XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Radnički 1923 ponovo bolji od Šumadije 1903

18.03.2017 kgsport.info

I drugi ovosezonski derbi kragujevačkih srpskoligaša okončan je pobedom fudbalera Radničkog 1923, i to identičnim rezultatom kao jesenas na Bubnju – 2:1 (0:0). „Đavoli“ su ovim trijumfom dodatno učvrstili lidersku poziciju na tabeli, s obzirom da je njihov najbliži pratilac, ekipa Budućnosti Krušik, remizirala danas sa Jedinstvo Putevima u Valjevu.

U ovaj susret gradski rivali ušli su sa različitim ambicijama. Radničkom su bodovi bili potrebni kako bi zadržao vodeću poziciju na srpskoligaškom zapadu, dok je timu sa Bubnja svaki bod značajan u nastojanju da izbegne selidbu u niži rang takmičenja.

Ekipa Šumadije 1903 je na „Čika Daču“ došla značajno oslabljena i sa samo tri rezervna igrača i golmanom na klupi. Na drugoj strani, trener Radničkog Vlado Čapljić nije želeo da eksperimentiše, pa je šansu ukazao najiskusnijim igračima, koji su i izneli najveći teret u jesenjem delu sezone.

Sama utakmica nije opravdala očekivanja oko 300 gledalaca na „Čika Dači“ ovog subotnjeg popodneva. Radnički je igrao rastrzano na sredini terena i teško stvarao šanse, dok se Šumadija znalački branila i čekala svoju priliku iz kontri i polukontri.

Radnički je jalovo napadao, Šumadija čekala šansu iz kontre

Prvo poluvreme proteklo je maltene bez šansi. Jedina vredna prilika jeste pokušaj glavom Darka Spalevića u 33. minutu nakon dobrog centaršuta Aleksandra Varjačića. Dva minuta kasnije i štoper Radničkog Ilić bio je povoljnoj poziciji da ugrozi gol Nastića, ali nije uspeo da baš najbolje zahvati loptu glavom.

Nešto više uzbuđenja bilo je u drugih 45 minuta. U 53. minutu dobra akcija Šumadije na sredini terena. Dobrić je asistirao Jovoviću, koji šutira iz prve tik pored stative.

Šest minuta kasnije slobodan udarac za Radnički sa desne strane izveo je Varjačić, Spalević bio najviši u skoku, ali je lopta završila preko gola.

Desetak sekundi kasnije domaćin dolazi do vođstva. Nekadašnji fudbaler tima sa „Čika Dače“ Stefan Petrović spetljao se pred golom svog tima i omogućio iskusnom Darku Spaleviću da donese prednost Radničkom.

Fudbaleri Radničkog zaigrali konkretnije nakon postignutog gola

Kao da je ovaj postignuti pogodak skinuo pritisak sa fudbalera Radničkog, koji su krenuli da igraju znatno bolje i konkretnije.

Tako je u 68. minutu Spalević iz prve uposlio Varjačića po desnoj strani, koji je imao dovoljno vremena da se namesti i revanšira se svom saigraču idealnim centaršutom, ali iskusni napadač nije uspeo da realizuje ovu odličnu akciju svog tima.

Potom je u 76. minutu i Ljubo Nenadić nezgodnim i snažnim udarcem sa ivice šesnaesterca pripetio Nastiću, koji je krajnjim naporom uspeo nekako da ukroti loptu.

A onda, u 80. minutu, šok za simpatizere srpskoligaša sa „Čika Dače“. Vulić je povukao kontru Šumadije po desnoj strani, uposlio Nikolu Đukića, koji se veštim driblingom oslobodio svog čuvara i efektnim poluvolejem smestio loptu iza leđa Raičevića – 1:1.

Ipak, radost fudbalera sa Bubnja trajala je svega tri minuta. Nakon kornera koji je izveo Lukić, Saša Marković je šutirao glavom, a loptu je na putu do mreže dotakao Spalević, dovoljno da se njegovo ime po drugi put nađe u listi strelaca.

Do kraja utakmice vredi pomenuti i opasnu kontru Radničkog preko Ivkovića, koji je u sudijskoj nadoknadi vremena pobegao dvojici čuvara, ali nije imao dovoljno snage za ozbiljniji završni udarac, pa je lopta završila u rukama Nastića.

Na kraju, vredna tri boda za srpskoligaša sa „Čika Dače“, koji je sada uvećao bodovnu prednost u odnosu na Budućnost Krušik, budući da  su Valjevci danas na svom terenu remizirali sa Jedinstvo Putevima iz Užica (1:1).

Šumadija 1903 je nakon ovog poraza ostala na dnu tabele, sa četiri boda manje u odnosu na Jedinstvo Puteve, Polet iz Ljubića i Železničar iz Lajkovca.

RADNIČKI 1923 – ŠUMADIJA 1903  2:1 (0:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 300
Sudija: Marina Višnjić (Kragujevac)
Pomoćnici: Uroš Radovanović (Gruža), Zorana Punoševac (Kragujevac)
Strelci: Spalević u 59. i 83. minutu za Radnički 1923, Đukić u 80. minutu za Šumadiju 1903
Žuti kartoni: Matejević (Radnički 1923), Savić (Šumadija 1903)

RADNIČKI 1923: Raičević, Matejević, Nenadić, Ilić, Vidović, B. Miljuš (od 75. minuta Aleksijević), Varjačić, Lukić, Andrić (od 63. minuta Ivković), Spalević (od 89. minuta Živanović). Trener: Vlado Čapljić

ŠUMADIJA 1903: Nastić, Dobrić, Vulić, Vlašić, Božović, Petović, Jovović, Đukić (od 89. minuta Milojević), Savić (od 70. minuta Marić), Todorović, Đurović. Trener: Miroslav Stakić.

U narednom, 18. kolu fudbaleri Radničkog 1923 gostuju Jošanici u Novom Pazaru, dok će Šumadija 1903 ugostiti Šapine.

„CRVENI ĐAVOLI“ OBELEŽILI 28. ROĐENDAN

Navijači FK Radnički, popularni „Crveni đavoli“, obeležili su na današnjoj utakmici svoj 28. rođendan.

SLAVLJENICI: Navijači Radničkog, popularni „Crveni đavoli“

Ova navijačka grupa osnovana je 9. marta. 1989. godine i predstavlja jedan od simbola grada Kragujevca. Skoro pune tri decenije popularni „đavoli“ verno prate i bodre Radnički, preživljavajući i lepe i tužne trenutke sa svojim voljenim klubom.

 
Fudbal Fudbal Srpska liga Zapad Radnički 1923 Šumadija 1903
Nema rezultata