XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Borac pogađao okvir gola, Žarkovo metu

25.10.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Četvrtoplasirani Borac je došao u Žarkovo rešen da ispravi prošlonedeljni kiks kod kuće protiv Kragujevčana i to su od samog početka domaćinima stavili do znanja. Međutim Žarkovo dobrim odbrambenim blokom zatvara prilaze svom golu, a jedino je Ratković sa distance u dva maha pokušao da ugrozi gol Šćekića. Prvo je u 11. minutu snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u naručje dobro postavljenog domaćeg golmana, a drugi put u 40. minutu sa oko 25 metara, lopta je prohujala desetak centimetara iznad prečke.

U međuvremenu domaći se oslobađaju početnog pritiska i češće atakuju na gol Čačana, a u 12. minutu stvaraju šansu preko Novića koji glavom šutira iz blizine, Maslarević je intervenisao i sačuvao svoj gol. Potom Manić u 26. minutu sa preko 40 metara izvodi slobodan udarac i ubacuje loptu po sredini gola, ona preleće igrače obe ekipe i pada ispred iznenađenog Maslarevića koji u zadnjem momentu refleksno reaguje i boksuje je u korner. Poslednju priliku za domaće ima Dišić 3 minuta kasnije šutiravši sa 16 metara iskosa, zamalo neprecizno.

Pred sam kraj poluvremena popušta koncentracija u odbrani Žarkova i Borac stvara dve stopostotne prilike. Tešić u 42. minutu izlazi sam pred golmana domaćih i upućuje loptu pored njega, ali i stative, a 2 minuta kasnije na centaršut Radosavljevića najbolje reaguje Ratković i šutira glavom sa oko 6-7 metara, Šćekić je i ovog puta sigurno intervenisao.

Drugo poluvreme je takođe puno dinamike i lepih akcija, a prvu je posle 4 minuta nastavka mogao uspešno završiti danas veoma zapaženi špic gostiju Ratković, ali nije najbolje namestio nišanske sprave pogodivši samo stativu sa ivice šesnaesterca. Domaći su uzvratili u 57. minutu, Kikovićev udarac sa 22 metra gostujući golman zaustavlja lepom paradom.

Odlučujući detalj na utakmici se desio u 68. minutu, rezervista Babić je oštro po zemlji ubacio loptu na 7-8 metara od gola Borca, ona prolazi između mnogo nogu dok nije stigla do Novića koji iz drugog pokušaja uspeva da je ubaci u mrežu. Do kraja susreta gledamo klasičan bunker Žarkova koji je popustio jedino u 79. minutu. Naime, tada se Radosavljević našao na 5 metara od gola protivnika, doduše malo iskosa i mogao je da bira na koju će stranu da pošalje loptu u mrežu. Međutim on se odlučuje da šutira iz sve snage i pogađa stativu, pa tako propušta priliku da Čačanima donese makar bod.

Žarkovo je nakon rezultatske krize i samo 2 osvojena boda na 6 poslednjih utakmica današnjom pobedom otišlo iznad crte ugroženih sa 16 osvojenih bodova, dok Čačani ostaju na 4. mestu sa 19 bodova, ali posle 2 uzastopna poraza i sa puno većim zaostatkom iza vodećeg tandema koji juri Super ligu.

ŽARKOVO - BORAC 1:0 (0:0)

STADION: OFK Žarkovo. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Pančić Dušan. POM.SUDIJE: Zdravković Miodrag i Ivanišević Bojan. STRELAC: Nović 68.min (Žarkovo). ŽUTI KARTONI: Ilić, Stojanović, Stoiljković i Babić (Žarkovo), Obuobi, Obradović i Ratković (Borac).
ŽARKOVO: Šćekić, Ilić, Stojanović (Kiso), Kiković (Stoiljković), Dišić (Crnomut), Stanišić, Ignjatović, Manić (Babić), Šošević, Nović (Stevanović), Golubović.
BORAC: Maslarević, Obradović, Radosavljević (Ilić), Kuveljić, Ratković, Vasilić (Savić), Đorđilović (Jelić), Kijevčanin, Tešić, Ovusu (Bajić), Obuobi.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije OFK Žarkovo Borac 1926