XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

"Dizelka" teško do tri boda

13.09.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Železničar je dobro otvorio utakmicu protiv novajlije iz Zaječara. Bravu gostiju otključao je Brana Ilić sa penala u 10 minutu. Prethodno je Mitrović u svom kaznenom prostoru srušio Petrovića i zaradio žuti karton. Gosti uzvraćaju napadima, a Dragićević u 18. minutu sa svega 5 metara udaljenosti pogađa

domaćeg golmana Kneževića, ostaje minimalno vođstvo "dizelke".
Veći posed lopte je na strani Timoka, domaći su prinuđeni da se brane i čuvaju minimalno vođstvo. Međutim u 34. minutu se posle pogrešnog dodavanja Milenkovića, Milošev našao sam pred golmanom gostiju, lepo ga sačekao da padne i loptu preko njega plasirao u mrežu. Velikih 2:0 za Pančevce obzirom na dešavanja na terenu. Do kraja poluvremena beležimo još prizeman udarac Milenkovića sa ivice kaznenog prostora, u prvom minutu nadoknade, golman domaćih Knežević je krajnjim naporom odbranio. 

Preslikana situacija i u nastavku, Timok ima terensku inicijativu. Posle 8. minuta igre popustila je odbrana domaćih. Nakon udarca iz ugla najviši u skoku je Mitrović, glavom je uputio loptu ka golu, a na metar udaljenosti od gol linije se našao Dragićević i ćušnuo loptu u mrežu. Milošev se samo dva minuta kasnije obrukao prebacivši gol gostiju sa svega par metara razdaljine. Do rezultatskog egala gosti stižu u 66. minutu. Bečelić je srušio Kačara u svom šesnaestercu, siguran sa bele tačke je Dragićević. 

Domaći su tek tada počeli da igraju, a u 75. minutu prvo Petrović, a potom i Đorđević ne uspevaju da savladaju šutevima iz kaznenog prostora bravuroznog Jovanovića. To što nije njima uspelo jeste Miloševu, koji izrasta u junaka utakmice u 76. minutu i Železničar ponovo vodi. Ova veoma zanimljiva utakmica završila je pobedom domaćina, mada ne bi bilo ne zasluženo i da su gosti uzeli bod.
Sledećeg vikenda na programu je 7. kolo, Pančevci idu u goste ekipi IMT, dok Timok dočekuje poslednjeplasirani Kabel.

ŽELEZNIČAR - TIMOK 1919 3:2 (2:0)

STADION: SC Mladost. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Cvetković Jelena. POM.SUDIJE: Božović Boško i Milićević Srđan. STRELCI: Ilić 10. (k.u.) i Milošev 34. i 76.min (Železničar), Dragićević 53. i 66.min (k.u.) (Timok). ŽUTI KARTONI: Marković i Bečelić (Železničar), Mitrović, Cvetković i A.Jovanović (Timok).
ŽELEZNIČAR: Knežević, Kostić, Konatar, Plavšić, Petrović, Ilić (Regan), Đorđević (Protić), Milošev (Baje), Marković, Balaž, Tomović (Bečelić). 
TIMOK 1919: A.Jovanović, Dragićević, I.Jovanović, Kačar (Rošević), Gardić, Božović, Davidović (Kingsli), Blagojević, Milenković, Cvetković, Mitrović.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Železničar Timok 1919
GogiMix1 i još 12 korisnika su tipovali utakmicu