XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Kamiondžije otkinule bod lideru

01.04.2018 PP Media

U 20. kolu Srpske lige grupa Zapad fudbaleri pribojskog Fapa igrali su nerešeno na Zlatiboru 1:1 (0:0), protiv istoimenog rivala. Prvi do prednosti stigli su gosti preko Dzenana Plojovića u 70 minutu da bi devet minuta kasnije domaćinu bod doneo Milan Jokić. Posle ovog kola Zlatibor je ostao na liderskoj poziciju sa 43 boda, jedan više od Sloge iz Požege, dok je Fap i dalje u zoni ispadanja nalazi se na 16 poziciji sa isto toliko bodova.

20. kolo Srpska liga grupa Zapad Zlatibor – Fap 1:1 (0:0), foto: ppmedia.rs

U komšijski derbi Zlatibor je ušao kao lider prvenstva i apsolutni favorit, međutim od samog starta susreta videlo se da domaći neće lako stići do bodova protiv čvrstvog rivala koji se grčevito bori za opstanak u srpskoligaškom društvu. Nakon bledog prvog poluvremena u kojem je vredna pomena bila jedino šansa domaćih preko Nikačevića, drugo poluvreme donelo je znatno bolju igru na obe strane.

Prvi do gola na meču stigli su pribojci, koji su strpljivo vrebali svoju šansu iz kontranapada, da bi jedan takav pokušaj u gol pretvorio centarfor Plojović koji je rezantnim udarcem sa desetak metara savlado čuvara mreže domaćih Dalibora Divca. Posle primljenog gola krenuli su igrači Zlatibora znatno agresivnije ka golu Fapa, što je vrlo brzo rezultiralo pogotkom. Igrao se 79 minut kada se posle kornera u kaznenom prostoru najbolje snašao Jokić i poslao loptu u mrežu. Imali su domaći do kraja susreta još par prilika za gol međutim promene rezulatat nije bilo.

U idućem kolu Fap na svom terenu dočekuje ekipu Tutina direktnog konkurenta u borbi za opstanak, dok Zlatibor igra u gostima protiv Prova.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Zapad Zlatibor FAP