XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
43%
17%
40%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


3
Tutin
6
 
4
Slavija
5
5
Rudar (Bresnica)
4
7
Vodojaža
4
8
Braća Vuković
4
9
Metalac
4
Rudar (Baljevac)
Sloboda
Vodojaža
Takovo
Polet
Rudar (Bresnica)
Trepča
Dragačevo
Radnički
Goč
Izveštaj utakmice
Uspešna serija Bresničana

Na počerku ove sezone, zonaš iz Bresnice pokazao je dobru formu i u prva četiri kola osvojio osam bodova, bez poraza. Posle uspeha u Kupu i pobede u susretu sa kombinovanim timom srpskoligaša sa Bubnja Šumadije 1903, na svom terenu Slavija je zabeležila i drugu pobedu u ovoj sezoni. Savladala je novajliju u Zon,i ekipu Braća Vuković, iz Lađevaca kod Kraljeva, sa 2:1, a pre toga i doskkorašnjeg srpskoligaša Slobodu iz Čačka sa 1:0. Sa dva gostovanja, u Grošnici protiv Vodojaže i u Baljevcu u susretu sa Rudarom, istim rezultatom 1:1, Bresničani su doneli po bod. Tako je Slavija, posle četvrtog kola došla u sam vrh tabele. Trenutno, zauzima treće mesto sa samo bodom manje od vodećih Trepče i Tutina, koji su osvojili po devet bodova.

Fudbaleri Slavije uspešno startovali u prvenstvu i Kupu (Foto M. Jovičić)

Prvo poluvreme protiv Lađevčana proteklo je u blagoj iniicijativi domaćeg tima, koji je propustio šansu da preko Lazara Kovačevića dođe do prednosti, kada je izašao pred golmana, ali nije uspeo i da ga savlada.

U nastavku utakmice, u drugom poluvremnu, domaći tim pojačao je pritisak na gol gostiju. Odbrana Braće Vuković, odolevala je petnaestak minuta. Posle gužve u kaznenom prostoru gostiju, jedan igrač je igrao rukom i sudija Jelušić je pokazao na penal. Siguran izvođač sa 11 metara bio je iskusni Nebojša Vukojičić i doveo domaći tim u vođstvo od 1:0. Samo dva minuta kasnije rezultat je udvostručen. Pavle Đorđević je pas-loptom uposlio brzonogog Kovačevića na levoj strani, koji je izašao pred golmana i situaciju „jedan na jedan“ rešio pogotkom. Bilo je, potom, šansi i za povećanje rezultata, a najpovoljnije nisu iskoristili Beljić i Đorđević. Ove promašaje gosti su kaznili u poslednjim minutima sudijeske nadoknade vremena. Sudija Jelušić je dosudio i drugi penal, ali za goste, kada je golman Petrović prilikom intervencije neoprezno oborio protivničkog igrača. Sa 11 metara poraz je samo ublažio Grujičić.

U narednom kolu Slavija gostuje u Guči, gde se sastaje sa Dragačevom.

Drugi kragujevački zonaš, Vodojaža, poražen je, u Novom Selu kod Vrnjačke Banje, od Omladinca, sa 2:0. Poraz je doživeo i Partizan u Cerovcu, od Slobode iz Čačka, minimalnim rezultatom i ostao prikovan na pretposldnjem mestu na tabeli Zone „Morava“ sa svega dva boda. Grošničani su iz četiri utakmice zabeležili po pobedu i remi i sa četiri boda su u grupi ekipa koje zauzimaju od devetog do 13. mesta na tabeli.

U narednom kolu Vodojaža dočekuje drugoplasiranu ekipu Tutina, a Partizan putuje u Baljevac. na duel sa Rudarom.

U ostalim susretima petog kola Zone „Morava“ sastaju se: Orlovac – Takovo, Polet (T) – Metalac (K), Sloboda (Č) – Omladinac, Braća Vuković – Mokra gora i Trepča – Rudar (Bresnica).

SLAVIJA – BRAĆA VUKOVIĆ (LAĐEVCI) 2:1 (0:0)

KRAGUJEVAC – Igralište: Slavije u Bresnici. Gledalaca:150. Sudija: Dragan Jelušić (Čačak). Pomoćnici: Borko Radović (Čačak) i Filip Mirković (Gornji Milanovac). Strelci: Vukojičić u 60. i Kovačević u 62. minutu za Slaviju, Grujičić u 90. minutu za Braću Vuković. IGRAČ UTAKMICE: Lazar Kovačević (Slavija).

SLAVIJA: Petrović, Stoilović, Mimović, Đorđević (Jovanović), Jokić, Sretković, Nešković, Marković (Beljić), Ristić (Vasović), Vukojičić, Kovačević.

BRAĆA VUKOVIĆ: Gavrilović, Sazdov, Urdov (Šćepović), Grujičić, Kovačević, Zucović (Barjaktarević), Bogićević, Dabižljević, Ignjatović (Jovanović), Jović, Sekulić.

Fudbal Fudbal Zona Morava Slavija Braća Vuković
Međusobne utakmice
2016-2017
11.09
16:00
Braća Vuković
Slavija
1
0

2015-2016
10.04
15:30
Braća Vuković
Slavija (K)
1
2
06.09
16:30
Slavija (K)
Braća Vuković
0
0

2014-2015
12.04
15:30
Braća Vuković
Slavija
1
0
07.09
16:30
Slavija
Braća Vuković
2
1

Uporedni rezultati

Slavija
 
Braća Vuković
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
5 (2) Broj utakmica 5 (3)
2 (1) Broj pobeda 2 (2)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
2 (0) Broj poraza 2 (1)
4 (2) Dati poeni 4 (3)
4 (1) Primljeni poeni 4 (2)
0 (+1) gol razlika na utakmicama 0 (+1)
40% (50%) Uspešnost 40% (66%)
Nema rezultata
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača