XS
SM
MD
LG

Lider na Dušanovcu spreman da očerupa "orlove", "mlekadžije" bez šanse u Zemunelu, "brodari" puštaju Ušćane niz vodu

Vodeći Zemun i Teleoptik ne posustaju i sve su dalje od najbližih pratilaca. Lider je preslišao “studente”, “optičari” slavili pored hipodruma, Zvezdara se diže i treću pobedu upisala je na Adi, Surčinci su isprašili blede i nemotivisane Obrenovčane, Dobanovčani su teškom mukom došli do bodova protiv mladih “građevinara”, dve utakmice u Bariču i Padinskoj Skeli završene su bez pobednika. Domaćini i gosti su podelili plen na ravne časti, postignuta su 23 gola.

Beograđani su rasporedili utakmice od petka do nedelje, tako je i vreme odigravanja razvučeno od 10:00 da 16:30 časova.

Torlak je porazom od Zvezdare izgubio šanse da se spase. Sve su dalje od spasonosne crte, tako da im hipotetički ni sve pobede ne garantuju opstanak. Vezali su dva poraza i u nastavku su prihodovali tek četiri boda. Na drugoj strani Jedinstvo je nadigralo Obrenovčane i slavilo nakon pet kola. Kad se sabere celokupan utisak bili su bolji i drugi gol je trebao doći ranije. Torlak shvataju ozbiljno i sigurno se na Adi neće lako predati. Biće oslabljeni, bez štopera Mitrovića i Vraneševića.

Studentski grad i Radnički su poraženi u prethodnom kolu i u petak igraju u Bežaniji. “Studenti” bar u poslednje vreme, igraju promenljivo i pobede smenjuju porazi, ali su kao domaćini uspešni (23 boda). Poraženi su u Gornjoj varoši ubedljivo i lider je iskoristio svaku gešku rivala i mogao je biti efikasniji. Obrenovčani se ne mogu prepoznati, seriji poraza nema kraja (četiri) i zahvaljujući promenljivim igrama konkurenata zadržali su četvrto mesto. Razočarali su u Surčinu i domaćin je bio bolji u svakom segmentu igre.

U subotu se igra pet utakmica. Prvi na teren će istrčati igrači Sinđelića i Zemuna (10:00). “Orlovi” igraju sve bolje i već su se bodovno izjednačili sa skromnim jesenjim učinkom. Uzeli su bod na vrućem gostovanju u Skeli i protiv sinih Zemunaca teško mogu računati na povoljan rezultat, mada su jesenas odneli bod iz Gornje varoši? Novi trener Milan Kuljić je biranim rečima govorio o narednom protivniku. Radi se, kaže on, o organizovanoj ekipi, sa mladim i taletovanim igračima, ali i iskusnim takmičarima, jedan su odličan miks. Navodi da imaju svoj cilj i veru u sopstvene snage, dobro je rađeno tokom nedelje i to će demonstrirati u subotu. U ekipu se vraća Zorica, a Mijailović je počeo sa treninzima.

Rad i Prva iskra igraju derbi začelja i kvalitetniji sastav iz Bariča je u blagoj prednosti. Jesenas su “plavi” iznenadili i znatno iskusnijem rivalu uzeli bod. Dobro su se držali u Dobanovcima, ali nisu rezultatski nagrađeni. “Hemičari” su ostali bez trenera Enesa Malićija, stručnjaka za čije ime su vezani najveći uspesi. Veliko je pitanje da li će uspeti da nadoknade veliki bodovni zaostatak izazvan administrativnim oduzimanjem bodova.

Na Dorćol dolazi BASK i davati prognozu je nezahvalno i svaki tim ima svoje adute. “Saobraćajci” su promenili tenera, donekle se konsolidovali (pet bodova iz tri duela), ali se i dalje kao gosti nalaze u opsnoj zoni i moraju pod obavezom pobeđivati ispod Kalemegdana. Znatno su uspešniji u drugom delu i u prilici su da u slučaju pobede nadmaše bilas iz prvog dela sezone. “Sokolovi” igraju znatno bolje u nastavku sezone (16 bodova), tišti ih neizvesnost oko sumnjive utakmice sa Obrenovčanima. Prvi poraz u drugom delu prvenstva pretrpeli su od poletnog Teleoptika, kandidata za tron.

Na Starom sajmištu snage će odmeriti jedan od najuspešniji i najslabiji tim ovog proleća. Radi se o meču između Brodarca i Ušća. Brodari su remizirali u Bariču i u proteklih pet kola doneli 11 bodova, dovoljno da se nađu iznad crte. Ušćane je poterao maler i nika da im se posreći počnu da osvajaju bodove. Samo dva boda (bez pobede) je isuviše malo za tim koji je jesenas žario i palio. Zahvaljujući zalihi iz prvog dela nisu značajnije pali na tabeli i vreme je da i njima krene.

Kolo se zatvara na Bulbuldercu, duelom između Zvezdare i Budućnosti. Na osnovu igara koje pružaju u poslednje vreme, domaćin je bliži pobedi. Najzad su sa novim trenerom Ivanom Tasić uhvatili ritam, podigli formu i vezali tri pobede. Trener Tasić kaže da je ključno bilo vratiti poljuljano samopouzdanje, ekipa nije “ista”, brže se igra, agresivnije, jednom rečju zna se ko šta igra. Isplatilo se čekanje Đorđevića da proradi i vratio je sa dva gola na Adi. Budućnost je pala u formi i nikako da zaigraju na nivo igara od jeseni. Teškom mukom su dobili mlade i nejake “građevinare”, dovoljno da se sa tri boda nađu u bezbednoj sredini. Za “bulke” neće zbog kartona igrati Pavlović, Stanković se vraća iz povrede, dok Savić ima probleme sa preponom.


Jedinstvo 2 : 3 Studentski grad
Radnički : Sinđelić
Zemun : Teleoptik
PKB : GSP Polet Dorćol
BASK TEK 1 : 1 Brodarac
Ušće Novi Beograd 6 : 0 Rad
Prva iskra : Zvezdara
Budućnost : Torlak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 25 18 4 3 58
2 Teleoptik 25 18 3 4 57
3 Zvezdara 25 13 7 5 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Studentski grad 26 10 5 11 35
6 Ušće Novi Beograd 26 9 7 10 34
7 Budućnost 25 9 7 9 34
8 Brodarac 26 9 6 11 33
9 Jedinstvo (-2) 26 9 8 9 33
10 Sinđelić 25 8 6 11 30
11 PKB 25 8 6 11 30
12 BASK TEK (-3) 26 6 13 7 28
13 GSP Polet Dorćol 25 7 7 11 28
14 Prva iskra (-12) 25 10 6 9 24
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 26 4 4 18 10