XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Loznica iz Beograda odnela velika tri boda

08.04.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Grafičar je prethodnog vikenda nakon osam kola posta pobedio u Zemunu, predvođen novim šefom stručnog štaba Boškom Đurovskim, a taj trend želi da nastavi i danas u susretu sa Loznicom koja polako gubi korak u trci za plasman u Super ligu Srbije.

Domaći stvaraju prvu priliku već u trećem minutu, Burmaz je izašao sam pred golmana gostiju i šutirao sa 5-6 metara, a Ružić je na volšeban način uspeo da odbrani. Da gosti nisu došli samo da se brane pokazao je Milinković u 10 minutu kada je dobro zagrejao dlanove golmana domaćih, šutem sa oko 18 metara.

U 20. minutu Marong na drugoj strani šutira snažno sa dvadesetak metara, lopta je na njegovu žalost završila van okvira gola. Loznica je potom izvršila brzu transformaciju u 25. minutu, prvo je Stanojlovićev šut sjajno odbranio Stanković, a odbijenu loptu Matić šalje samo do stative. Gosti tako iz dva pokušaja ne uspevaju da povedu i nateraju vodu na svoju vodenicu.

Domaći u nastavku imaju više od igre, ali gosti su se predstavili kao veoma čvrsta ekipa. Ne dozvoljavaju poletarcima Grafičara da lako priđu njihovom šesnaestercu i stvore šansu, tako da se na odmor odlazi bez golova.
Drugo poluvreme počinje u sporijem ritmu, malo veći posed imaju gosti. Iz tog poseda nisu ništa konkretno uradili, uspevaju nekako da stignu do protivničkog šesnaesterca, a onda bi se tu prekombinovali, pravili potez više i gubili loptu.

Loznica do pogotka ipak stiže u 80. minutu, lepo je po boku prošao Komarčević i stigavši na ivicu kaznenog prostora uposlio Vraštanovića, koji sa desetak metara loptu šalje u donji desni ugao gola Grafičara. Sudbina domaćih je zapečaćena u 89. minutu. Belić je u srcu šesnaesterca uposlio Vraštanovića, ovaj sa istog mesta odakle je postigao pogodak, uputio udarac, golman Stanković je kratko odbio do  Stanojlovića, a ovom nije bilo teško da sa par metara zatrese mrežu. U smiraj meča, igrao se drugi minut nadoknade, Rakić je poslao dubinsku loptu na Burmaza koji je glavom vratio povratnu Matiću za počasni pogodak domaćina. Za nešto više nije bilo vremena, tako da Loznica odlazi sa velika tri boda kući.
Za vikend je na programu 27. kolo, Grafosi idu na noge još jednom pretendentu na plasman u viši rang, Kolubari iz Lazarevca, dok Loznica dočekuje novobeogradski IMT.

GRAFIČAR - LOZNICA 1:2 (0:0)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Janjuš Predrag. POM.SUDIJE: Antić Nikola i Govedarović Aleksandar. STRELCI: Matić 90+2.min (Grafičar), Vraštanović 80. i Stanojlović 89.min (Loznica).
GRAFIČAR: A.Stanković, Rakić, Đurić, N.Stanković (Matić), Burmaz, Babić (Vidić), Marong (Marjanović), Nikolić, Todorovski (Despotovski), Kembel, Stojić. 
LOZNICA: Ružić, Ilić, Spasenović, Bogićević, G.Matić (Vraštanović), Stanojlović, Komarčević, Milinković (A.Matić), Ristivojević, Belić (Janjušević), Ivić.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije RFK Grafičar Loznica
Nema rezultata