XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Derbi na "Čika Dači" bez pobednika

22.04.2017 kgsport.info

Fudbaleri Radničkog 1923 i sa novim trenerom Slavišom Kovačevićem danas nisu iskoristili prednost domaćeg terena da u direktnom susretu sa konkurentom za prvo mesto zabeleže pobedu. Osvojili su samo bod u duelu sa ekipom Budućnost Krušikom igrajući nerešeno 1:1, kao što je bilo i jesenas u Valjevu.

Od današnjeg derbija više se očekivalo, posebno od igrača domaćeg tima, koji još uvek drži lidersku poziciju na tabeli. Međutim, i pored vođstva igrači Radničkog 1923 nisu uspeli da nađu rešenje za čvrstu odbranu gostiju, a jeftino su primili izjednačujući pogodak. Izabranici novog trenera opterećeni imperativom pobede u finišu susreta propustili su dve prilike da dođu do pobede i steknu bodovnu prednost na tabeli.

Kragujevački srpskoligaš došao je u vođstvo u 17. minutu sa bele tačke. Brzonogi Varjačić je, posle prodora po desnoj strani ušao u kazneni prostor gostiju, gde je nepropisno zaustavljen od štopera gostiju Stefanovića. Siguran sa 11 metara bio je Krasić, prevario golmana i loptu poslao u desni donji ugao gola Bogosavljevića. Očekivalo se tada da će fudbaleri u crvenim dresovima krenuti još ofanzivnije i uvećati prednost, ali u tome nisu uspeli. Ekipa iz Valjeva brzo se oporavila i vratila u igru, pa je počela da preti domaćem golmanu Raičeviću.

Posle dvadesetak minuta minuta vođstva hladan tuš na „Čika Dači“. Sa leve strane Spasenović je u 37. minutu na drugoj stativi pronašao slobodnog Ristića kome nije bilo teško da sa nekoliko metara loptu ubaci u mrežu, pored staične odbrane Radničkog 1923, i izjednači na 1:1.

U poslednjem minutu prvog poluvremena, posle udarca iz prekida sa desne strane, Gavrović je glavom pokušao da domaći tim dovede i do drugog vođstva, ali je loptu poslao pored stative.

U nastavku igre posle odmora, Marković je za malo zakasnio da loptu Krasića upućenu iz kornera iz blizine ubaci u mrežu. Na drugoj strani uzvratili su gosti, ali je udarac Ilića sa svega tri-četiri metra izblokiran i, na sreću domaćina, završio u korneru.

U 76. minutu Lukić je iz slobodnog udarca zagrejao dlanove golmana Valjevaca, koji je loptu izbacio u korner. Najpovoljniju šansu utakmice, koja je mogla da odluči pobednika, u 80. minutu nije iskoristio rezervista Stanković, koji je idealno poslužen od Ognjena Ilića, sa sedam-osam metara iz trka šutirao jako, ali je loptu poslao preko gola. Isti igrač je dva minuta kasnije utrčao sa loptom sa desne strane, međutim umesto mreže pogodio je golmana. Tako je propala i poslednja šansa da Radnički 1923 iz derbija obezbedi tolitko očekivanu pobedu, pa je morao da se zadovolji i podelom bodova, čime gosti mogu da budu zadovoljniji.

RADNIČKI 1923 – BUDUĆNOST KRUŠIK 1:1

Stadion: „Ćika Dača“.
Gledalaca: oko 500.
Sudija: Ljubiša Borisavljević (Ivanjica).
Pomoćnici: Dušan Jakovljević (Čačak), Miloš Živanović (Kostolac).
Strelci: Krasić u 17. iz jedanaesterca za Radnički 1923, a Ristić u 37. minutu za Budućnost Krušik.
Žuti kartoni: Petrović, Matejević, Stanković (Radnički 1923), Rašević, Kosić (Budućnost Krušik).
Crveni karton: Knežević (sa klupe) u 17. minutu (Budučnost Krušik).

Fudbal Fudbal Srpska liga Zapad Radnički 1923 Budućnost Krušik 2014
Nema rezultata