XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Novobeograđani iznenadili Å”ampiona

22.05.2021 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Zvezda na Novom Beogradu igra pretposlednju utakmicu tekućeg Å”ampionata protiv veoma dobrih momaka iz IMT-a, sa igračima kadetskog uzrasta, 2004. i 2005. godiÅ”te. Titula je već obezbeđena, pa ovako mlad sastav nije iznenađenje, ako se uzme u obzir da je Å”ampionsko slavlje seniora i omladinaca Zvezde zakazano za večeras na Savi.

Ā 

Prva ozbiljnija akcija i gol. Igrao se 14. minut kada je Milosavić strelac za goste na asistenciju Savića. Miladinović u 20. minutu pravi dar mar kroz odbranu gostiju, ali biva neprecizan na kraju, poslavÅ”i loptu sa 6-7 metara udaljenosti kraj gola.
Milosavić je povisio vođstvo Zvezde u 26. minutu, ovaj put asistent mu je bio Graonja. U 33. minutu se i Radujko mogao upisati u strelce, loptu je poslao pored stative sa svega 5 metara udaljenosti od gola gostiju.

Lepa akcija čitavog napadačkog reda domaćih je zavrÅ”ena pogotkom u 36. minutu. Realizator je najmlađi igrač u redovima IMT-a, Luković. Isti igrač je mogao da izjednači rezultat u 41. minutu, golman Marinković mu je odbranio Å”ut sa 6-7 metara, kao i tri minuta kasnije sa slične udaljenosti, pa se na odmor otiÅ”lo minimalnom prednoŔću Zvezde.Ā 

Na samom startu drugog dela domaći vrÅ”e veliki pritisak na gol gostiju, Å”to je u 50. minutu rezultiralo pogotkom. Strelac je bio Vukić, posle lepog dodavanja Lučića. Do potpunog preokreta domaći stižu u 55. minutu. Lučić je na dva metra od gola pronaÅ”ao Milićevića, on pogađa stativu, a na odbijenu loptu je natrčao Veljović i poslao je u mrežu. Minut kasnije je moglo biti i 4:2, Marinković je odbranio Å”ut Milićevića sa svega par metara. Zvezdina ekipa u tim momentima deluje raÅ”timovano.

Gosti se polako vraćaju u igru, a Vidaković u 64. minutu ima priliku, sa nekih 12-13 metara biva neprecizan. IMT u 75. minutu uspeva da postigne i četvrti pogodak, strelac je ponovo Veljović, a asistent Lučić. Domaći ne skidaju nogu sa papučice za gas, Mitrović iz srca Å”esnaesterca u 80. minutu pogađa prečku gola gostiju.Ā To je ujedno bilo sve u ovom veoma zanimljivom meču, treba odati priznanje domaćim igračima koji nisu posle 0:2 klonuli duhom, već su upornoŔću i borbenoŔću uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist.

IMT - CRVENA ZVEZDA 4:2 (1:2)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Simović Novak. POM.SUDIJE: Simović MiloÅ” i Lovre Ilija. STRELCI: Luković 36, Vukić 50. i Veljović 55. i 75.min (IMT), Milosavić 14. i 26.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTON: KariÅ”ik (C.Zvezda).

IMT: Ilić, Radojlović, Nikolić, VukaÅ”inović, Janićijević, Gukić (Novčić), Subotić (Milićević), Veljović, Vukić (Mitrović), Đuković (Lučić), Luković (Ružić).Ā 
CRVENA ZVEZDA: Marinković (Lainović), Savić, Graonja (Radović), Mandić, KariÅ”ik, Vidojević (Bajagić), Milosavić (MiloÅ”ević), Mitić, Radujko, Lolić, Miladinović (Vidaković).

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije IMT Crvena zvezda
Nema rezultata