XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Pirotski Radnički se vratio na svoje mesto!

26.03.2023 plusonline.rs

Jeste u sportu ono, gledamo samo sebe neka uzrečica trenera. Međutim, u mečevima u Brzom brodu i Knjaževcu u mislima navijača i trenera  vodećih timova bile su igre rivala.

 

Timočanin je već vodio sa 2:0, i bacio, na patos "sedmodnevnog lidera", kada je u Brzom brodu mali Hans, Stojanov evro golom savladao izuzetnog golmana na ovoj utakmici Milana Stefanovića.

Sve ostalo videćete u izveštaju Andrije Rakovića, studenta druge godine žurnalistike i za dve godine glavnog urednika Portala Pirot Plus online i budućeg vlasnika naše Medijske kuće.

Pre toga i utisak Stevice Josifovića, Piroćanca koji živi u Knjaževcu da su još uvek svemoćni "Popaj" još uvek i njegova deca u svemu nadigrali ekipu mog prijatelja Dejana Čelara i bivšeg kapitena Radničkog, Filipa Tolića. Zbog toga je i bila čudna nervoza gostiju. Timočanin je u teškoj situaciji. Borio se za SEBE. Uostalom kao i Meševo protiv Radničkog.

Tako je sumnja u vrednosti Radničkog trajala samo nedelju dana. Radnički se vratio na prvo mesto, evo kako!

Utakmicu je nešto konkretnije otvorila pirotska ekipa. Već u drugom minutu prvi korner za "bele", ali nije bilo opasnosti jer su domaći izbacili loptu u polje.  U 4. minutu izuzetnu loptu Ristova nije dobro uštopovao Kostić Milutinović pred samim golom, a u sledećem napadu sjajan šut Alekse Petrovića sa dvadesetak metara otišao je tik preko prečke Stefanovićevog gola. U 10. minutu šut Nemanje Mančića sa leve strane iskosa teškom mukom je zbog neravnog dela terena u šesnaestercu u polje odbio, inače bivši golman Piroćanaca, Milan Stefanović. 

Terenska inicijativa Radničkog u početku meča zamalo da bude iskorišćena u 14. minutu kada je odličan centaršut Adžibabe umalo iskoristio Đurović. Još jedna dobra odbrana golmana domaćih. Tri minuta kasnije Adžibaba je posle nesmotrenog starta opravdano dobio žuti karton, ujedno i prvi na meču. Igrao se dvadeseti minut kada je Stojanov poslao loptu u šesnaesterac, lopta je preletela sve defanzivce uključujući i golmana Stefanovića, koji je loše reagovao, ali je posle toga ukrotio pokušaj Matije Nikolića. Za sada, Milan Stefanović je najzapaženiji akter ove utakmice. U 25. minutu dobar šut Ristova izvan šesnaesterca, još jednom odličan golman Brzog Broda.

Domaći pokušavaju dugim loptama da dođu do kakve-takve poluprilike, ali im to za sada ne ide od ruke. Povećali su posed posle pola sata igre, ali nema šansi pred golom Markovića. Radnički se prilagodio igri Brzog Broda, često se bezuspešno preskače sredina terena. 

Slutilo se da će neka lopta zalutati, i tako zamalo da domaćin povede. U 37. minutu odličan prijem lopte i prodor desnog beka domaćih Stankovića, centaršut, odbijena lopta i na kraju Stojanov sprečava siguran pogodak. U sledećem napadu centaršut sa suprotne strane, ali na sreću Piroćanaca tik pored leve stative golmana gostiju. Samo minut kasnije dobar pas Stojanova, Adžibaba je bio u izglednoj prilici za šut, šutirao, ali je već savladani Stefanović morao da izvede gol-aut jer je lopta otišla tik kraj stative.

Pred sam kraj prvog poluvremena zaređale su se šanse obe ekipe, a činjenica je da su domaći u tom delu bili energičniji i čvršći na lopti. U 43. minutu konačno! Kratko izveden korner Adžibabe sa leve strane, Stojanov je "napunio" nogu i evrogolom je "Hans" krunisao sjajno odigrano prvo poluvreme.

Sudija Lazar Pršić pustio je još nekoliko napada i nakon toga označio kraj prvog poluvremena u kom su "beli" pokazali da su mnogo bolji tim od domaćina iz Brzog Broda. Moglo je biti i ubedljivije, mada su domaći zamalo iznenadili iz jedine šanse koju su imali. Lepo nedeljno popodne, lepo vreme i, dodali bismo, lepo prvo poluvreme Radničkog. Treba ovako igrati i u nastavku. 

Drugo poluvreme počinje nešto smirenije sa obe strane. U 49. minutu odlična kombinacija Belih, nažalost loš prijem lopte uticao je na šut Alekse Petrovića. Nešto kasnije Đurović iskosa sa leve strane šutira preko gola. U 50. minutu prvi žuti karton za Brzi Brod. Lep prodor Đurovića po levoj strani sprečava Dinić i to je novi slobodan udarac za Bele. Izveo je Adžibaba ali nije bilo opasnosti po Brzobrođane. U 56. minutu ponovo Đurović iz polukontre šutira izvan šesnaesterca, ovog puta pored gola Stefanovića.

Uzavrele su se strasti i na tribinama. Par interesantnih odluka sudije Pršića sa obe strane obeležile su prvi period drugog poluvremena, koji je protekao bez ikakvih šansi. U nastavku su gosti imali dva kornera, oba podjednako (ne)uspešna. Domaći moraju u napad, otvara se prostor za kontru "belih", ali za sada ih nema.

U 70. minutu šut rezerviste domaćih Kostića sa petnaestak metara je otišao pored desne stative gostujućeg gola. Nedugo zatim je još jedan rezervista Brzog Broda, Jovanović, zaradio žuti karton. U 73. minutu Matija Nikolić je imao priliku da se drugu utakmicu zaredom upiše u strelce, ali prethodio je traljav udarac. Još uvek se strateg "belih" Goran Lazarević nije odlučio za izmene.

U 78. minutu Radnički overava pobedu. Razmenjeno je nekoliko dodavanja na sredini, duga lopta za Necu Mančića (činilo se neuspešna) ali je štoper domaćih pogrešio, što je "Lav" fino iskoristio i matirao odličnog Stefanovića za 0:2.

Stiče se utisak - dovoljno dobra igra Radničkog za nova tri boda. Utoliko značajnija, jer je u toku meč Timočanina i Dubočice, gde je trenutno 2:1 za Knjaževčane. U 81. minutu prva izmena. Umesto Alekse Petrovića na terenu je heroj prethodnog kola, Đorđe Colić. Odmah posle toga proradio je Filip Đurović!

Bilo je za očekivati da će Radnički još jednom zatresti mrežu. Odličan šut Đurovića po zemlji posle još jedne greške domaćih izazvane, pre meča mnogo hvaljenim od strane meštana Brzobrođana "džombavim" terenom, bio je prejak za Milana Stefanovića.

Gosti mirno privode utakmicu kraju. Na snazi je onaj period meča gde je najvažnije da se niko ne povredi. Andrija Antić i Novak Petrović su na terenu umesto Nemanje Mančića i Petra Vojinovića. U 90. minutu sjajno prodire Kostić Milutinović, centrira, ali nikog od igrača u belim dresovima u petercu.

Sudija Lazar Pršić označava kraj meča. Jako bitna, lagana pobeda Radničkog u Brzom Brodu. Inače, u smiraj susreta nezvanično saznajemo da je u poluvremenu bilo napada na sudiju Pršića, iz nepoznatih razloga. 

Nakon svega viđenog, fudbaleri Radničkog zasluženo su dobili uvek neugodnu ekipu Brzog Broda. Nekih ranijih sezona ovde su gubljeni bodovi, što ove godine nije bio slučaj. Razlika u kvalitetu je evidentna, pirotski fudbaleri odigrali su taman onoliko koliko treba da bi iz predgrađa Niša odneli sva 3 boda, mada je rezultat lako mogao da bude i ubedljiviji. Po prijatnom vremenu, na nezgodnom terenu, gledaoci su mogli da primete samo jedan tim, a to je bio trenutno prvoplasirani na tabeli. Još jedna važna stavka je da se niko nije povredio i da se u dobrom raspoloženju ulazi u narednu nedelju i predstojeći duel sa Vlasinom u Pirotu. Timočanin je "napravio uslugu" našem timu i u Knjaževcu savladao Dubočicu sa 2:1, pa je ovaj trijumf utoliko značajniji. 

Trener Radničkog, Goran Lazarević, zadovoljan je rezultatom i igrom, ali treba posle svega što se u ovom kolu dogodilo ostati na zemlji i nastaviti sa dobrim igrama.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok OFK Brzi Brod Radnički (P)
Nema rezultata