XS
SM
MD
LG

Obrenovčani sa novim trenerom Kovačevićem dočekuju poletele "sokolove", preporođeni Brodarac domaćin svenulim "bulkama", u nedelju dva meča u Zemunu, lider protiv "mlekadžija"

U Srpskoj ligi, Beograd, vodeći Zemun je na hipodromu kroz cilj prošao zajedno sa domaćinom. Propust lidera iskoristili su mladi “optičari” i pobedom na Adi primakli se na tri boda. Silni Obrenovčani su samo na tren zastali sa komšijama iz Kolonije, da bi na Novom Beogradu nastavili uspešnu prolećnu seriju. Zvezdara je promenila trenera, ali nikako da ponove jesenje izdanje i bod sa “saobraćalcima” je malo za jednog od pretendenta za naslov. “Hemičari” su najzad uknjižili prvu prolećnu pobedu protiv odličnih “studenata”, Brodarac je najprijatnije iznenađenje u nastavku sezone i treću pobedu zabeležili su na Banjici. Jedinstvo je u najboljoj igri na svom terenu deklasiralo “mlekadžije”, dok su Dobanovčani kiksnuli pored auto-puta nakon vođstva. Gosti su briljirali (četiri pobede), domaćinima su pripala dva duela, strelci su bili izuzetno raspoloženi i postigli 27 golova.

Naredno 21. kolo otvara se u petak susretom između Studentskog grada i Ušća. Oba rivala su poražena prethodnog vikenda, ali u većoj brizi nalaze se Novobeograđani, koji se ne mogu prepoznati i bodove su odneli ambiciozni Obrenovčani. Podmaladili su sastav i ceh plaćaju zbog neiskustva, očekuje se da podignu formu i poprave skroman prolećni bilans (dva boda). “Studenti” su pružili žestok otpor u Bariču i u nastavku su osvojili ozbiljan broj bodova.

U subotu je na progrmu pet utakmica. Prvi će na teren istrčati fudbaleri Sinđelića i Prve iskre (10:00). Rivali meč na Dušanovcu očekuju u dobrom raspoloženju, naročito domaćin mora biti prezadovoljan izdanjima u prethodnih pet kola (10 bodova). Upisali su drugu pobedu na gostovanju i iz Dobanovaca se vratili sa tri boda. Pokazali su karakter i minus od dva gola pretvorili u pobedu, doduše na ruku im je išao brojčano slabiji domaćin. Iskra je u Obrenovcu uzela prvi pod koji je oplodila u duelu sa odličnim “studentima”.

Sat kasnije, na Dorćolu, snage će odmeriti GSP Polet i Torlak. “Saobraćajci” su odoleli na Bulbudercu i potvrdili solidnu formu. Nisu se obezbedili i neophodno je da savladaju Torlak, kome nikako da krene. Gaje borben i agresivan stil, pružali su bolje igre nego što rezultati govore i uglavnom su gubili minimalnom razlikom, kao na Adi od Teleoptika. Sa trenerom Jankovićem se vidi boljitak, protiv “optičara” su vodili do 65. minuta, u Obrenovcu su sa igračem manje bili u egalu i pitanje je trenutka kada će da naplate propuste, samo sve je manje vremena za beg iz opsane zone.

Tačno u podne na Starom sajmištu sastaju se preporđeni Brodarac i posrnula Zvezdara. Domaćin je u nastavku prvenstva osvojio više bodova nego tokom sumorne jeseni i sve su dalje od opasne zone. Tajna uspeha leži u taktičkoj disciplini i dobroj hemiji. Stožeri tima su iskusni štoper Savić i pouzdani golman Lazarević(savladan jednom na pet utakmica). Suprotno “Brodarima”, Zvezdara se ne može prepoznati i dalje je bez pobede (tri boda). S obzirom na kvalitet tima, broj bodova osvojenih u drugom delu (tri) ne odražava mogućnosti ekipe. Samo je pitanje vremena kada će proraditi Milosavljev, Kostić i ostali.

Vest nedelje je da je najuspešniji tim proleća, Radnički, otpustio trenera Jovana Mrkoskog, koga je nasledio Zdravko Kovačević, doskorašnji strateg Zvezdare. Koliko će smena na klupi uzdrmati crvene ostaje da se vidi u duelu sa probuđenim “sokolovima”. Gosti su obogatili bodovni saldo za zelenim stolom na račun Surčinaca, koji su napravili propust i nisu imali uplaćenu članarinu pojedinih igrača. Tako se klub pored hipodruma “revanširao” Jedinstvu za oduzete bodove u jesenjem delu sezone. Hrabro su se nosili sa vodećim Zemunom i lepim golovima, pre svega Jovića, uspeli u 89. minutu da izjednače.

“Građevinari” su ponovo domaćini, ali slaba vajda kad nisu dovoljno konkurentni i zakovani su za poslednje mesto, bez nade da se mogu pomeriti. Pružali su rivalima žestok otpor i nije isključeno da rasterećeni nekog iznenade u narednim utakmicama. Na Banjicu dolazi Jedinstvo sa dosta dobrih pojedinaca i nakon ubedljive prolećne pobede nad “mlekadžijama” bliži su pobedi. Jedinstvo je ostalo bez osvojenog boda u ranijem meču sa BASK-om, zbog problema sa uplatom članarine. Veliki problem predstavljaće neravan i tvrd teren.

Nedelja je rezervisana za mečeve u Zemunu. Lider u ulozi favorita dočekuje uzdrman PKB ubedljivim porazom u Surčinu. Odigrali su buran meč pored hipodroma, dva puta vodili iz prekida i primili izjednačujući gol u 89. minutu. “Mlekadžije” su osvojile više bodova na gostovanjima, igraju srčano, borbeno i neće se lako predati.

Teleoptik bolje rezultatski prolazi od prikazanih igara i sreća ih je u par navrata pogledala. Ako se setimo duela sa Zvezdarom i ranog gola Črmelja, na Adi su do 65. minuta gubili i nekako preokrenuli protiv maleroznog Torlaka. Budućnost, naredni protivnik, je imala dva gola viška protiv “orlova” i na kraju ostali bez boda i dva isključena igrača (jedan je kapiten Lučić). Nekompletni biće u problemu i defanzivno mogu odoleti ambicioznom domaćinu.


Torlak 1 : 2 Jedinstvo
Zvezdara 1 : 3 Budućnost
Rad 1 : 3 Prva iskra
Brodarac 3 : 0 Ušće Novi Beograd
GSP Polet Dorćol 0 : 2 BASK TEK
Teleoptik 2 : 0 PKB
Sinđelić 0 : 2 Zemun
Studentski grad 1 : 4 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 25 18 4 3 58
2 Teleoptik 25 18 3 4 57
3 Zvezdara 25 13 7 5 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Budućnost 25 9 7 9 34
6 Jedinstvo (-2) 25 9 8 8 33
7 Brodarac 25 9 5 11 32
8 Studentski grad 25 9 5 11 32
9 Ušće Novi Beograd 25 8 7 10 31
10 Sinđelić 25 8 6 11 30
11 PKB 25 8 6 11 30
12 GSP Polet Dorćol 25 7 7 11 28
13 BASK TEK (-3) 25 6 12 7 27
14 Prva iskra (-12) 25 10 6 9 24
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 25 4 4 17 10