XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
55%
22%
23%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


3
Jedinstvo (B)
11
4
Radnički (P)
11
5
Tabane 1970
11
2
Car Konstantin
12
3
Jedinstvo (B)
11
4
Radnički (P)
11
Moravac Orion
OFK Bor
Sinđelić
Sloga (D)
Dunav
Timok
Radnički (S)
Ozren
Radan
Temnić 1924
Izveštaj utakmice
Svi "ginu" u Pirotu i dobijaju "bitke"

Sve bilo je čudno, teško. Za igru, za gledanje, za sudjenje naravno. Radnički, spreman da bez obzira što nije bilo M. Mančića i Ristova, savlada ekipu koja u gostima nije izgubila, (danas  smo videli i zbog čega) da je nadigra  jer su domaći fudbaleri u većem delu meča imali, kako se to, nekada i utešno kaže,, igru u svojim nogama,,!  Gost uporan do grčeva u poslednjih 15 minuta, žilav i otporan na sve napade Piroćanaca, opasan u kontrama onda kada je ušao Cakić i onaj visoki Grujić, ali  tada kada su se svi igrači, samo redari i lekari, nisu preselili, pred gol čudesnog golmana Aleksandra Danića.


Ali, evo kako je bilo! Krenuli su agresivnije domaći što se i očekivalo. Gosti čvrsti u odbrani,čekaju pas Mileta Stojanovića za kontranapad. 5. minut Nemanja Petrov na deset metara, beži lopta u gol aut. 6. minut Tanaskovic ušao u šesnaest metara, sudar sa protivnikom, penal ili ne, teren klizav, arbitar pokazuje na korner. 8. minut Danijel Ilić dobar udarac iskosa sa 18 metara kraj gola. Gosti ne igraju potpuno zatvoreno, traže pas igru, ali za sada greše. Igra se po klizavom terenu. U Pirotu od ranog jutra pada kiša. 14. minut kao da su zastali i jedni i drugi. Traže nova rešenja.  Nema golova!

Oko 300 gledalaca mogu da budu zadovoljni igrom domaćih, jedino nedostaje završni udarac. 18. minut najlepši potez do sada. Mladi Nikola Krstić je kao ,,brzi voz,, protutnjao kraj dvojice igrača, šutira sa 17 metara ali kraj leve  stative. Šteta! 20. minut Davor Petrov snažan udarac sa 25 metara, Danić siguran. 22. minut Fuad Salihović slobodan udarac sa 20 metara sa leve strane u peterac, Danić ponovo siguran. 28. minut Gosti sve oprezniji, Radnički agilniji, golova nema. Treći korner za ,,bele,,. Imali su domaći još nekoliko akcija bez završnice. 32. minut B. Mančić centrira,Ilić nije dobro zahvatio loptu na 10 metara od gola. 33. minut Ilić sutira glavom preko gola. 35. minut ponovo Ilić šutira, ali štoper blokira, odbijenu loptu D. Petrov iz voleja šutira preko gola. 36. minut gosti konačno prete, ali neuspešno, lopta je zalutala do Perića. Do kraja prvog dela ,,ista meta,,! Dilema ili smo više očekivali od gostiju, ili su oni taktički igrali prvi deo sa onim ,,ko predje centar…,, No cilj opravdava način. Nisu primili gol. Oni su sigurno zadovoljniji od Piroćanaca.
Kraj prvog dela 0:0.+

radnicki

Posle dva pokušaja Ilića i N. Petrova u prvim minutima nastavka, gosti kao da su se probudili. Umesto ,,bonusa,,ulaze iskusni Cakić i Mladenović što deluje opasnije po pirotski gol. 55. minut ponovo Danić. Mladi Krstić šalje ,,bombu,, sa 16 metara Danić,,caruje,,. Igra se sve otvorenije,,prsa u prsa,,. Sudija Aleksandar Ilić dobija sve više zvižduka sa terena, a gosti koriste onaj metod ,,jaukanja,, što kod arbitra za sada ,,pali,,. Mada ruku na srce sve je korektno za sada. Klizav je teren, iskušenje još veće. 57. minut Perić istrčava izbacuje loptu do iskusnog Cakića koji sa 35 metara šutira kraj praznog gola. 58. minut Miloš Spasić umesto Danijela Ilića. 60. minut prava opsada gola, gosti se ponovo vratili pred svoj gol. Autobus!!! Tako svi igraju u Pirotu. Danić nesavladiv. Sedmi korner bez uspeha.

Nastavljaju se napadi. Šansa za šansom. Gosti se teturaju. 72. minut posle kornera Spasić šutira preko prečke. 74. minut D. Petrov preko golasa 20 metara. 76. minut šansa utakmice. Tanasković u peterac Salihović sa 3 metra u Danića!!!! 77. minut Salihović do Mančića ovaj sa 16 metara u Danića. Neće lopta u gol. Nije prvi put!! Ističu poslednji minuti. Perić je posle greške Nikolića spasio gol. 90. minut Spasić sam, šutira sa 8 metara lopta na putu do gola nekoga ,,ubija,, 91. Gosti u kontri Perić ponovo brani. Kakav meč.

I još neki minut napada domaćih i kontri gostiju koje je zaustavio Perić kada mu je Grujić izašao ,,jedan na jedan,,. No te šanse bile su više plod okolnosti u periodu kada je gol ekipe iz Bošnjaca  lebdeo u vazduhu!
I šta na kraju. Da, fudbal se igra za golove. Džaba bilo sve što se dogodilo,  brojne prilike. Gol,. samo se golovi piši i pamte. Domaći nisu uspeli, opisali smo sve kako, a gosti otišli zadovoljni, valjda, ipak, svesni, da su odlično prošli danas, protiv ekipe, koja po fudbalskim vrednostima treba, ajde, i mora da bude prva. Ali, u životu, uvek nije tako!
O sudijama sam rešio da ćutim. Glasno naravno. Ali, Aleksandar Ilić je danas, mada je imao otežane uslove ,,za rad,, zbog klizavog terena, ostavio utisak, rekao bih i jednima i drugima, da mu se ,,snilo,, nerešeno i da je san pretvorio u javu. Da li mu se snilo ili mu je ,, ptica šapnula,, ne znam, tek, ponekada je  bez razloga grešio. A ume da sudi, bez daljega. Kako bi bilo dobro, rekoše neki, kada bi Radničkom ovako svuda sudili. Valjda će, zar ne mladi gospodine Iliću. Ne, sve je okej, niste vi krivi što lopta nije htela Piroćance, ovo što sam rekao je ,,tkzv. ,,dodatni utisak,, koji i ne mora mnogo da važi!
Čestitke akterima, igračima, trenerima, sudijama, naravo, ali i trenerima. Slušajte kako govore ljudi koji iza sebe imaju bogate fudbalske karijere. Takve treba srpski fudbal. Makar i po tome kako razmišljaju!

Srpska liga, Istok 7. kolo - Pirot : Radnički -  Jedinstvo Bošnjace 0:0 (0:0)

Sudija Aleksandar Ilić ( Parćin). Igrač utakmice Aleksandar Danić, golman Jedinstva.


Radnički: Perić 8, Tanasković 7, B. Mančic 6, Nikolić 6, Marković 7, D. Petrov 7,  Ilić 6 (Spasić 6), N. P etrov 7  ( Tolić), Salihović 7, Krstić 7, Tasic 7 . Rezerve: Disić, Spasić, Djurić, Todorović, Vasić, Tolić, Kuštrimović.

Fudbal Fudbal Srpska liga Istok Radnički (P) Jedinstvo (B)
Međusobne utakmice
2018-2019
29.05
17:30
Radnički (P)
Jedinstvo (B)
5
0
10.11
13:30
Jedinstvo (B)
Radnički (P)
3
2

2015-2016
16.04
16:30
Jedinstvo (B)
Radnički (P)
1
2
27.09
15:30
Radnički (P)
Jedinstvo (B)
0
0

2009-2010
23.05
17:00
Radnički (P)
Jedinstvo (B)
2
2
31.10
Jedinstvo (B)
Radnički (P)
1
2

Uporedni rezultati

Radnički (P)
 
Jedinstvo (B)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
3 (1) Broj pobeda 1 (1)
2 (2) Broj nerešenih 2 (0)
1 (0) Broj poraza 3 (2)
13 (7) Dati poeni 7 (5)
7 (2) Primljeni poeni 13 (6)
+6 (+5) gol razlika na utakmicama -6 (-1)
50% (33%) Uspešnost 16% (33%)
Nema rezultata