XS
SM
MD
LG
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
IzveŔtaj utakmice
Prva pobeda Timoka 1919 pred domaćim navijačima u jesenjem delu prvenstva Srpske lige "Istok"

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Srpske lige ā€žIstokā€œ najverniji navijači zaječarskog Timoka 1919 najzad su dočekali da njihovi ā€žbeli-labudoviā€œ pobede na Kraljevici i osvoje sva tri boda. To je tek druga pobeda od starta prvenstva jer su zaječarci prvu pobedu zabeležili u 3. kolu u NiÅ”u protiv poslednjeplasiranog Car Konstantina (1:2) i uz pet nereÅ”enih rezultata i osvojenih 11 bodova zauzimaju 14. mesto na tabeli, Å”to je ispod "crvene" linije, koje vodi u niži rang takmičenja tj. Zonu "Istok"

Ā 

Po teÅ”kom vremenu za igru od početka susreta Timokovci su imali terensku inicijativu, ali bez pravog zavrÅ”nog udarca. U 4. minutu najmlađi akter na terenu Lazar Jeremić imao je prvu ozbiljniju priliku ali je golan gostiju zaustavio taj udarac. Å ut MiloÅ”a Slavkovića sa ivice Å”esnaesterca je zavrÅ”io preko gola mladog i perspektivnog golmana Strahine Markovića. Najbolju Å”ansu u prvom poluvremenu je propustio veoma razigrani Lazar Jeremić koji se nije najbolje snaÅ”ao sa pet-Å”est metara i njegov Å”ut je zavrÅ”io u ruke golmana Slavkovića. Pred kraj prvog dela utakmice dve stopostotne Å”anse na obe strane. Prvo je nakon duplog pasa Lazara Jeremića i Branka Å evića, napadač zaječaraca Luka Popović pogodio srativu a odmah u sledećem napadu je centarfor gostiju UroÅ” Jemović nakon greÅ”ke levog beka LjubiÅ”e Stanara predriblao golmana Aleksandra Jovanovića ali je pogodio spoljni deo mreže.

Od starta drugog poluvremena, vodila se borba na sredini terena sve do 70. minuta kada je MiloÅ” Slavković posle lepe akcije na asistenciju Jovana Jakovljevića zatresao mrežu Vlasotinčana i doveo Timok u viÅ”e nego zasluženo vođstvo ā€“ 1:0. Trener gostiju Jovica Gmitrović je uveo u igru iskusnog Ivana Stojanovića koji je povezao konce u redovima gostiju. Radost zaječaraca je trajala trajala samo pet minutaā€¦ Najbolji pojedinac Vlasine na danaÅ”njem meču UroÅ” Jemović je nakon duplog pasa sa rezervistom Ivanom Stojanovićem iz blizine savladao golmana Aleksandra Jovanovića i izjednačio rezultat na 1:1. KiÅ”a je konstantno padala a obe ekipe su imale želju da dođu do pobede. Pred sam finiÅ” meča Timokovci su krenuli na sve ili niÅ”ta. Igrali su na polovini gostiju, Å”utirali su nogom i glavom iz blizine i daljine, ali lopta nikako nije htela u mrežu. Ipak, pravda je zadovoljena u nadoknadi sudijskog vremena. Nakon nabačene lopte u srce Å”esnaesterca Jovan Jakovljević se najbolje snaÅ”ao u gužvi i iz blizine poslao je loptu iza leđa nemoćnog golmana Strahinje Markovića, za pobedu i prvu radost Timokovaca ove jeseni na stadionu podno Kraljevice ā€“ 2:1.

DojučeraÅ”nji prvoligaÅ” i sinonim sportskog Zaječara, klub sa preko 100 godina bogate fudbalske tradicije, FK Timok 1919 koji je viÅ”e nego očigledno u rezultatskoj i igračkoj krizi, moraće uz pomoć Gradske Uprave Zaječar, kao direktnog finansijera, i sportskih radnika, mnogo ozbiljnije da pristupi situaciji i stanju u klubu kako bi i naredne godine na novoizgrađenom stadionu igrao Srpsku ligu. U suprotnom gledaćemo scenario iz Sezone 2013/2014 kada je Timok nakon ispadanja iz Prve lige strmoglavo krenuo unazad do četvrtog ranga takmičenja tj. Zone ā€žIstokā€œ.

TIMOK 1919 ā€“ VLASINA 2:1 (0:0)

ZAJEČAR:Ā Gradski stadion na Kraljevici. Gledalaca 100. Glavni sudija Nenad Đorđević (Bor), pomoćnici MiloÅ” Dojčinović (Paraćin) i Nikola Stojanović (Ćuprija). Strelci: MiloÅ” Slavković u 70. minutu, Jovan Jakovljević 90+2 (Timok 1919) i UroÅ” Jemović u 75. minutu (Vlasina). Žuti kartoni: DuÅ”an Milovanović (Timok 1919), Lazar Marković, UroÅ” Mitić, Strahinja Milosavljević, Nemanja Vlajković i Milan Mitrović (Vlasina)

TIMOK 1919:Ā Jovanović, Torbica, Jakovljević, Å ević, Jeremić (Bogojević), Denić (Milovanović), Stanar, Ranđelović (Nikolić), Đorđević, Slavković, Popović
VLASINA:Ā S. Marković, Nedeljković, Pekić, Đokić (I. Stojanović), Jemović, Vlajković, L. Marković, Mitić, Milosavljević (Cvetanoić), Mitrović, Nikolić

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Timok 1919 Vlasina
Međusobne utakmice
2022-2023
11.06
17:30
Vlasina
Timok 1919
3
0
19.11
13:00
Timok 1919
Vlasina
2
1

2020-2021
06.06
17:30
Vlasina
Timok 1919
1
0
28.11
13:00
Timok 1919
Vlasina
2
0

Uporedni rezultati

Timok 1919
 
Vlasina
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (2) Broj pobeda 2 (2)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
2 (0) Broj poraza 2 (0)
4 (4) Dati poeni 5 (4)
5 (1) Primljeni poeni 4 (0)
-1 (+3) gol razlika na utakmicama +1 (+4)
50% (100%) UspeŔnost 50% (100%)
GogiMix1 i joÅ” 2 korisnika su tipovali utakmicu