XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Remi na "Krovu"

13.02.2021 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Voždovac koji u prethodna četiri kola nije osvojio čitav plen je dočekao Inđiju sa još lošijim nizom od čak pet uzastopnih poraza. Dakle, susret dva tima koja se nalaze, reklo bi se, u ne baš najboljoj formi. Prvu dobru akciju na utakmici su napravili gosti u 7. minutu. Bastajić je posle prodora po levoj strani uputio centaršut na drugu stativu, a mladi Nešković iz prve, volej udarcem, šutira sa desetak metara u dobro postavljenog Prekovića. Samo dva minuta kasnije uzvaraćaju domaći. Nišić izvodi slobodan udarac, Gajić se našao sam kao duh u srcu šesnaesterca i udarcem glave savladao nemoćnog Jovičića.

Inđija je konsolidovala brzo svoje redove i preko danas agilnog Bastajića ugrozila gol domaćih u 17. minutu, međutim njegov šut sa petnaestak metara divnom paradom je ukrotio Preković. Sve do 32. minuta nije bilo uzbuđenja, a onda Bakić sa 5-6 metara šutira glavom, međutim Preković ostaje nesavladiv i iz ove kritične situacije izlazi kao pobednik. Inđija nastavlja sa napadima, a Aleksić u  41. minutu, nakon centaršuta Neškovića iz slobodnog udarca, šutira glavom sa ivice vratarevog prostora, pravo u ruke Prekovića. Gosti, ipak, već u sledećem napadu dolaze do zasluženog izjednačenja, Dimitrov sa par metara udaljenosti loptu šalje iza leđa nemoćnog golmana domaćih. Tako se na odmor otišlo najpravednijim rezultatom, 1:1.

Nezadovoljan igrom i rezultatom, trener domaćih Joca Damjanović je na poluvremenu napravio trostruku izmenu. To kao da je unelo dodatnu energiju Zmajevima, a Nišić se u 49. minutu našao u izglednoj šansi da ugrozi gol Inđije, ali je sa petnaestak metara traljavo šutirao pravo u naručje Jovičića. U 56. minutu Cvetićanin je izveo slobodan udarac sa preko 25 metara, šutirao je po zemlji u sam ugao, Jovičić se bacio i sačuvao svoju mrežu. 

U jeku napada domaćih, posle udarca iz ugla, Škorić je u 69. minutu šutirao i prevario golmana domaćih, međutim na gol liniji se našao Ajdinović i izbacio loptu u polje. Zatim, Bastajić u 74. minutu šutem sa 25 metara uspeva da pogodi stativu Voždovca, Preković je samo pogledom ispratio let lopte.  Poslednjih petnaestak minuta se igralo uglavnom između dva šesnaesterca. Voždovac nemoćan da u napadu nešto konkretnije uradi, bedem gostiju je sve izdržao i ostao neprobojan. Nasuprot njima, Inđijci su brzim kontrama pokušavali da dođu do gola Voždovca, međutim svi njihovi napadi su zaustavljani na dvadesetak metara od gola. Utakmica je završena rezultatom koji je postignut još u prvom poluvremenu, a ovim bodom zadovoljniji mogu biti gosti, jer su prekinuli niz poraza.

VOŽDOVAC - INĐIJA 1:1 (1:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Čolović Dragan. POM.SUDIJE: Piper Pavle i Dimitrijević Marko. STRELCI: Gajić 9.min (Voždovac), Dimitrov 41.min (Inđija). ŽUTI KARTONI: Gajić i Hajdin (Voždovac), Nešković, Protić i Bakić (Inđija).
VOŽDOVAC: Preković, Milović (Bogdanović), Milosavljević, Stojčev (Stanisavljević), Nišić, Cvetićanin (Vujnović), Lasickas, Gajić, Milojević (Ajdinović), Hajdin, Janković (Arsić).
INĐIJA: Jovičić, Cucin, Kami, Škorić, Bastajić, Aleksić (Pantelić), Protić, Đorđević (Riznić), Bakić, Nešković (Đurić), Dimitrov (Jovanović).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Voždovac Inđija
Goran112 i još 2 korisnika su tipovali utakmicu