XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

"Traktor" protutnjao kroz Ivanjicu u punoj brzini

19.03.2022 AÅ”ković

Foto: youtube.com/Prva liga Srbije

Derbi u Ivanjici (ne)očekivano pripao je, posle preokreta, "Traktoristima. Bila je to prava prvenstvena utakmica, puna tempa, tenzije, naboja i dinamike. Kako reče mladi trener Bojan Krulj, bila je to tvrda i zahtevna utakmica, kako se u predviđanjima očekivalo. Novobeograđanima je ovo bila četvrta vezana pobeda ovog proleća, po tome su ispred svih. Od Ivanjičana na četvrtom mestu, deli i ih jedan bod, a pre nastavka prvenstva razlika je iznosila - 11. Ujedno ovo je treća utakmica u kojoj IMT-e iz rezultatskog minusa na kraju trijumfuje.

Ā 

- Poveo je domaćin posle centarÅ”ut sa boka, lopta je proÅ”la kroz pet metara do iskusnog Odite. U prvom delu mogli smo iz 2-3 dobre Å”anse da neÅ”to viÅ”e učinimo. U drugom poluvremenu smo se konsolidovali, pokazali karakter i zahvaljujući dvostrukom strelcu Alenu Stevanoviću izjednačili. Gol je pao posle centarÅ”uta, i na drugoj stativi najspretniji je bio naÅ” igrač. U istom minutu glavni sudija je pokazao crveni karton naÅ”em Stamenković i jednom domaćem igraču. Pobedu smo obezbedili iz opravdano dosuđenog jedanaesterca u 82. minutu - prenosi joÅ” sveze utiske Krulj.

Nismo pročitali negde da pohvale idu na račun trenera, samo su u vestima kad menjaju posao. Bojan Krulj ima 33 godine i, na primer, stariji je od iskusnog Stevanovića dve godine. Ako treba da kažemo za nekog da obećava, na osnovu, ne samo rezultata, nego stručnosti, ambicija i osećaja da prepozna talenat , onda je to mladi stručnjak tima proleća.

Za kraj razgovarao sam sa Ā bivÅ”i internacionalac Alen Stevanović, najboljim igračem derbija.

- Ovo je bilo za nas najteže gostovanje protiv nekadaÅ”njeg superligaÅ”a, koji je zadržao većinu igrača. Raduje me da je ovo treći meč u kome iz minusa pobeđujemo, i to je najveći kvalitet ovog tima - kaže i iznosi prve utiske o novoj sredini: - ZnaoĀ sam da IMT-e ima kvalitet, mnogo je talenata i srećan sam Å”to sam doÅ”ao ovde. Mogao sam nastaviti karijeru u nekom od superligaÅ”a, ali sam se opredelo za ovaj klub i nisam pogreÅ”io, pogotovu Å”to je blizu stana. Imam dvoje male dece i moram voditi računa da porodica ne trpi zbog udaljenosti i obaveza.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Javor Matis IMT
GogiMix1 i joÅ” 2 korisnika su tipovali utakmicu