XS
SM
MD
LG

Derbi u Gornjoj varoši, dolaze iskusni "hemičari", "optičari" favoriti protiv "građevinara", derbi začelja ispod Kalemegdana

Rezultati drugog kola Srpske lige, Beograd, samo su potvrdili naša predviđanja da će favoriti biti neumoljivi i to su na startu demonstrirali. Kad to kažemo pre svega mislimo na Zemun, Zvezdaru i Teleoptik, ekipe koje su prošle sezone krojile vrh. Neprijatno je iznenadio mladi sastav Brodarca (bez bodova), Radnički i BASK, kojima su predviđali visoke domete. Za bivše zonaše PKB i "Saobraćajce" Srpska liga će biti krupan zalogaj i moraće da osvajaju bodove ukoliko žele da se duže zadrže u trećem rangu.

Proteklo drugo kolo obeležili su domaćini sa pet pobeda, dva trijumfa upisali su gosti, nerešeno je bilo na Adi. Strelci su mogli biti efikasniji i 16 golova (pet u Dobanovcima) nije mera za tako kvalitetnu ligu.

Treće kolo kreće u petak duelima na Carevoj ćupriji i Bežaniji.

"Studenti" su na Bulbudercu doživeli minimalni poraz, mada su mogli izvući povoljniji rezultat. Prvi deo meča odigrali su u grču i uglavnom se branili da bi u nastavku zaigrali otvorenije(pogodili stativu). Protiv Torlaka imaju priliku da uknjiže drugu pobedu ukoliko budu manje oprezni i napadački orjentisani. Gosti su ostali bez nekoliko vedeta i nosilaca igre, doveli su Šampuru i nekoliko mlađih igrača, tako da su za većinu nepoznanica.

"Sokolovi" su najavljivali visoke domete, imaju kvalitetan sastav i trebaće im dodatno vreme da se bolje upoznaju i priihvate način rada trenera Mirka Bunjevčevića. Teško im je pao poraz od preporođenih Ušćana i moraju kako znaju i umeju probiti čvrst i defanzivno jak sastav iz Surčina.

U subotu su na programu utakmice u Gornjoj varoši, Zemunelu i ispod Kalemegdana.

Epitet derbija poneće odmeravanje snaga između Zemuna i Prve iskre. Zemunci su odigrali buran meč u Dobanovcima, začinjen ubedljivom pobedom, incidentima i tučom na kraju utakmice. Grub i nesportski start domaćeg igrača Radojičića nad Božićem u 90. minutu bio je signal da se strasti rasplamsaju, tako da se nije znalo ko koga udara. Povodom nemilih događaja gosti su izdali saopštenje u kome su uputili teške reči na račun Budućnosti. Dve pobede su upisali na startu i protiv "hemičara", u derbiju nadaju se nastavku serije. Biće to okršaj sjanih individualaca kao što su Svetličić, Kiso, Đalović sa jedne i Ahmetović, Milivojević sa druge strane.

Sinđelić dočekuje uspešnije "bulke" i gosti nisu bez šanse da iznenade na Dušanovcu. "Orlovi" su neočekivano poklekli od mladih "Građevinara" i neće im biti lako na svom veštaku da nadigraju Zvezdaru sa vedetama kao što su Mihailović, Vučićević i ostali.

Dve najmlađe ekipe u ligi odmeriće snage u Zemunelu. "Optičari" su veliki favoriti protiv mladosti sa Banjice i svaki rezultat, osim poraza, za goste bi predstavljao veliki uspeh. Teleoptik je lakše nego što se očekivalo nadigrao Brodarac u gostima i protiv Rada ima prilku da nastavi seriju.

GSP Polet Dorćol i Brodarac su upisali nule u prva dva kola i vreme je da krenu sa mrtve tačke. Domaćin ima određenih kadrovskih problema, još traje perod privikavanja na viši rang I moraju se brzo konsolidovati kako bi došli do prvih bodova. Brodarac, naredni rival, menjao je sastav, doveli su nekoliko iskusnijih igrača kako bi stabilizovali mladost i potvrdili visoke pozicije u beogradskom fudbalu. Za sada im ne ide, ali dugo je prvenstvo i kvalitet mora doći do izražaja.

Dva duela igraju se u nedelju na periferiji glavnog grada, u Padinskoj Skeli i Obrenovcu.

Obrenovčani su gajili velike ambicije i predviđali su im gornji deo tabele. Nisu startovali kako su očekivali i bod osvojen na Adi protiv Torlaka je prvi u kontu. Dolazi Budućnost sa kojom imaju pozitivan bilans na Vašarištu. Dobanovčani su imali buran meč sa Zemunom i pored ubedljivog poraza mora da su im teško pale optužbe iz Gornje varoši. U Obrenovcu će biti oslabljeni i to je šansa za ekipu trenera Stojadinovića da uknjiži prvu pobedu.

"Mlekadžije" će protiv Ušća morati da opravdaju ulogu domaćinske ekipe i sa dva špica Ognjanovićem i Novitovićem bacaju sve karte u napad. Ušće je mnogo dobilo dolaskom iskusnog Trajkovića, Blažića i špica Jovića iz redova IMT-a, kvalitet su demonstrirali na prethodne dve utakmice. Naročito na težini dobija pobeda nad kvalitetnim “sokolovima” na Carevoj ćupriji.


Jedinstvo : Sinđelić
Studentski grad : Teleoptik
Radnički : GSP Polet Dorćol
Zemun : Brodarac
PKB : Rad
BASK TEK : Zvezdara
Ušće Novi Beograd : Torlak
Prva iskra : Budućnost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zemun 27 20 4 3 64
2 Teleoptik 27 19 3 5 60
3 Zvezdara 27 13 7 7 46
4 Radnički 27 12 6 9 42
5 Ušće Novi Beograd 27 10 7 10 37
6 Brodarac 27 10 6 11 36
7 Budućnost 27 9 9 9 36
8 Studentski grad 27 10 6 11 36
9 Jedinstvo (-2) 27 9 9 9 34
10 BASK TEK (-3) 27 7 13 7 31
11 Sinđelić 27 8 7 12 31
12 GSP Polet Dorćol 27 8 7 12 31
13 Prva iskra (-12) 27 12 6 9 30
14 PKB 27 8 6 13 30
15 Torlak 27 4 6 17 18
16 Rad (-6) 27 4 4 19 10