XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Rad prekinuo seriju poraza, Kabel dobar u finiŔu

23.10.2021 M. Đorić

Uzbudljivo na Banjici, Foto: M. Đorić

Fudbaleri Rada su prekinuli crnu seriju od tri poraza ali su ponovo pokazali određene slabosti i dozvolili borbenim i upornim igračima Kabela da stignu na korak od izjednačenja. Građevinari su pokazali da imaju kvalitet za plej of, tokom većeg dela meča su igrali čvrsto i odgovorno, utisak su pokvarili samo u poslednjih dvadeset minuta.

Rad je poveo iz prve akcije, napadač Stojanović je centrirao sa desne strane, a Bacanović zatresao mrežu. Za drugi pogodak najzaslužniji je vezista domaćina Gojković, napre je iznudio penal od strane Kerkeza, zatim preuzeo odgovornost i bio precizan sa bele tačke. Do odlaska na odmor, Rad je imao povoljne prilike preko Bacanovića, Mandića, Radivojevića i Stojanovića.

U 49. minutu dobra Å”ansa za Mandića iz Rada, ali je golman Elesin na vreme istrčao i sprečio pogodak. U sledećem napadu, Mandić je zatresao mrežu i činilo se da gostima nema spasa. Od 65. minuta Novosađani su zaigrali hrabrije i uspeli dva puta da matiraju odbranu Beograđana. Pogotke je postigao rezervista Ivelja na preslikan način, udarcima sa druge stative posle kornera i gužve pred golom domaćina.

Iskusniji sastav domaćina zaigrao je mnogo odgovornije u poslednjih desetak minuta i nije viÅ”e dozvolio fudbalerima Kabela da ugroze gol Đurkovića iz prekida ili akcija.

RAD - KABEL 3:2 (2:0)

STRELCI: Bacanović u 2, Gojković (iz penala) u 26. i Mandić u 54. za Rad, Ivelja u 72. i 76. minutu za Kabel.

STADION: Kralj Petar Prvi na Banjici. GLEDALACA: 200. SUDIJA: Miroslav Miletić (Gornji Milanovac). POMOĆNICI: Aleksandar Vladić (Å id) i MiloÅ” ToÅ”ić (Vlasotince). ŽUTI KARTONI: Đurđević, Radivojević (Rad), Marić, Lovre, Ivelja, trener Belić (Kabel).

RAD: Đurković, Đorić, Lalatović (od 73. Tanović), Đurđević, Radivojević, Gojković (od 73. Bojić), GaÅ”ić, Mandić (od 84. Stanojević), Blažić (od 57. Å arac), Stojanović (od 57. Nović), Bacanović.

KABEL: Elesin, Kljajić, Lovre, Šljivančanin (od 46. Ivelja), Nijemčević, Kerkez, Pirgić (od 46. Jakovljević), Pavlica, Lučić (od 84. Radojičić), Pijus (od 59. Marić), Klisura (od 54. Antoniadis).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Rad Kabel
blackjoker i joÅ” 1 korisnika su tipovali utakmicu