XS
SM
MD
LG

Povratak JB-a u kraljevsku porodicu

Kraljevske Krune još od 2008. godine u svojim redovima imaju Amerikance. Doprinos američkih igrača i trenera je veliki, pored njih su Kraljevčani dosta napredovali. Ono što je svakako obradovalo tim iz grada na Ibru je informacija da se u tim vraća Džeremi Braun (Jeremy Brown), da nastavi tamo gde ga je već jednom povreda sprečila, u, kako ističu u Kraljevu, pohodu na titulu.

Pretprošle sezone jedan od ključnih Amerikanaca u „Krunama“ je bio upravo Braun. Ostao je upamćen u domaćem

prvestvu kao jedan od najboljih risivera i defanzivnih bekova. Ovaj miljenik Kraljevačke publike se nakon povrede kolena, koju je tada u Srbiji zaradio, oporavljen vraća u Kraljevo za predstojeću sezonu 2013. Popularni JB o tome kaže:

- Odlučio sam da se vratim u Krune, jer smo pre dve godine bili veoma blizu od ulaska u plej of, a i grad Kraljevo će uvek biti moj drugi dom. Tako da se zapravo vraćam kući. Povreda koju sam 2011. godine zaradio na utakmici je skoro potpuno izlečena, imam još dva meseca da se zvanično oporavim, mada ja već neko vreme naporno treniram i sigurno ću da se vratim kao isti onaj igrač. Od predstojeće sezone očekujem da budemo jedan od najboljih timova u Srbiji i siguran sam da idemo na osvajanje Serbian Bowl 2013. Fudbal meni veoma mnogo znači, ne postoji ništa kao kada naš tim pobedi na utakmici. Fudbal je ultimativni timski sport, gde morate da verujete svojim saigračima, podržavajući se međusobno do konačne pobede.

Braun od svoje 6 godine igra fudbal, prvi tim mu je bio Pop Varner tim iz Lockport-a u Njujorku, zatim je u srednjoj školi igrao za Lockport Little Loop, pa za Semi-pro tima Lockport Rage i napokon za Kraljevo Royal Crowns. JB je od malih nogu bio veliki talenat, bio je MVP tri sezone za redom u uzrastu od 6 do 9 godina i drugi MVP u starijim generacijama. Sa svojim timom je osvojio srednjoškolsko prvenstvo u 2003. godini, bio je izabran i u All New York State Team, kao i u prvi tim All Western New York, bio je učesnik i All American All-Star Game. U svojoj semipro ekipi Lockport Rage, Brun je bio kapiten i neprikosnoveni lider u uhvaćenim pasovima, osvojenim jardima, postignutim tačdaunovima, vraćenim jardima i vraćenim intersepcijama za svoj tim. Njegova omiljena pozicija je WR, a u Krunama igra i na pozicijama FS i KR/PR. U slobodno vreme JB voli da kompunuje i piše pesme, da džogira sa svojim psom i provodi vreme sa prijateljima. Hobi mu je prikupljanje mini kaciga NFL timova.

Pretprošle godine u Kraljevo, JB je pristigao sa svojim timskim drugom i dugogodišnjim prijateljem Markus Vajčem, koji na žalost iz privatnih razloga ovoga puta neće moći da bude deo tima Kraljevskih Kruna. Ali, Kraljevčani će sigurno biti pojačani kvalitetnim importima i kao takvi dočekati novu sezonu.

Srđan Ćosić, predsednik “Kraljevskih Kruna” o dovođenju pojačanja iz inostranstva kaže:

- Prošlu sezonu smo završili kao treći tim u Superligi. Ove godine će naši seniori dati sve od sebe da ponove taj uspeh, ali i da postignu veći nivo igre i dosegnu još bolji rezultat . U tome će nam sigurno pomoći i internacionalni igrači koje smo opet veoma pažljivo izabrali. Braun je vanserijski talentovan igrač i stari član naše sportske porodice i njegov povratak će još više učvrstiti timski duh i nanovo podići nivo igre u svim segmentima.

Inače, počasni kapiten kraljevačkog tima je NFL igrač, Majk Palmer, tajtend Atlanta Falkonsa, atletski direktor je Tod Klu trener iz Njujorka, a već petu godinu zaredom stalni član tima, kao igrač i trener tu je Džoš Hepner iz Džordžije, koji sa suprugom i petoro dece živi I radi u Kraljevu. Poslednjih pet godina su stalno pristizali i import igrači iz SAD, kao i student i drugi Amerikanci, pa je tako Kraljevski klub na Ibru postao prepoznatljiv i kao jedan od bitnih “mostova” prijateljstva Srpskog i Američkog naroda.


Blue Dragons Beograd 32 : 12 Sirmium Legionaries SM
Panthers Pančevo 21 : 22 Royal Crowns Kraljevo
GAT Dukes Novi Sad 32 : 7 PBB Wild Boars Kragujevac
Imperatori Niš 32 : 68 SBB Vukovi Beograd
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi Beograd 7 7 0 1.000
2 GAT Dukes Novi Sad 7 6 1 0.857
3 PBB Wild Boars Kragujevac 7 5 2 0.714
4 Blue Dragons Beograd 7 3 4 0.429
5 Imperatori Niš 7 2 5 0.286
6 Panthers Pančevo 7 2 5 0.286
7 Royal Crowns Kraljevo 7 2 5 0.286
8 Sirmium Legionaries SM 7 1 6 0.143