XS
SM
MD
LG

Pali i Dobanovci, Radnički u četvrtfinalu Kupa

Ostvarili su fudbaleri Radničkog planirani plasman u četvrtinu finala Kupa Srbije savladavši ekipu Budućnosti, na njihovom terenu, u Dobanovcima. Rano vođstvo domaćih je, možda ljubiteljima iznenađenja, dalo nadu da će se takvo što desiti danas na stadionu Budućnosti. Međutim, fudbaleri Radničkog su se potrudili da ih, najpre brzim izjednačenjem, a onda sa još tri gola nakon toga, razuvere da će biti takvog razvoja događaja.

foto: FK Radnički Niš

Sve golove, za pobedu Radničkog od 4:1, pripremio je Aleksandar Stanisavljević, a strelci su bili: Uroš Damnjanović, Aleksandar Jovanović dva puta i Marko Mrkić.

Najbitnije, na ovoj utakmici, se dogodilo u prvom poluvremenu. Postignuto je pet golova, a da su imali malo više sreće Damnjanović u 21. i Stanisavljević u 26. minutu, kao i Crnomarković pred kraj poluvremena, nakon kornera, rezultat je mogao da bude još ubedljiviji u korist Nišlija.

Drugo poluvreme nije obilovalo uzbuđenjima i izglednim šansama. Želja gostujućih fudbalera da utakmicu rutinski privedu kraju, kao i kiša koja je počela početkom drugog poluvremena da pada, je učinila da tempo na terenu znatno opadne, pa se rezultat iz prvog poluvremena, postavljen u 36. minutu, nije menjao do kraja utakmice.

Aleksandar Stanisavljević četvorostruki asistent foto: FK Radnički Niš


BUDUĆNOST : RADNIČKI 1:4 (1:4)

Stadion u Dobanovcima
Gledalaca oko 200
Sudije: Petar Piper, Milan Štulović, Dragan Peranović.
Strelci: - 1:0 u 8. Stojković, - 1:1 u 11. Damnjanović, - 1:2 u 18. Aleksandar Jovanović, - 1:3 u 30. Mrkić, - 1:4 u 36. Aleksandar Jovanović.
Žuti kartoni: Peranović (Budućnost).

BUDUĆNOST: Knežević, Lučić, Maksimović, Simić, Đorđević, Vladisavljević, Stojković (Osman), Oreščanin, Peranović (Dobrijević), Emerum (Reljić), Milošev.

RADNIČKI NIŠ: Živković, Aleksandar Jovanović (Bondarenko), Mijailović, Crnomarković, Đorđević, Noma, Damnjanović, Grbić (Apostolović), Stanisavljević (Aleksa Jovanović), Mrkić, Nikodijević.