XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Radnički uzvratio Bežaniji istom merom

05.04.2017 plusonline.rs

 

Izuzetno značajna tri boda uknjižio je Radički danas, u zaostaloj utakmici 18. kola prvenstva, pobedivši Bežaniju sa 1:0 u veoma korektnoj, pravoj prvenstvenoj utakmici koja je protekla u sportskom duhu dva rivala. I jedan i drugi tim igrali su prilično grčevito jer su im bodovi bili od velike važnosti. Radnički je od samog početka imao više inicijative i lopta je bila u većem delu igre u nogama domaćih fudbalera. U prvih pola sata tri izgledne prilike imao je napadač  Radničkog, Nemanja Petrov, ali bez uspeha. Na kraju prvog poluvremena šansa se ukazala kapitenu, Marku Mančiću, koji odličnu priliku nije pretvorio u pogodak. Na odmor se otišlo bez golova.

Radnicki 03

Početak drugog poluvremena je ponovu u znaku inicijative Radničkog, ali sve se završavalo  do ivice šesnaesterca Bežanije. U 50. Minutu izuzetno povoljna prilika za, danas veoma dobrog Miloša Spasića, koji je šutirao iz okreta i kada se očekivalo da će lopta završiti u mreži samo je prohujala pored stative gostujućeg golmana koji je samo pogledom mogao da reaguje. Narednih desetak minuta igralo se uglavnom na sredini terena bez ozbiljnih prilika da se mreže mogu zatresti. I, upravo tada , u 63 minutu, posle greške odbrane gostiju, Marko Mančić je spretno prihvatio loptu, kao tane utrčao u kazneni prostor i iskosa, kada se učinilo da će centrirati iz neposredne blizine, manirom iskusnog strelca prevario je golmana Vićića i spoljnim delom noge plasirao loptu u nebranjenu mrežu. Gooool, Radnički je poveo sa 1: 0.

Fudbaleri Bažanije krenuli su na sve ili ništa, kao da su se probudili, i sa nekoliko veoma ozbiljnih napada preko, danas najopasnijeg napadača u svojim redovima, Stojanovića, u dva navrata ozbiljno ugrozili gol domaćih igrača. Stopostotnu priliku gostiju osujetio je u 80. minutu Božidar Mančić i tom prilikom zadobio lakšu povredu skočnog zgloba i potkolenice .

Do kraja utakmice Radnički je igrao sigurno i uprkos klizavom terenu, što je  otežavalo kontrolu lopte, nije dozvolio iznenadjenje i slobodno možemo reći zasluženo savladao odličnu, švrstu i tehnički doteranu ekipu Bežanije.

Radnicki 01

Trener Bežanije, Milija Žižić, je čestitao Radničkom na pobedi, ali nije krio da je u Pirot došao po bodove. On smatra da je utakmica bila korektna, borbena i neizvesna, ali  je domaćin ipak zasluženo trijumfovao.

Šef struke Belih, Marjan Živković, kaže da su obe ekipe bile opterećene imperativom pobede. Utakmica je bila ravnopravna, ali je želja Radničkog da pobedi  ipak prevagnula i sa nova tri boda se ulazi mirnije u nastavak takmičenja.

Utakmicu je sudio korektno, bez grešaka, Petar Piper iz Čačka.


Gradski stadion Pirot - gledalaca oko 1.000. Radnički Pirot - Bežanija 1:0 (0:0).

FK Radnički Pirot: Ivan Bulajić 7, Miljan Bućković 7, Božidar Mančić 7 (Stefan Ćirić), Stefan Marković 8, Miloš Nikolić 8, Filip Tolić 8, Nemanja Petrov 7, Lazar Čordašić 7, Marko Mančić 8, Denis Ristov 7, Miloš Spasić 7 (Marko Memedović).

Igrač utakmice Marko Mančić.

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Radnički Bežanija
Nema rezultata