XS
SM
MD
LG

Lider u Surčinu, "optičari" u Bariču, "Brodari" sigurno jezde, opsedaju Adu, na otvaranju "sokolovi" i "studenti"

U Srpskoj ligi, Beograd, vodeći dvojac je rekordnim pobedama još više odmakao najbližim pratiocima i nema sumnje da će se između lidera iz Gornje varoši i mladih “optičara” voditi borba za naslov. Teleoptik je oslabljenim Dobanovčanima napunio mrežu do vrha (8:0), Zemun je takođe izrešetao mrežu “mlekadžija”. Najbliži pratioci, Zvezdara i Radnički indtičnim rezultatom su poraženi, posebno je Obrenovčane zaboleo ubedljiv trijum “sokolova” na Vašarištu. “Hemičari” se definitivno bude i bili su ubedljivi na Dušanovcu, Torlak je najzad uknjižio tri boda ispod Kalemegdana, Ušće i protiv “studenata” nastavilo da posrće. Domaćini i gosti su bili podjednako uspešni (po četiri pobede) i zahvaljujući goleadi u Zemunelu i Gornjoj varoši, postignuta su 24 gola.

Tradicionalno, Beograđani startuju u petak i prvi na teren izlaze igrači Ušća i Sinđelića, odnosno Torlaka i Brodarca.

BASK na krilima velike pobede u Obrenovcu, ovog proleća igra kao preporđen (12 bodova, bez poraza). U razmaku od 73. i 88. minuta golove su dali Komadina, Vučićević, Martić i nagovestili beg iz opsane zone. Neće im biti lako sa odličnim “studentima”, koji su još uspešniji od domaćina u drugom delu (13 bodova). Četvrtu recku upisali su minimalcem sa posrnulim Ušćanima i šesta pozicija je potvrda dobrih rezultata.

Torlak je posle pet sušnih kola, u kojima su ih pratili brojni pehovi, uspeo da uzme meru “saobraćajcima” i, koliko-toliko, unese vedrine u svoje redove. Na Adi će odmeriti snage sa Brodarcem, pored lidera, najuspešnijim timom u nastavku sezone. Brodari su deklasirali svele “bulke” i ispratili ih sa Statog sajmišta sa tri gola u mreži. Podsetimo se da su u jednom momentu bili poslednji, a sada su bliži sredini nego začelju.

U subotu se igra u Bariču, na Novom Beogradu i u Dobanovcima.

Iskra je vezala dve pobede i uprkos bodovnoj kazni uhvatila priključak sa ugroženim rivalima. Neočekivano su “orlovima” očitali lekciju i potvrdili da poseduju individualni kvalitet, spreman da izbori opstanak. Ugostiće surove “optičare” koji su propisno izrešetali mrežu Dobanovčana i ostvarili najubedljiviju pobedu u prvenstvu. Istakao se Miladinović sa četiri i Lekić sa dva gola. Dok nisu uhvatili zalet i došli do forme, izgubili su dva meča i zatim napravili seriju od četiri pobede. Sve obaćava kvalitetnu i zanimljivu predstavu, sa dosta golova i remi je najbliža opcija.

Ušće i Sinđelić su poraženi u prethodnom kolu, naročito su Novobeograđani podbacili i ne liče na moćan sastav iz prvog dela sezone (osvojili dva boda i postigli jedan gol). Sinđelić ima veći motiv, jer su mu bodovi neophodni, naročito posle kiksa na Dušanovcu i slabijih igara na gostovanjima.

U Dobanovcima nakon “osmice” vri kao u košnici i epilog je odlazak trenera Žarka Jeličića i pomoćnika Nikole Ćosića, koji su za dve godine beležili zapažene rezultate pored auto puta. Povrede i kartoni su uzeli danak, tako da je osmoro prvotimaca bilo van pogona (na klupi dva igrača). Moraju se brzo restartovati i pokušati da savladaju promenljive “saobraćajce”, koji su još jednom kiksnuli na Dorćolu i omogućili Torlaku da golom Gajića osvoji prve bodove.

Nedelja je rezervisana za duele u Surčinu, Padinskoj Skeli i na Zvezdari.

Derbi se igra u Surčinu i pitanje je, može li domaćin zaustaviti furiozne Zemunce. Kako prvenstvo odmiče sve su ubedljiviji i nesumnjivi kvalitet dolazi do izražaja. Dvostruki strelca Svetličić i asistent Đorđević bili su jedni od kreatora najubedljivije pobede u prvenstvu. Od osmog kola su neporaženi i od tada su nanizali dest pobeda. Jedinstvo je minimalcem slavilo na Banjici, imali više od igre i stvorili neuporedivo više prilika za gol.

Zvezdari se u sudaru sa mladim “građevinarima” smeši prva prolećna pobeda. Pored Save su nakon golova Matovića pokušali u nastavku da nešto više učine, ali izuzev jalovih napada nisu imali prilike za gol. Rad je tek u 80. minutu meča sa Jedinstvom preko Popeskovića stvorio ozbiljiniju priliku za (pogođen okvir gola), ali dalje su bez osvojenog boda u drugom delu sezone.

Trener Zdravko Kovačević je na velika zvona stigao na Vašarište kao dugoročni projekat Obrenovčana, koji su mu dali odrešene ruke u skautiranju i selektiranju tima za narodnu sezonu i juriš na tron i povratak među prvoligaše. Preostali deo sezone iskoristiće da šansu dobiju svi igrači, naročito oni sa manjom minutažom. Protiv BASK-a igrali su bez osam prvotimaca i rezervisti se nisu pokazali u pravom svetlu. Odlaze u goste uzdrmanim “mlekadžijama”, koji su još ošamućeni od “petarde” u Gornjoj varoši.


Torlak 1 : 2 Jedinstvo
Zvezdara 1 : 3 Budućnost
Rad 1 : 3 Prva iskra
Brodarac 3 : 0 Ušće Novi Beograd
GSP Polet Dorćol 0 : 2 BASK TEK
Teleoptik 2 : 0 PKB
Sinđelić 0 : 2 Zemun
Studentski grad 1 : 4 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 25 18 4 3 58
2 Teleoptik 25 18 3 4 57
3 Zvezdara 25 13 7 5 46
4 Radnički 25 11 6 8 39
5 Budućnost 25 9 7 9 34
6 Jedinstvo (-2) 25 9 8 8 33
7 Brodarac 25 9 5 11 32
8 Studentski grad 25 9 5 11 32
9 Ušće Novi Beograd 25 8 7 10 31
10 Sinđelić 25 8 6 11 30
11 PKB 25 8 6 11 30
12 GSP Polet Dorćol 25 7 7 11 28
13 BASK TEK (-3) 25 6 12 7 27
14 Prva iskra (-12) 25 10 6 9 24
15 Torlak 25 4 5 16 17
16 Rad (-6) 25 4 4 17 10