XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
Šilja presudio Rembasu

Stefan Šilja Stojanović (11) - Nakon postignutog drugog gola Foto: Nenad Nikolić

U 24. kolu Srpske lige Istok, u "Resavskom derbiju" sastali su se stari rivali na stadionu u Resavici. Start je pripao domaćoj ekipi koja je u tim trenucima bila odlučnija, imala više želje ali su se svi napadi odbijali o odličnu odbranu ekipe iz Svilajnca. Beležimo u prvom poluvremenu dva slobodna udarca Rembasa u okviru gola, ali su oba završila u rukavicama golmana Trifunovića. Tvrd teren, nedovoljno pripremljen posle zime, nije u mnogome uticao na taktiku koja je primenjena, ali do kvalitetnih pasova i lopte, nisu dolazili napadači Radničkog. 

 

Drugo poluvreme nije ni počelo ali se u gužvi najbolje snašao, ili da kažemo na uigranu akciju iz kornera pravovremeno reagovao, Stefan Stojanović i doneo prednost u 48. min. Utakmica nakon ovoga dobija drugi tok, jer je domaćin u šoku, uz negodovanje zbog mišljenja da lopta nije prešla gol liniju. Počela je otvorenija borba i već sada je Radnički pokazivao zreliju igru.

Na nekoliko metara od šesnaesterca oboren je Stefan Stojanović, i odmah je pokazao našem stručnom štabu da će on i šutirati direktno na gol Rembasa iz slobodnog udarca. Sa klupe su odmah sugerisali kako da se odigra i igrači postave. Sjajan šut Stefana Stojanovića je uz dosta efea završio u mreži golmana iz Resavice Veljka Huskića.

Ubrzo nakon gola Radnički ostaje bez Vasilija Veljka Milovanovića jer je dobio drugi žuti karton, ali i pored toga Rembas je igrao povučenije i čak se u određenim momentima branio. 

Pred sam kraj sudija Stefan Filipović poništio je gol Rembasa zbog predhodnog igranja rukom, uz ogromno negodovanje kako publike tako i igrača sa klupe, ali je uz priznanje samog igrača utakmica nastavljena. 

Radnički je ovom pobedom zalečio rane od predhonih pehova, i već u sredu dočekuje Župu na svom terenu, dok Rembas mora da se konsoliduje i proba da dokaže svoj potencijal u narednim utakmicama.

 

Vasiljie Veljko Milovanović (10) Foto: Nenad Nikolić

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Rembas Radnički (S)
Međusobne utakmice
2021-2022
10.04
16:00
Rembas
Radnički (S)
1
1
19.09
11:00
Radnički (S)
Rembas
3
2

2020-2021
28.03
15:00
Rembas
Radnički (S)
0
2
06.09
11:00
Radnički (S)
Rembas
2
1

Uporedni rezultati

Rembas
 
Radnički (S)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
0 (0) Broj pobeda 3 (2)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
3 (1) Broj poraza 0 (0)
4 (1) Dati poeni 8 (5)
8 (3) Primljeni poeni 4 (3)
-4 (-2) gol razlika na utakmicama +4 (+2)
0% (0%) Uspešnost 75% (100%)
Acafizio93 i još 10 korisnika su tipovali utakmicu