XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
46%
29%
25%
Tipovanja
1
X
2
1
0
1
Utakmica tipovana 2 puta

10
Jedinstvo
18
11
Sinđelić
15
12
Brodarac
13
14
Prva iskra
12
 
15
BASK TEK
11
 
16
Rad
7
Brodarac
GSP Polet Dorćol
Teleoptik
Jedinstvo
Studentski grad
Studentski grad
Radnički
Zemun
PKB
BASK TEK
Izveštaj utakmice
Srpskoligaš Sinđelić pobedio u voždovačkom opštinskom derbiju

Radost crveno - belih; foto M. Đ. za srbijasport.net

Voždovački opštinski derbi zasluženo je pripao nekadašnjem prvoligašu protiv bivšeg superligaša sa Banjice. Fudbaleri Sinđelića upisali su najubedljiviju pobedu ove sezone i krenuli prema sredini tabele.

Prve šanse za „orliće“ imao je desni bek Katić u 7. i 24. minutu, najpre je iz centaršuta pogodio gornji deo prečke, a u drugoj situaciji je šutirao iznad okvira gola. Vođstvo je doneo Veljko Radlovački, udarcem iz šesnaesterca u suprotni ugao, posle dubinske lopte defanzivca Đermanovića i prodora po levoj strani.

Rad je zapretio početkom drugog poluvremena, preko Samardžije i Paneva. Uzvratio je iskusni štoper Obradović udarcem glavom posle kornera, lopta je prošla pored stative, a u sledećem napadu, šut Spasića odbranio je golman Papić. Orlići su za nešto više od minuta postigli dva gola i rešili pitanje pobednika. Napadač Luka Novitović je istrčao brzu akciju u trenutku kada je odbrana gostiju pravila ofsajd zamku i rutinski zatresao mrežu. Zatim je Vuk Ranđić krunisao odličan timski napad, udarcem iz šesnaesterca..

Gosti su pokušali da dođu do počasnog gola iz udaraca Trkulje i L. Nenadovića. Tačku na sjajnu igru „orlića“ stavio je rezervista Gavrilo Civrić, precizim udarcem sa leve strane, posle idealnog dodavanja raspoloženog Ranđića.

U 78. minutu došlo je do dužeg prekida, defanzivac gostiju Danilo Živanović pao je na travu, posle bezazlenog kontakta kolenom sa protivničkim igračem. Mladi prvotimac Rada pao je u nesvest, u pomoć su brzo došli zdravstveni radnici sa obe klupe, kao i bivši lekar „građevinara“ Saša Čaprić, koji je utakmicu pratio sa tribine.

Posle nekoliko minuta, Živanović je ustao i uz aplauz iz gledališta otišao u dežurnu bolnicu na pregled. Rad je utakmicu završio sa desetoricom na terenu, jer je stručni štab prethodno već izvršio izmene u tri dozvoljena prekida.

Sinđelić sledećeg vikenda gostuje Zvezdari, a Rad dočekuje tim Teleoptika.

SINĐELIĆ - RAD 4:0 (1:0)

STADION: Sinđelića. GLEDALACA: 250. SUDIJA: Stefan Mikavica. POMOĆNICI: Ivana Jovanović i Nemanja Bratić. STRELCI: Radlovački u 26, Novitović u 62, Ranđić u 63. i Civrić u 88. minutu. ŽUTI KARTONI: Đuričić (Sinđelić), Ivić, Živanović (Rad).

SINĐELIĆ: Marković, Katić (od 65. Pitik), Đorđević (od 77. Lazić), Obradović, Đermanović, Andrić, Radlovački, Mitić (od 65. Đuričić), Novitović (od 77. Dragojlović), Spasić (od 82. Civrić), Ranđić.

RAD: Papić, Pavković (od 65. Virijević), Petijević, Rupar (od 72. Bojović), Živanović, Ivić, Trkulja, L. Nenadović, Popesković (od 15. Samardžija), Panev, N. Nenadović (od 72. Goločevac).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Sinđelić Rad
Međusobne utakmice
2023-2024
09.03
10:00
Sinđelić
Rad
4
0
Rad
19.08
17:00
Rad
Sinđelić
2
1
Rad

Uporedni rezultati

Sinđelić
 
Rad
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 1 (1)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
1 (0) Broj poraza 1 (0)
5 (4) Dati poeni 2 (2)
2 (0) Primljeni poeni 5 (1)
+3 (+4) gol razlika na utakmicama -3 (+1)
50% (100%) Uspešnost 50% (100%)
Nema rezultata