XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Ilić rešio sremski rebus

06.09.2020 kgsport.info

Fudbaleri kragujevačkog prvoligaša nastavili su seriju dobrih rezultata na startu nove sezone u Prvoj ligi Srbije. Nova "žrtva" izabranika trenera Aleksandra Linte bila je ekipa Radničkog iz Sremske Mitrovice, koja je položila oružje na svom terenu - 1:0 (1:0).

Šef struke kluba sa “Čika Dače” Aleksandar Linta rešio je da novom prvoligašu iz Sremske Mitrovice suprotstavi identičan tim koji je pre manje od nedelju dana izvojevao ubedljiv trijumf nad Slogom iz Kraljeva. Ispostavilo se to kao pravi potez, s obzirom da su Kragujevčani uspeli da upišu svoju prvu “recku” na strani ove sezone.

 

Trenutak odluke dogodio se u 24. minutu, kada je Ognjen Ilić na efektan način iz srca šesnaesterca lobovao golmana domaće ekipe Milana Jelovca.

Pokušali su domaći nakon primljenog gola da naprave pritisak na zadnju liniju Kragujevčana, ali nikako nisu uspevali da stvore neku iole konkretniju akciju iz koje bi ozbiljnije ugrozili čuvara mreže Radničkog 1923 Lazara Raičevića.

Neposredno pred odlazak na odmor Ilić je uputio pravu „bombu“ sa preko trideset metara, ali je lopta zakačila nekog od igrača domaćeg tima i završila u korneru.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo. Domaći su i dalje bezuspešno pokušavali da stvore bilo kakvu ozbiljniju priliku pred golom Kragujevčana, koji su, pak, vrebali šansu za drugi pogodak, kojim bi osigurali osvajanje sva tri boda na današnjem gostovanju.

Tako je u 66. minutu Kovačević uputio nezgodan udarac sa distance, koji je prilično iznenadio domaćeg golmana Jelovca.

Pet minuta kasnije dobra kontra Radničkog 1923 po desnoj strani preko Aleksandra Varjačića, ali je hitronogi desni bek Kragujevčana uputio lošu povratnu loptu u završnici akcije.

Tek u 83. minutu prvoligaš iz Sremske Mitrovice dolazi do prve povoljnije situacije za postizanje pogotka. U šansi se našao rezervista Stojanovski, koji je samo par minuta ranije kročio na teren, lopta je prošla kroz noge Raičeviću, ali je čuvar mreže kragujevačkog tima uspeo nekako da se snađe i snažno prigrli loptu u svoje naručje.

Nastavili su domaći da traže put do gola gostiju, ali su se učenici Aleksandra Linte znalački branili i uspeli da sačuvaju stečenu prednost do isteka svih 90 minuta.

Ovim trijumfom, trećim u sezoni, fudbaleri Radničkog 1923 sačuvali su mesto u samom vrhu tabele, tik iza vodećeg Kabela, jedine ekipe sa maksimalnim učinkom nakon četiri odigrana kola.

Narednog vikenda “crveni” će na svom “Čika Dači” ugostiti beogradski Grafičar.

RADNIČKI (SM) – RADNIČKI 1923 0:1 (0:1)

SREMSKA MITROVICA
Stadion:
Gradski. Gledalaca: /. Sudija: Danilo Jerinić (Beograd). Pomoćnici: Boško Božović (Pirot), Nenad Radoičić (Beograd). Strelci: Ilić u 24. minutu za Radnički 1923. Žuti kartoni: Trebovac, Spasojević (Radnički SM), Ilić, Avram, Raičević, Kovačević, Aleksijević (Radnički 1923).

RADNIČKI (SM): Jelovac, Abubakar, Nikolić (od 81. Obrenović), Spasojević, Vasiljević, Ni. Stevanović, Mićanović, Pejović (od 62. Kukolj), Ne. Stevanović (od 62. Bulatović), Janković (od 58. Trebovac), Ivković (od 81. Stojanovski).

RADNIČKI 1923: Raičević, Rađen, Vićentijević, M. Vidović, Filipović, Kovačević (od 86. U. Vidović), Ćirović, Varjačić (od 87. Petrović), Maksimović (od 58. Mirić), Ilić (od 59. Avram), Nikodijević (od 76. Aleksijević).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički (SM) Radnički 1923