačka i 1. maj. Oba rivala su poražena i dodatno otežali položaj na tabeli. Ko izgubi biće otpisan, tako da ne igra ni nerešen rezultat. Palančani nemaju dovoljno samopouzdanja, naročito kada prime gol, teško se vraćaju. Prvomajci su vodili protiv Tise, imali prilike da uvećaju vođstvo i ostali sa igračem manje i bez bodova.

Utakmica OFK Kikinda - Hajduk 1912 trebalo bi da donese dobar fudbal. Domaćin je u nastavku odigrao u tri navrata nerešeno, bez datog i primljenog gola. Kuljani se nalaze u dosta složenoj situaciji i svaki bod je preko potreban. Igraju čvrsto, brzo se transformišu u napad, postižu i lako primaju golove. Karakteristično je da su vodili u Šajkašu i Elemiru i na kraju izvukli samo bod. U redove domaćina se vraća kapiten Živković i Kočiš.

U nedelju su na programu četiri duela u Novom Sadu, Pančevu, Belegišu I Adorjanu.

Kabel igra u prepodnevnom terminu kao i njihov protivnik Omladinac. Pored Štanda su se desili brojni lomovi i od ekipe koja je gajila šampionske ambicije sve su dalje od vrha. Nakon poraza od Rumljana i smene trenera, sa iskusnim Savom Pavličevićem doživeli su brodolom u Inđiji (5:0). Očigledno im je poljuljano samopouzdanje lošim startom, trebaće im vremena da prihvate zamisli novog trenera. Krajnje je vreme da se trgnu i zaigraju u skladu sa svojim mogućnostima. Omladinac je zasluženo slavio u meču sa Pančevcima, zahvaljujući dobrom odnosu i borbi do fanatizma. Trener Kljajić voli da kaže da je ekipa letos u prvih pet kola bila bez boda i postignutog gola, a sada vraćaju rivalima sa kamatom.

Još jedan komšijski okršaj sledi u Belegišu, gde dolazi Jedinstvo. U pripremnom delu Pazovčani su dobili ubedljivo, ali prvenstvo je nešto drugo. Podunavac je pobedio u Bečeju i ponovio rezultat iz prvog dela sezone. Ovo je njihova treća pobeda minimalcem i sa tri nerešena rezultata, sa jednim golom, ispada da su im šest golova doneli 12 bodova, racionalno, nema šta. Jedinstvo predvodi grupu od šest ekipa koje su zaostale za sredinom tabele i među njima treba tražiti buduće zonaše. Imaju polovičan učinak i nisu uspeli da ugroze čvrst sastav OFK Kikinde.

Najzad je radost stigla u Adorjan nakon sušnih devet kola, i pobedili su u burnom meču u Rumi. Sa novim trenerom Jovanovićem filijala TSC-a bi trebalo da poigra, jer u svojim redovima imaju pojedince kao što su Kostić, Šveljo, Cvitić, nekoliko kvalitetnih bonusa, koji više vrede od položaja na tabeli. Imaće izuzetno težak zadatak da se suprostave Železničaru, jednoj od najboljih ekipa u ligi. Sve šanse u duelu sa Kabelom Inđijci su pretvorili u golove. Odigrali su taktički dobro, zrelo i neće odstupiti od oprobanog stila.


Omladinac : Borac (Š)
Železničar (I) : Bečej 1918
1. Maj Ruma : Jedinstvo (SP)
Radnički (Z) : Hajduk 1912
OFK Bačka : Naftagas
Tisa : GFK Sloven
Kabel : OFK Kikinda
Dinamo 1945 : Podunavac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Železničar (I) 24 15 6 3 51
2 GFK Sloven 24 15 3 6 48
3 OFK Kikinda 24 10 8 6 38
4 Radnički (Z) 24 10 7 7 37
5 Kabel 24 9 9 6 36
6 Naftagas 24 11 3 10 36
7 Dinamo 1945 24 10 5 9 35
8 Omladinac 24 10 5 9 35
9 Podunavac 24 7 11 6 32
10 Borac (Š) 24 9 4 11 31
11 Bečej 1918 24 9 2 13 29
12 Tisa 24 9 1 14 28
13 Hajduk 1912 24 6 8 10 26
14 Jedinstvo (SP) 24 6 8 10 26
15 1. Maj Ruma 24 6 7 11 25
16 OFK Bačka 24 4 5 15 17