XS
SM
MD
LG
Tekstualni prenos utakmice
Žuti karton
Slavoljub Đokić
87'
77'
68'
Žuti karton
Lazar Kojić
20'
Izveštaj utakmice
Inđija trijumfovala kraj studenjaka

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Novobeograđani su napravili podvig u sredu eliminisavši iz kup takmičenje superligaša iz Lučana, a danas nastavljaju bitku za mesto koje vodi u play-off utakmicom protiv ozbiljnog pretendenta na viši rang ekipe Inđija Toyo tires.  Gosti ulaze u susret otvorenog garda, već u 4. minutu su mogli stići do prednosti. Udarac iz ugla je izveo Stevanović, na prvoj se našao Mijailović i uputio udarac tik iznad prečke. Posle još jednog kornera, ovaj put u 13. minutu, Inđija je povela. Stvorila se velika gužva, a najsnalažljiviji je bio kapiten Bojović i sa peterca loptu poslao u gol.

Malo zatišje na terenu je potrajalo do 35. minuta kada je Slaviša Stojanović sa 13-14 metara pokušao da savlada Lazarevića koji se dobro postavio i zaustavio udarac. Domaći se mogu pohvaliti samo jednom dobrom prilikom, kada je Ristić u 40. minutu lepo skočio na Gulanov centaršut, ali nije bio najprecizniji. Igra u prvom poluvremenu nije oduševila ovo malo prisutnih gledalaca, ukoliko žele do bodova vrednih opstanka domaći igrači će u nastavku morati mnogo više da pokažu. 

Gosti su i u nastavku krenuli ofanzivno, a Srbijanac posle solo prodora u 49. minutu biva zamalo neprecizan sa desetak metara. Domaći se bude, prvu ozbiljnu priliku imaju u 60. minutu, akcija Kojića i Stoisavljevića, završila je udarcem ovog drugog pravo u naručje Rnića. Minut kasnije još jedna zrela šansa za njih, Ahmetović sa 12 metara šutira u donji desni ugao, a Rnić panterskom paradom sprečava da lopta završi u mreži. Potom i Kojić u 73. minutu šutira oštro po zemlji, opet se odbranom istakao golman gostiju, koji je centralna figura u dosadašnjem delu meča.
U 75. minutu je pukla brza kontra gostiju, Nedeljković je dubinskom loptom izbacio Đurića koji izlazi sam pred Lazarevića, golman domaćih je bolje odreagovao i spasao svoju mrežu. U nastavku akcije Nedeljković šutira sa ivice kaznenog prostora, Lazarević akrobatskom paradom čuva svoj gol i loptu izbacuje u korner.

Vredna 3 boda ostavljaju Inđiju u trci za viši rang, dok se Radnički posle ovog poraza nalazi u nezavidnom položaju i ima puno razloga da strepi za svoj status u ligi. Radnički narednog vikenda na terenu kraj studenjaka dočekuje Metalac, dok Inđija u vojvođanskom derbiju gostuje u vetrovitom Vršcu.

RADNIČKI (NB) - INĐIJA TOYO TIRES 0:1 (0:1)

STADION: FK Radnički. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Đokić Stefan. POM.SUDIJE: Tošić Miloš i Milićević Srđan. STRELAC: Bojović 13.min (Inđija TT). ŽUTI KARTONI: Kojić (Radnički NB), Nedeljković, Đokić i Radosavljević (Inđija TT).
RADNIČKI (NB): Lazarević, Gulan, Smiljanić (Stoisavljević), Veličković, Obradović (Sićović), Ristić (Ahmetović), Đokić, Brežančić, Stanimirović (Ćurčić), Kojić (Branković), Melentijević.
INĐIJA TOYO TIRES: Rnić, Kukolj, Nedeljković, Srbijanac (Vuković), Đurić (Đokić), M.Stojanović (Rađen), Bojović, Mijailović, S.Stojanović, Radosavljević (Đuričković), Stevanović (Janjić).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije Radnički (NB) Inđija Toyo Tires
Međusobne utakmice
2023-2024
14.04
16:00
Inđija Toyo Tires
Radnički (NB)
4
0
06.11
13:00
Radnički (NB)
Inđija Toyo Tires
1
1

2022-2023
22.04
16:00
Inđija Toyo Tires
Radnički (NB)
0
1
15.04
16:00
Inđija Toyo Tires
Radnički (NB)
3
0
24.10
14:00
Radnički (NB)
Inđija Toyo Tires
0
1

Uporedni rezultati

Radnički (NB)
 
Inđija Toyo Tires
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
5 (2) Broj utakmica 5 (3)
1 (0) Broj pobeda 3 (2)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
3 (1) Broj poraza 1 (1)
2 (1) Dati poeni 9 (7)
9 (2) Primljeni poeni 2 (1)
-7 (-1) gol razlika na utakmicama +7 (+6)
20% (0%) Uspešnost 60% (66%)