XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
38%
27%
35%
Tipovanja
1
X
2
2
0
0
Utakmica tipovana 2 puta

12
Radnički (N)
29
 
13
IMT
28
14
Javor Matis
28
 
7
Mladost (L)
40
 
8
Napredak
38
 
9
Novi Pazar
35
Crvena zvezda
Železničar
Radnik
Vojvodina
Javor Matis
Javor Matis
Radnički 1923
Radnički (N)
Partizan
TSC
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
IzveŔtaj utakmice
VAR radio prekovremeno na "krovu"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

IMT i Napredak su u meč uÅ”li sa različitim ambicijama, ali istim željama, da uknjiže tri boda. Dok su Traktoristima bodovi neophodni za opstanak, Čarapani su već obezbedili play-off, ali žele osvetu za novembarski poraz pod Bagdalom od 4:0. Osim par sporadičnih pokuÅ”aja udaraca sa distance u prvih tridesetak minuta nije bilo prilika ni na jednoj strani. Igralo se nekako ležerno kao da je reč o susretu prijateljskog karaktera. Tek u 31. minutu viđena je prva prava smiÅ”ljena akcija, a izveli su je KruÅ”evljani. Marjanović je prodro po desnom boku i centrirao na drugu stativu gde se naÅ”ao Bastajić i sa 3-4 metra savladao Gordića. Pogodak je priznat tek posle pregleda u VAR sobi, ispostavilo se da je lopta preÅ”la gol crtu posle intervencije golmana domaćih.

IMT nakon primljenog gola počinje da igra aktivnije, a MiloÅ” Luković u 38. minutu iz izgledne prilike ne uspeva da savlada Savića koji mu brani Å”ut glavom sa svega nekoliko metara udaljenosti. Pet minuta kasnije njegov stariji brat Luka, na centarÅ”ut Terzića, sa desetak metara Å”utira u naručje raspoloženog golmana gostiju. Savić se razbranio, igrao se drugi minut nadoknade kad je joÅ” jednom stariji Luković glavom pokuÅ”ao da ga savlada, ovaj put posle centarÅ”uta GliÅ”ića, kruÅ”evački golman se joÅ” jednom iskazao i sačuvao svoju mrežu.

U nastavku je Napredak zatvorio sve prilaze svom golu, napadi domaćih su se odbijali o njihov odbrambeni bedem. Do izjednačenja se ipak stiže u 60. minutu. Posle kornera MiloÅ” Luković topovski Å”utira sa penaltika, lopta se od prečke odbila malo preko gol linije, ali dovoljno da posle joÅ” jedne intervencije iz VAR sobe pogodak bude priznat.Ā 

Igra najzad dobija na intezitetu, a Napredak preko Majdevca u 69. minutu umalo nije doÅ”ao ponovo do vođstva, njegov Å”ut sa ivice kaznenog prostora zavrÅ”io je tik iznad prečke. RevanÅ”irao mu se promaÅ”ajem Terzić u 78. minutu na drugoj strani, kada volej udarcem sa 13 metara prebacuje gol za neka pola metra.Ā 

Golova do kraja ipak nije bilo, utakmica je zavrÅ”ena nereÅ”enim rezultatom Å”to je najrealniji i najpravedniji ishod, a kuriozitet je da su oba gola priznata posle poziva iz VAR sobe. Poslednje kolo regularnog dela na programu je sledećeg vikenda kada će IMT na noge Mladosti u Lučane, dok će Napredak u KruÅ”evcu dočekati Radnik.

IMT - NAPREDAK 1:1 (0:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 150. GL.SUDIJA: Minaković Nenad. POM.SUDIJE: Borović Nikola i Harmat Atila. STRELCI: M.Luković 60.min (IMT), Bastajić 31.min (Napredak). ŽUTI KARTONI: L.Luković (IMT), Blagojević (Napredak).
IMT: Gordić, Ćosić, GliÅ”ić (Krstić), Zulfić, L.Luković, Terzić (Arsić), M.Luković, Ćirković, Kijevčanin (Jović), Lambulić, Lutovac (Radočaj).
NAPREDAK: Savić, S.Jovanović, Vukajlović, Bastajić (Đ.Jovanović), MrÅ”ić, Blagojević, Zličić, Ljubomirac (Sadiković), Marjanović, Marinković, Majdevac (Bojović).

Superliga Srbije Superliga Srbije Mozzart Bet Super liga Srbije IMT Napredak
Međusobne utakmice
2023-2024
08.04
16:00
IMT
Napredak
1
1
IMT
06.11
18:30
Napredak
IMT
0
4
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
Napredak
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (0) Broj pobeda 0 (0)
1 (1) Broj nereŔenih 1 (0)
0 (0) Broj poraza 1 (1)
5 (1) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 5 (4)
+4 (0) gol razlika na utakmicama -4 (-4)
50% (0%) UspeŔnost 0% (0%)
Nema rezultata