XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Novosađani pobedom na Banjici zaseli na vrh tabele

19.03.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Rad se posle loÅ”eg prolećnog starta naÅ”ao u nezavidnoj situaciji i danas mu je pod moranje osvajanje tri boda protiv pretendenta na najviÅ”i rang, Mladosti iz Novog Sada. To im, međutim, neće biti lako, Novosađani se nalaze u odličnoj formi i zaostaju svega dva boda za vodećom Inđijom.

Ā 

Utakmica protiče u bezidejnoj igri obe ekipe, niÅ”ta vredno pomena nije viđeno sve do 44. minuta kada Savanović u brzoj kontri beži odbrani Rada i lob udarcem vara istrčalog Đurkovića za vođstvo Mladosti. To je ujedno bio jedini vredan detalj zabeležen u prvom poluvremenu.

Samo Å”to je krenulo drugo poluvreme na semaforu je već 2:0 za goste, ovaj put strelac je Vidakov, igrao se 49. minut. Rad je prvi put pripretio u 54. minutu preko Gojkovića, čiji je Å”ut sa oko 18 metara paradom zaustavio Milojević. Potom i Blažić u 62. minutu biva neprecizan sa 13-14 metara, Rad je preuzeo inicijativu, ali to nije dalo rezultata.

Ovom pobedom Mladost GAT je zasela na čelo tabele, obzirom da je Inđija izgubila kući od Timoka. U subotu Rad gostuje u obližnjim Dobanovcima, dok Mladost u derbiju kola igra protiv joÅ” jednog pretendenta na viÅ”i rang, Javora.

RAD - MLADOST GAT 0:2 (0:1)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: 250. GL.SUDIJA: Jakovljević Mladen. POM.SUDIJE: Jovanović-Džajić Nemanja i Đurić Željko. STRELCI: Savanović 44. i Vidakov 49.min (Mladost GAT). ŽUTI KARTONI: Đorić i Bacanović (Rad), Savković, Dimitrov i Vidakov (Mladost GAT).

RAD: Đurković, Stević, Đorić, Milosavljević (St.Stojanović), Gojković, Lalatović (Jeličić), Blažić (Stanojević), Radivojević, GaÅ”ić (Bacanović), Mihajlović (Marković), Sl.Stojanović.

MLADOST GAT: Milojević, M.Ilić, Milovanović, Savanović (Popović), Dimitrov (N.Ilić), Sousa, Vidakov (Marković), Mijić, Sekulić (Švonja), Jočić, Savković (Sević).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Rad Mladost GAT
GogiMix1 i joÅ” 2 korisnika su tipovali utakmicu