XS
SM
MD
LG

Tri utakmice u petak, Zemunci na iskušenju u Dobanovcima, "hemičari" spremaju zamku "mlekadžijama"

Prvo kolo Srpske lige, Beograd, odigrano je proteklog vikenda i proteklo je u znaku domaćina, koji su slavili na pet mečeva. Čast gostima spasla je Zvezdara pobedom u završnici susreta u Obrenovcu. Palo je tek 14 golova i strelci tek treba da podese nišanske sprave.

Naredno kolo startuje u petak, sa tri utakmice na Adi Ciganliji, Starom sajmištu i Novom Beogradu.

Torlak je doživeo poraz u Gornjoj varoši od glavnog pretendenta za naslov i na startu imaju težak raspored. Ekipa iz Kumodraža je ostala bez vedeta kao što su Šarić, Vuković i predstoji im borba za opstanak. Na Adu dolaze uzdrmani Obrenovčani porazom u zaustavnom vremenu duela sa “bulkama”. Individualna greška skupo ih je koštala i ostali su bez boda na Vašarištu. Bodovni deficit moraju nadoknaditi na strani ako žele, kako su planirali, da u tekućem prvenstvu igraju zapaženu ulogu.

Ušće je ponovo domaćin i osokoljeni pobedom nad Surčincima, dočekuju kvalitetan sastav BASK-a. Ušćani imaju iskusnu ekipu sa dojučerašnjim igračima IMT-a, kao što su Blažić, Trajković, koji su prošli pripreme sa superligašem. “Sokolovi” su se pojačali sa amaterskim reprezentativcima Šarićem, Vukovićem i Vukićem, sačinili su miks mladosti i iskustva. Kompaktni su, trkački nastrojeni i agresivni na svakom delu terena.

Na Starom sajmištu snage će odmeriti dve najmlađe ekipe u ligi Brodarac i Teleoptik. Domaćin je ostao praznih šaka na Dušanovcu i težiće da iskoristi pogodnosti domaćeg specifičnog “veštaka” da agresivnim pristupom iznenade “Optičare”, koji su na startu bili uspešni i savladali “Saobraćajce”. Dosta su menjali na račun mladosti i predvođeni mladim trenerom Strahinjom Pandurovićem (sin nekadašnjeg golmana Partizana) neće odstupiti od svog prepoznatljivog stila, koji im je u protekloj sezoni doneo toliko radosti.

Banjica, Dobanovci i Barič u subotu ugostiće Sinđelić, Zemun i PKB.

Dojučerašnji omladinci i kadeti “Građevinara” na velikim su iskušenjima protiv znatno iskusnijih rivala, na krilima mladosti i motivisani moraju pronaći model koji će im donositi bodove. Uspešno su u većem delu meča parirali “Studentima”, koji su iskusno i mudro odigrali dovoljno za minimalac. Sinđelić je mnogo dobio povratkom Kolarevića i pobeda na stratu daće im krila da nastave u istom ritmu.

Dva čvrsta i iskusna rivala, Budućnost i Zemun, odmeriće snage u Dobanovcima. Po rejtingu ovaj duel možemo svrstati među derbije, s obzirom na kvalitet bivših superligaških igrača pristiglih u tekućem prelaznom roku. Domaćin predvođen Lučićem i ostalima suprostaviće se predvodnicima zeleno-plavih Đalovićem i Kiso i garantuje kvalitetnu predstavu. Gosti ukoliko gaje šampionske ambicije imaće više motiva, ako ne, svašta može da se desi.

Stameni i čvrst sastav Prve iskre dočekaće pre podne u Koloniji PKB-e u ulozi blagog favorita. Dolaskom proverenog Ahmetovića Baričani su dobili još više na kvalitetu i kreativnosti, a to su demonstrirali na Carevoj ćupriji. Na “suvi” kvalitet pojedinaca mogu doći do prve pobede na terenu gde se oni pitaju. Gosti se više oslanjaju na teren u Padinskoj Skeli a u gostima šta urade. Kao svaki bivši zonaš imaće problem da se aklimatizuju na kvalitetniji rang i igrači odgovrnije pristupe nametnutim obavezama.

Jedinstvo u nedelju dočekuje bivšeg zonaša GSP Polet Dorćol. Oba rivala na stratu su doživeli poraze i pred domaćinom je imperativ da u Surčinu upišu prvi trijumf. Smatraju da su bili bolji od Ušća i nezasluženo poraženi. Radi se o iskusnom, kvalitetnom i takmičarski oblikovanom sastavu sa granitnom odbranom, koja će kao i prošle sezone biti među boljima u ligi. “Saobraćajci” drugu utakmicu igraju na strani i trebaće im vremena da se priviknu na zahteve srpskoligaškog fudbala. Promenili su veliki broj igrača i novi trener Željko Miković ima problem sa zaposlenim igračima koji ne mogu redovno da treniraju. Muče ih povrede tako da će izostati kapiten Jovanović, ali se vraćaju u tim braća blizanci Stegnjajić i Darobnja.

Zvezdara i Studentski grad su bili uspešni na startu prvenstva, naročito na težini dobija trijumf “bulki” u Obrenovcu u završnici susreta. Rezervista Dragojlović je iskoristio individualnu grešku rabinih defanzivaca. Prvim uspehom samo su potvrdili predviđanja da će ponoviti prošlu sezonu i biti u samom vrhu. Dolaskom Jovanovića, Mirosavljeva i Vukićevića mnogo su dobili i protiv “Studenata” preuzeli ulogu favorita. Gosti su uz manje problema savladali mladi sastav Rada, traže pravu formu i ritam i nisu bez šansi na Bulbudercu.


Jedinstvo : Sinđelić
Studentski grad 1 : 0 Teleoptik
Radnički : GSP Polet Dorćol
Zemun : Brodarac
PKB : Rad
BASK TEK 3 : 0 Zvezdara
Ušće Novi Beograd 3 : 0 Torlak
Prva iskra : Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 27 20 4 3 64
2 Teleoptik 28 19 3 6 60
3 Zvezdara 28 13 7 8 46
4 Radnički 27 12 6 9 42
5 Ušće Novi Beograd 28 11 7 10 40
6 Studentski grad 28 11 6 11 39
7 Brodarac 27 10 6 11 36
8 Budućnost 27 9 9 9 36
9 BASK TEK (-3) 28 8 13 7 34
10 Jedinstvo (-2) 27 9 9 9 34
11 Sinđelić 27 8 7 12 31
12 GSP Polet Dorćol 27 8 7 12 31
13 Prva iskra (-12) 27 12 6 9 30
14 PKB 27 8 6 13 30
15 Torlak 28 4 6 18 18
16 Rad (-6) 27 4 4 19 10