XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zmajevi pobedom otvorili superligaško proleće

04.02.2023 Aleksandra Stojković

Detalj sa meča - foto: @FKVozdovac

Fudbaleri Voždovca i Radničkog 1923 sastali su se danas u Kragujevcu, u okviru 20. kola Super lige Srbije, a slavio je beogradski tim rezultatom 1:0.

 

Oba tima prikazala su borbenu partiju po veoma teškim uslovima za igru prouzrokovanim kišovitim i snežnim vremenom. Pobedu gostima doneo je Miloš Pantović sigurnom realizacijom jedanaesterca u 31. minutu. Treba istaći i dobru igru u defanzivi igrača kluba iz Braće Jerković, a u nekoliko navrata su se odličnim intervencijama istakli golman Andrija Katić i štoper Filip Damjanović.

Šef stručnog štaba kluba iz Zaplanjske, gospodin Nikola Puača, izneo je svoje utiske posle utakmice.

„Imali smo mali broj šansi, ali veoma smo zadovoljni zbog konačnog rezultata, jer znamo koliko je teško igrati u Kragujevcu, koliko je Radnički 1923 kvalitetan tim, predvođen gospodinom Joksimovićem koji radi odličan posao. Ostaje žal što i jedna i druga ekipa, zbog izuzetno loših vremenskih uslova, nisu mogle da sprovedu u delo svoje zamisli pre meča i prikažu bolju igru. Na kraju se pišu bodovi, koji su nama veoma značajni i na najbolji mogući način smo nastavili takmičenje u prvenstvu. Ekipi Radničkog 1923 želim sve najbolje u nastavku, a igračima, stručnom štabu i svima u fudbalskom klubu Voždovac čestitam na veoma bitnoj pobedi“, rekao je gospodin Puača.

Beogradski klub nastupio je u sastavu: Katić, Mijailović, Đorđević, Damjanović, Daničić, Ajdinović, Matić, Nešković, Pantović, Vujanović i Teodorović.

Već u četvrtom minutu domaćin je imao šansu posle loše reakcije defanzivaca beogradskog tima, ali je na kraju Damjanović uspeo da sa gol linije izbaci loptu u korner i sačuva mrežu Zmajeva netaknutom.

U narednih desetak minuta igrači Radničkog su imali terensku inicijativu, napadali su po bokovima, centaršutevima su pokušavali da pronađu svoje napadače, međutim, odbrana Voždovca je lako izlazila na kraj sa tim izazovima. U 24. minutu Zmajevi su uspeli da probiju po desnoj strani preko Vujanovića, koji je fauliran, a Mijailović iz slobodnog udarca nije uspeo da pronađe nekog od saigrača u protivničkom kaznenom prostoru.

Odmah posle tog prekida domaći su izveli brzu kontru, imali su u završnici nekoliko igrača više, ali je bravuroznim klizećim startom, u stilu štopera svetske klase, Damjanović u ključnom momentu uspeo da oduzme loptu protivničkim igračima i još jednom otkloni opasnost ispred Katićevog gola.

Trgli su se gostujući igrači, zaigrali agresivnije, odlučnije, preuzeli posed lopte i počeli sa atacima ka golu Radničkog. Takav pristup se vrlo brzo isplatio, s obzirom da su u 31. minutu došli do vođstva.

Ajdinović je sa desne strane uputio veoma preciznu „dugu loptu“ na Teodorovića, koji se fenomenalno snašao u protivničkom šesnaestercu i primorao svog čuvara da ga faulira, što nije promaklo glavnom sudiji Nikoliću, koji je pokazao na belu tačku. Odgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je Miloš Pantović i sigurnim udarcem doneo je prednost svom timu, za veliko slavlje sa gostujućim navijačima. On je tako nastavio golgetersku seriju četvrtim pogotkom u poslednje tri utakmice domaćeg prvenstva.

U nastavku je raspoloženi Vujanović imao dva solo prodora po desnoj strani u 34. i 37. minutu, ali nije uspeo da asistira nekome od saigrača ispred protivničkog gola. Do kraja prvog dela igre nije bilo većih prilika na obe strane.

Drugo poluvreme je počelo napadima domaćeg tima, a ponovo je briljirao Damjanović, koji je dobrim čitanjem igre i požrtvovanim startovima zaustavljao sve akcije protivničkih ofanzivaca. U 58. minutu prvi žuti karton zaradio je debitant u dresu Zmajeva, Aleksa Matić. Dvostruku promenu izvršio je šef struke beogradskog tima u 64. minutu kada je na teren poslao dva debitanata, Vladana Novevskog i Harisa Kadrića, umesto Vujanovića i Teodorovića.

Vremenski uslovi i stanje terena na stadionu „Čika Dača“ nisu dozvoljavali lepršavu igru koja je krasila Voždovac u prvom delu sezone, nema sumnje da će tako biti i u nastavku, ali ono što je bilo primetno jeste veoma borbena i timska igra u defanzivi, koja je demonstrirana i u 68. minutu kada je Ajdinović pomogao defanzivicima da otklone opasnost ispred svog gola.

Ubrzo posle toga pripretili su gosti preko PantovićaMijailović je prošao po desnoj strani, dodao do strelca jedinog pogotka, čiji pokušaj je izblokiran. U 75. minutu šansu da zaigraju dobili su Stoisavljević i još jedan debitant Predrag Medić, umesto Neškovića i Ajdinovića.

Zmajevi su posle toga pripretili u dva navrata preko Kadrića, ali nije bilo potrebe da domaći čuvar mreže interveniše. Deset minuta pre kraja utakmice Mijailović je sjajno presekao jedan pas defanzivaca Radničkog, nakon čega je uputio snažan udarac iskosa sa desne strane, međutim, njegov pokušaj je izblokiran. Pantović je u 84. minutu svoje mesto na terenu prepustio Đuričiću.

Golman Katić je na ovom susretu poneo kapitensku traku, a fantastičnim odbranama u 85. i 88. minutu pokazao je da je spreman za velika dela. Glavni arbitar produžio je utakmicu za još šest minuta, u kojima nije bilo većih uzbuđenja i Zmajevi su došli do veoma važne pobede na teškom gostovanju.

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije Radnički 1923 Voždovac
GogiMix1 i još 1 korisnika su tipovali utakmicu