XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Dragan Nikolić: Više od očekivanog

25.11.2019 Ašković

FK Vlasina, Srpsak liga Istok - foto: FK Vlasina

Vlasina se od Prve lige strmoglavila do zone "Jug", i trebalo je vratiti veru i poljuljno samopouzdanje, i postaviti klub na zdrave noge. Kad je stara uprava digla ruke od kluba, nezahvalnog posla prihvatio se predsednik Nenad Stojković. Sa nekoliko entuzijasta, pokrenuli su niz aktivnosti i za trenera su angažovali proverenog stručnjaka Dragana Nikolića. Poznati trener je stigao u nevreme, kad je Vlasina bila poslednja u  Zoni "Jug". Uspeli su da na kraju osvoje peto mesto, a prošle sezone su preslišali sve rivale i nadmoćno osvojili titulu.

Kao novajlija, ili bolje reći povratnik u društvo srpskioligaša, Vlasina je imala skromne ambicije. - Ostvarili smo više od očekivanog - tvrdi trener Dragan Nikolić. Prvih pet utakmica smo odigrali bez greške i vodili smo na tabeli. Povrede dvojice ključnih igrača u vezi, Miljkovića i Stankovića, ostavila je donekle traga na igrama i rezultatima. Statistički gledano, na strani  smo bili najuispešniji i poraženi smo jedino od Sinđelića.  U zavisnosti od protivnika, uglavnom igramo sa dva špisca. Na protivničkoj polovini igramo iz poseda, a branimo se blokom - stručno objašnjava Nikolić zagovornik sistema "3,2,4,1" ili" 3,5,1",  usavršavajući ga  i prilagođavati sadašnjem trenutku, i profilu igrača koje ima na raspolaganju.

 

U poslednjem kolu Vlasina je ugostila Jedinstvo iz Bošnjace i odigrala nerešeno. Bez četiri standardna prvotimca, loše su otvorili utakmicu i pružili jednu od slabijih igara u prvenstvu. Remi protiv ekipe iz donjeg dela tabele nije mogao da pokvari generalno utisak i u Vlasini se ponose činjenicom da su najuspešniji klub u svom regionu.

Naš sagovornik tvrdi da je liga Srpska liga Istok kvalitetnija nego prošle sezone i izjedačenija. Klubove, kako iz vrha, tako i sa dna, deli mala bodovna razlika. - Ono što nas je izdvajalo od većine timova su naši navijači koji su bili "12 igrač". Nema utakmice kod kuće a da nas ne bodri i podržava između 700 - 800 gledalaca, a protiv lidera iz Jagodine na stadion se slilo 1. 500 navijača.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Vlasina Jedinstvo
nikolarajcic i još 6 korisnika su tipovali utakmicu